Ns "Slalom" SM

Formula, Raceboard, Slalom, RSX

Ns "Slalom" SM

Postby Fin8Pete » 12.7.2008 14:35

"Slalom SM" aivan syvältä ja poikittain.

Ei mitään järkeä koko touhussa.

Tuulirajat muuttuu neljä päivää ennen kilpailua kauden alussa ilmoitetusta.
Keväällä ilmoitettiin 6,7m2 ja nyt yhtäkkiä 5ms, vaikka kv kisoissa raja on 11kts, eli 5,66m/s!

Sanotaan että on SLALOM kisat ja sitten ajetaan formuloilla ja 11-12m2 purjeilla. (eikä edes niillä kaikki plaanaa)
Jos ajetaan slalomia oikeilla säännöillä niin laudan max leveys 85cm evä 60cm ja purje max 10m2

Parempi että jatkan tarinaa joku toinen päivä :evil:
May the(wnd)force be with you![COLOR=blue][B]
Fin8Pete
Advanced Member
 
Posts: 92
Joined: 3.4.2007 13:09

Paha säkä

Postby Fin-40 » 15.7.2008 16:52

Pete hei...

Surku, kun sinulle jäi huono fiilis. Onni on se, että kisa järjestettiin ja ajettiin 7 lähtöä. Tosi hienoa on se, että muilla kisaajilla oli hyvä ja positiivinen fiilis kisoista!

Osta suurempi purje. Niin tai olisit lainannut! Formulalauta sinulla taisikin olla mukana...

Mitäs jos vaisit tähän viestiin tekemällä selkeän ehdotuksen rajoista (esim. KV), jota voivat kaikki kilpailijat kommentoida. Voisitko kertoa minulle (ja muille) lyhykäisyydessään KV -sääntöjen rajoitukset? Kyllä viisaana ihmisenä varmasti ymmärrät, että on parempi keskustella asioista kuin purnata yksistään...
--The Wind Is Out There
Fin-40
Advanced Member
 
Posts: 281
Joined: 5.3.2007 8:27

Postby Tomppa » 28.8.2008 8:39

Seurattuani keskustelua slalom-luokasta ja siitä saako kisoissa ajaa millä tahansa laudalla ja millä tuulella, laittaisin korteni kekoon ei formuloitsijana jotta keskustelu toivottavasti vielä jatkuisi.

Meillä perheessä useampi surffari ja ajatus oli ensi kesänä slalom kisoihin osallistua, tänä kesänä pojat Hangossa Marin slalomeihin osallistuneetkin. Tämä päätös ajaa alemmalla tuulirajalla ja lauta voi olla myös formula syö halut satsata slalom kalustoon koska 5 ms tuulessa formulat nopeampia. Joten jos haluaisi menestyä myös näissä 5ms kisoissa pitäis hommata formulat slalomeiden rinnalle. Olen ymmärtänyt että useat ihmiset ajaa molempia sarjoja ja heillä kalustona formula sekä hieman kovemman kelin slalom-lauta eivätkä haluaisi hankkia kevyenkelin slalomia ja siksi sääntöjä muutellaan, sekä että pääsee ajamaan kevyemmällä kelillä eikä tarvitse rannalla palloilla. Jos ei ole riittävää keliä slalom kisaan niin voihan formulalla mennä muuten vaan ajelemaan eikä mene viikonloppu silloinkaan hukkaan rannalla, mutta ei siitä pidä sm-kisaa tehdä.

Mielestäni slalomiin tällä hetkellä kova innostus suomessa kun osallistujia riittää viikkokisoihin lauttasaareen ja viikonloppuisin hankoon. Slalom-kalusto muutenkin sopii erittäin hyvin muuhunkin ajeluun suomen tuulissa. Itsellä ollut yhden kesän formula joten on hieman kokemusta siitäkin. Slalom kamat myös helpommin kuljeteltavia sekä edullisempia kuin formulat.

Näkisin että slalom luokasta voisi tulla suosittu suomessa jos tälläisiä luokkasääntöjen ruuvauksia ei olisi vaan pidettäisiin formulaluokka ja slalom erillään. Voihan avoimia kisoja järjestää slalom radalla mutta ei niille pitäisi sm-/ranking arvoa antaa liitolta.

Liiton pitäisi ottaa kantaa ko. asiaan ja tiedottaa kannastaan liityen slalomin sm-/ ranking arvoon jo tänä syksynä koska ensi vuoden varustehankinnat alkavat jo nyt. Jos formulalla voi voittaa slalomin suomen mestaruuden rajakelissä niin mielestäni se ei anna sellaista kuvaa että tähän luokkaan kannattaisi satsata tulevaisuudessa.

Toivottavasti keskustelu jatkuu, vilkkaana.


Terveisin Tomppa

Myös surf.fi sivustolla on aiheesta keskusteltu, mutta parempi jos säännöistä keskustelu käydään liiton sivuilla.
http://surf.fi/foorumi/index.php?topic=1818.0
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Postby Fin-40 » 28.8.2008 9:11

Kirjoitan nyt potentiaalisena kilpailijana, vaikken ole kilpailuun osallistunutkaan.

Mielestäni Slalomin tulisi olla "jokamiehenlaji" ja kisattavissa lähes kaikissa olosuhteissa. Näin välinerajoituksia ei mielestäni saa olla. Näin tuulirajankin tulee olla alhainen, että kisoja pystytään ajamaan. Mikäli tuulirajaa nostetaan rajusti tullaan taas reilu 10v. sitten vallinneeseen tilanteeseen, jossa "hyvnä kelipäivänä" jengi odottelee yli 10 m/s tuulta rannassa, kun ulkona vain 9 m/s. Tämä näin karrikoidusti :D

Se, että kisa käydään 5 m/s kelissä ei tarkoita, että joudut hankkimaan formulan. Muitakin vaihtoehtoja on.

Mielestäni 5 m/s tuuliraja on hieman alhainen, jotta rata olisi tasapuolinen eri painoisille kavereille. Toisaalta kevyempi vaihtaa aikaisemmin pienempiin välineisiin helppouden vuoksi. Perinteisesti ajetuissa Slalom-lähdöissä pärjää hyvin, mikäli pysyy jiipit pystyssä :)

Mielestäni tuulirajana voisi olla keskituuli min. 6 m/s, eikä tuuli saa missään kohti rataa laskea alle 5 m/s. Välinerajoituksia ei tule olla. Ratarajoituksena ajettava rata on sivutuulirata tai sivumyötäinen.
--The Wind Is Out There
Fin-40
Advanced Member
 
Posts: 281
Joined: 5.3.2007 8:27

Postby fin12jani » 28.8.2008 14:02

tomppa: en henkilökohtaisesti ymmärrä mitä epäselvyyttä asiassa on. kaikki saavat kisoihin osallistua, myös vaikkapa "virallisilla" välineillä, ja jos sattuu vielä treenaamaan riitävästi niin varmasti voittaa formuloita vastaan kevyessäkin kelissä.
spll saa itse päättää mille kisalle se SM-arvon antaa ja tänä vuonna se päätettiin antaa ainoalle erikseen järjestettävälle slalom kisalle.
kuka tahansa saa järjestää kisoja missä tahansa ja jos kyseinen tapahtuma kasvaa jonkun näköisiin mittoihin voidaan sille tulevaisuudessa vaikka myöntää sm-arvo, jos järjestelyt ovat jotenkin hanskassa...

tänä vuonna kyseisen keskustelun aloittanut henkilö tuli kevyessä kelissä ajettuun kisaan 8,4m2 (virallinen purje maximi 10m2) ja 120ltr laudalla (suurimmat slalomit 140ltr) ja aloitti keskustelun että slalom välineillä ei kisassa pärjännyt. mielestäni isoilla kevyen kelin välineillä formulat olisi kuitenkin ollut lyötävissä.ei formula nopein noissa keleissä ole mutta suurin osa kilpailijoista tunsi formulavälineensä parhaiten noissa olosuhteissa. kisat muuten saatiin vietyä läpi esimerkillisen tehokkaasti...

summa summarum: kilpailijoilla ei ollut tänä vuonna isoa slalom välineistöä, joten suurin osa ajoi persaukisuuttaan formuloilla. se että kisoissa pärjättiin miten pärjättiin on jokaisen omaa treenaamattomuutta tai huonoa valmistautumista, eikä siitä sen enempää.
ensi vuonna kisoissa on tämän vuoden tapaan mahdollista pärjätä myös "kansainvälisillä" välineillä, mutta se vaatii treenaamista ja satsaamista myös kevyen kelin välineistöön...
tai sitten ostaa formulat ja voi osallistua molempiin kisoihin. se on kuitenkin jokaisen oma asia...
fin12jani
Advanced Member
 
Posts: 30
Joined: 25.3.2007 13:18

Sarka

Postby Sarkas » 28.8.2008 15:32

Hangossa 16.8 kisaaja palaverissä päätettiin jatkaa vanhoilla hyväksi todetuilla slalom säännöillä, ei ole välinerajoituksia ja tuulirajoilla joka on 6,7m/s mikä pitää olla koko radan alueella ennen lähtöä joka minusta on hyvä tuuliraja slalomiin ja tässä kelissä pärjää pienemmilläkin slalom vehkeillä ei tarvitse hommata isoja slalom lautoja välttämättä.

Hyvin voidaan ajaa erillinen slalom / sarja jos joku haluaa järjestää jossa tuuliraja olisi alempi vaikka 5,7m/s SPLL lupasi antaa täyden tuen tälle hankeelle jos löytyy järjestäjiä.
Sarkas
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 26.11.2007 19:48

Postby anttifin101 » 28.8.2008 15:40

Moi, samaa mieltä Janin kanssa ja jos itselläni olisi ollut SM kisoissa iso slalom kalusto millä olisin ehtinyt myös treenata/trimmailla tarpeeksi niin uskon että olisin ollut nopeampi noissa 5-8 m/s tuulissa kuin formulalla. Janin suoritus SM kisoissa oli muuten upea, isoimpana kaverina (no ehkä Oxa painaa pari kiloo enemmän:) pystyi voittamaan kaikki lähdöt. Trimmi- ja treenitunteja Janilla on eniten takana ja se näkyy. Olisi kiva tietää mihin perustuu väitteet että isolla slalomilla ei voi muka pärjätä? SM kisoissa ei ollut ketään ajamassa meitä vastaan isoilla slalom kamoilla. Eli Tomppa ja kumppanit tervetuloa mukaan!
anttifin101
Advanced Member
 
Posts: 39
Joined: 25.3.2007 17:22

Postby Fin-40 » 28.8.2008 16:39

Hienoa, että säännöt on ensivuodelle sovittu!

Keskustelua tottakai tarvitaan! Niin eikä säännöt koskaan valmiit ole...

Nostan hattua sille ryhmälle joka päättää järjestää slalomkisat matalammalla tuulirajalla. Mielestäni kesän SM -kisat oli hyvä tapahtuma. Ainakin lähtöjä ja kuskeja oli näyttävä määrä. :)
--The Wind Is Out There
Fin-40
Advanced Member
 
Posts: 281
Joined: 5.3.2007 8:27

Postby Tomppa » 28.8.2008 20:55

Hienoa että tästä saadaan keskustelua.

Muutama väärin ymmärrys on mulla näköjään tullut koska luulin että kilpailijakokouksessa sovittu tuulirajaksi paljon alhaisempaa kuin 6,7ms, mutta jos on niin kuin Sarka mainitsi että 6,7ms koko radan alueella niin erittäin hyvä, olkoot minun puolestakin kaikki laudat tervetulleita. Olisin jopa valmis hieman tinkimään lähemmäs 6 ms :D
Mutta 5 ms ja kaikki välineet sallittu, niin kutsutaan sitä vaikka jokkis-kisaksi.

Keskustelu lähti siitä että nyt kisoissa ollut paljon vähemmän kuin 6,7 jopa alle 5 ms koko radan alueella joka minun mielestäni liian vähän ja antaa leveälle formulalle edun.

Onko purjekokoa rajoitettu 10m vai saako isommalla purjeella ajaa slalomia?

Kehottaisin nyt muitakin jota tämä asia kiinnostaa avaamaan sanaisen arkkunsa ettei tarvitse jupista rannalla ensi vuonna, tai tyytyy siihen mitä tarjotaan.

Nostan myös hattua kavereille jotka jaksaa järjestää kisoja/tapahtumia, jupisijoista huolimatta.

Tomppa
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Postby anttifin101 » 28.8.2008 22:20

Tomppa: Meillä on siis formula/funboard niminen ranking sarja missä siirrytään formulasta slalomiin vasta kun tuulee kokoajan yli 6,7 m/s, käytännössä keskituuli on silloin kympissä. Ja kun Suomessa ei tunnetusti hirveesti tuule niin on ollut kausia jolloin slalomia ei ole päästy ajamaan ollenkaan (niinkuin tänäkin vuonna). Nyt kun kevyentuulen slalomiin on innostusta päätettiin tänä kesänä järjestää pelkät slalom SM kisat jossa tuuliraja 5m/s. Jos tuuliraja on yhtään korkeampi johtaa se väistämättä siihen että kisoja peruuntuu enemmän. Välineet on vapaat slalomissa ja näillä samoilla säännöillä mennään ensi vuonna. Tervetuloa mukaan kisaamaan:)
anttifin101
Advanced Member
 
Posts: 39
Joined: 25.3.2007 17:22

Postby Tomppa » 2.9.2008 22:28

Siis formuloitten yhteydessä pidettävät funboard kisojen tuuliraja 6,7 ms. Ja slalomissa teillä 5ms ja kaikki välineet sallitaan.

Viime viikonloppuna oli Hangossa slalom lähtöjä ja oli reikäinen tuuli mukana myös muutama formula, reiissä slalomit alkoi tippua plaanista mutta formulalla tiputti kurssia hieman alas ja kun puuskaa taas tuli pääsi paremmalla nousukulmalla samalla halssilla poijulle, kun taas slalomit jotka laski kurssia alas eivät päässeet seuraavalle poijulle samalla halssilla. Joten mielestäni formulalla etua oli näissä keleissä.

Jos ei sekoitettais formula/funboarding- tai formula- sarjoja vaan keskityttäis virittää sääntöjä Slalom-kisan sääntöjä. Koska uskon että niitä kisoja ensi vuonna järjestetään. Jos löytyis jonkunlainen harmonia :D

Mun ehdotus että noudatetaan kv. sääntöjä välineissä, tuuliraja 6 ms.

Tomppa
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Postby Heka » 2.9.2008 22:52

Eiköhän pidetä välineet vapaina. yli 100 kilosena ei oikein napostele hommata formulan rinnalle isoa slalomia vaan sen takia että pääsee ajamaan muutamia siivuja silloin tällöin mitkä voin ajaa formulallakin...

Olin Sunnuntaina ajasmassa tuota slalomia, ja ensimmäinen huomio oli, että jengin slalom kamat oli aika pienet niinkin reikäiseen keliin. radan vinous vaikutti myös älyttömästi poijulle nousemiseen. Kovissa puuskissa pikkukamat meni formulaa nopeampaa tahtia, mutta reijissä formula liukui sitten ohitse...

Niin kauan kun ei ole "viralista" slalom sarjaa, ei noista sääntöjä kande ruveta fixailemaan.
Sitten kun löytyy järkkäreitä ja sarjaa oikeasti surffataan, niin silloin kalustosäännöt ehkä...
Heka
Advanced Member
 
Posts: 160
Joined: 24.3.2007 23:19
Location: Stadi

Postby Tomppa » 3.9.2008 8:09

Ei todellakaan ole tarkoitus rajoittaa osallistujia näistä Marin tai Samin viikottaisista kisoista, vaan keskustelu lähtenyt arvokisoista. Aina hauskempaa että näissä viikkotapahtumissa enemmän väkeä millä tahansa laudalla.

Niitä "virallisia" sääntöjä tässä yritetäänkin ja eiköhän sellainenkin ilmaannu joka sarjan järjestäisi.
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Postby Samuli » 3.9.2008 15:45

Vaihtoehtona voisi tietysti olla kaksi eri slalom-sarjaa: kv. säännöillä ajettava ja vapailla säännöillä ajettava. Kaikki voisivat ajaa samalla radalla ja lopputuloksissa olisi sitten eroteltu, että missä sarjassa ajetaan.

Itsekään en virallisiin kisoihin ole osallistunut mutta voisin mielelläni harkita. Itse vedän free ride-kamoilla. Osallistumiseen vaikuttaa kyllä paljon sääennusteet. Jos on luvattu jotain 5-7 metriä niin tuskin lähtisin kovin pitkälle ainakaan ajamaan kisojen perässä. Sitten jos on jotain yli 10 metriä olisi tilanne jo toinen.

Noilla free-kamoilla ei rehellisyyden nimissä ole paljon jakoa formuloita vastaan kevyissä keleissä mutta sehän on sitten siitä panostuksesta kiinni :D Siksi ehdotankin kahta sarjaa.

Mielenkiinnolla jään odottamaan lisäinfoa ensi kesän slalom-kisoista!
Samuli
Member
 
Posts: 22
Joined: 29.3.2007 16:41

Postby Tomppa » 3.9.2008 21:15

Moro

Viritin äänestyksen johon on helppo ottaa osaa ja antaa äänensä slalom keskusteluun säännöistä
https://pulinat.purjelautaliitto.fi/viewtopic.php?t=1104

Näkyville ei tule ketä antanut äänensä mille vaihtoehdolle, vaan kuinka monta ääntä kaikkiaan annettu sekä miten jakautuu vaihtoehtojen kesken.

Tomppa
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Next

Return to Ratakilpailuluokat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest