SÄÄNTÖEHDOTUKSET 2011

Formula, Raceboard, Slalom, RSX

SÄÄNTÖEHDOTUKSET 2011

Postby MikkoV » 2.6.2010 13:52

Kerätään tähän topikkiin kaikki oleelliset ja tärkeät kotimaisissa kilpailuissa käytettävät linjaukset ja muutosehdotukset kansallisiin sääntöihin, jotka olisi syytä käsitellä jokavuotisessa SPLL-kilpailija/sääntökokouksessa. Kerätään näitä sitä mukaa, kun aiheet ovat ajankohtaisia ja nähdään aiheellisiksi myös seuraavalla kilpailukaudella.

Ehdota parempaa toimintatapaa ja keskustele muutoksesta siihen liittyvässä sääntöprosessin kehittämistopikissa: https://pulinat.purjelautaliitto.fi/viewtopic.php?f=3&t=1976

Tarkoitus on, että tämä topikki pidetään mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä kilpailijakokouksessa käsittelyä varten. Säännöistä keskustelu käydään muualla ja tähän kerätään kilpailijakokouksessa käsittelyn kannalta oleellinen informaatio lyhyesti.

Säännöistä keskustelemiseen voi käyttää keskustelupalstaa tai mieluummin tätä foorumia, koska foorumilla ehdotusten historiat ovat helposti luettavissa. Esimerkki tällaisesta ehdotuksesta olisi esimerkiksi perustaviin sääntöasioihin tarvitaan aina jokin päätös, ilman selkeää ehdotusta päätöstä ei voida tehdä. Ja ilman selkeää tiedottamista sääntöä ei voida noudattaa:


Ehdotetaan, että kaikissa kotimaisissa kilpailuissa käytetään ainoastaan ISAF:in mukaisia sääntöjä, laajennettuna kansallisen kilpailijakokouksen tekemillä muutoksilla. Tämän asian selkeyttämistä halutaan, koska tästä linjauksesta on epäselvyyttä ja väärinkäsityksiä kilpailijoiden keskuudessa.

Väärinkäsitysten välttämiseksi tämä linjaus pitäisi mainita ensimmäisenä sivulla, jossa julkaistaan kansalliset kilpailusäännöt.

jne...

Katso lisäkeskustelut ja perustelut aiheesta:

https://pulinat.purjelautaliitto.fi/posting.php?mode=edit&f=3&p=3560Tai vaikka esimerkiksi kansallisesta pienemmästä linjauksesta:


Vaaditaan kansallisena linjauksena ISAF:in sääntöjen mukaiset purjenumerot pakolliseksi kaikille kilpailijoille. Tämä tarkoittaa mustaa tekstiä valkealla pohjalla, koko X ja X senttiä. Omia teippi-merkintöjä ei hyväksyttäisi kilpailuihin.

Puolesta:
- Tasapuolista kaikille
- Sääntöjä tulisi noudattaa kirjaimellisesti
- Epäselvät merkinnät voivat sekoittaa tuomaritoimintaa

Vastaan:
- Perinteisesti osallistumiskynnystä on pyritty pienentämään sallimalla esim. X purjenumeron sijasta
- Kilpailijoita on vähän, tarvetta ei nähdä todellisena
- Edes kansainvälisissä kilpailuissa ei noudateta kirjaimellisesti

Vaihtoehtoiset ratkaisut:
- Annetaan kilpailujärjestäjän päättää. Oletuksena omat numerot sallittuja, mutta järjestäjä voi lisätä kilpailuohjeeseen tämän vaatimuksen.

Keskustelu ja perustelut tälle sääntölinjaukselle löytyvät seuraavasta topikista:

https://pulinat.purjelautaliitto.fi/viewtopic.php?f=3&t=1977

MikkoV
Advanced Member
 
Posts: 44
Joined: 25.3.2007 23:18
Location: Helsinki, Finland

Return to Ratakilpailuluokat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest