Kisakuume nousemaan, mikä polku Formulaan?

Formula, Raceboard, Slalom, RSX

Kisakuume nousemaan, mikä polku Formulaan?

Postby PGVirtual » 11.7.2008 13:38

Hyvä videohaastattelu Jonin kanssa Surf.fi:n sivuilla!

Mielestäni kysymys "miten saada kisoihin lisää osallistujia" on hyvä, aiheellinen ja ajankohtainen. Jon:illa oli mielestäni monta hyvää pointtia miten kasvua saataisiin aikaiseksi:
- Leikkimieliset kisat, kaukana hampaat irvessä vedosta
- Paikallisia kisoja, kotirannalla, Esimerkiksi jokainen tai joka toinen tiistai, riippumatta kelistä.
- Perustuisi luookkaan joka ei ole Formula, mutta joka olisi luokka josta kasvetaan Formulakuskiksi. Kisailun aloittaminen Formulasta on aika raakaa.
- Seurojen vastuu: hankkia sopivia lautoja (ja purjeita?) joita voi käyttää viikottaisissa kisoissa.

Yksi este mitä Jon jätti mainitsematta oli kilpailukulttuurin puute. Tuntuu siltä että nykyiset harrastajat eivät uskalla (?) lähteä kokeilemaan jotain uutta ja mahdollisesti haastavaa. Ainakin minä olen ollut yllättynyt kuinka vaikeata on ollut saada yksikään kaveri lähteä mukaan esim. Pentalan kiertoon täydellisellä setillä lainavehkeitä. Eli edessä on kulttuurivallankumouskin, mutta uskon että se olisi mahdollinen kunhan hieman yritystä löytyisi. Mutta siihen tarvitaan kyllä paljonkin vetoapua nykyisiltä Formula ja raceboard kuskeilta.

Sittenhän tullaan siihen että pitäsisi pystyä kisaamaan mielekkäästi kelistä riippumatta. Olosuhteiden mukaan lajina voi olla rata, slalom, match-race, long distance, freestyle. Niillä ehdoilla on vaikeata sivuttaa kölillisiä lautoja joilla on hyvät plaaniominaisuudet, ja jotka ovat monipuolisia. Ehkä luokka pitäisi olla yksityyppi, puoli-yksityyppi (purje vapaavalintainen?), tai luokka jossa mitat rajaa laudat suurin piirtein samanlaisiksi (esim 325-350 * 65-75). Ja maximipurjeet kilpailijan painon mukaan.

Ja mielummin lautatyyppi joka on monipuolinen, toimii nautittavasti sekä pienellä että isolla purjeella. Joka on lapselle, aloittelijalle, ja konkarille toimiva.

Ihmeellistä kyllä sen tyyppistä konseptia jo on mailmalla, kilpailuluokkanakin. Tuntuu siltä että useat haluaisivat sulkea silmänsä siitä, mutta KONA on hyvin lähellä tätä tarvittavaa profilia. Erityisesti ruotsissa on jo aikaminen kansanliike saatu aikaiseksi. Ja Konan tyyppisiä lautoja on jo useammalta valmistajalta. Olisikohan muutos ja kasvu mahdollinen?
PGVirtual
Advanced Member
 
Posts: 126
Joined: 29.3.2007 9:20

Return to Ratakilpailuluokat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest