Slalom EM Kiel Juniorit ja Mastersit

Formula, Raceboard, Slalom, RSX

Slalom EM Kiel Juniorit ja Mastersit

Postby Tomppa » 28.7.2009 22:13

Moro

Ollaan poikien kanssa menossa ko. tapahtumaan. Mennään hki-travemynde matkailuautolla josta 80 km. kisapaikalle jossa saa majoittautua. Yhdelle/kamoille olisi vielä tilaa autossa ja tietty majoituksessa, hytti meillä on 3-hengen johon kuulemma saa lisävuoteen tarvittaessa laivalla.

Jos kiinnostusta lähteä mukaan soita 050-9942618

Tomppa
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54

Re: Slalom EM Kiel Juniorit ja Mastersit

Postby Tomppa » 17.8.2009 20:40

EM 2009 Kiel Juniorit ja Masterit, kisaraportti

Yleistä: Osallistujia alle 20-vuotiaita 38 kilpailijaa, joista 17 kpl (U17) sarjassa. Nuoret (U20) ja Juniorit (U17) ajoivat samoissa lähdöissä, masterit ajoivat erillään mutta samoilla radoilla. Yhteensä kisoisa oli yli 130 starttia. Nuoret ja juniorit oli jaettu neljään alkurerään joista 5 parasta jatkoon semeihin ja niistä 5-parasta A-finaaliin ja loput B- finaaliin. Alkuerissä karsiutuneet ajoivat vielä yhdessä startin jotta saatiin pisteet jaettua kaikille.

Päivät 1-4 alatuuliradalla startti avomerellä noin 1 km päässä lähdöt rantaan päin. Tuulet vaihtelivat 16-24 knots, muutaman kerran huiput 29 knots.

Päivät 5-6 oli kasirata , offshore tuuli ja rata horisontissa todella kaukana, pitkä matka kryssiä takaisin rantaan. Tuuli todella vaihtelevaa lähtöjen aikana 11-29 knots, jos lähti väärällä purjeella ei toivoakaan tulla vaihtamaan sopivampaan lähtöihin. Kaikki lähdöt oli oltava paikan päällä avomerellä odottamassa (alkukarsinnat, semit ja finaalit).

Maanantai: Kirjautuminen ja kamojen purkaminen kisa-alueelle.

Tiistai ja keskiviikko : Pudotuskarsinnat oli meille uusi asia koska suomessa ei näitä olla ajeltu, kaksi ekaa päivää menikin opetteluun jotta muistaa mihin lähtöön alkuerien jälkeen menee, kun huomaa katsoa oman sijoituksensa maaliin tullessaan. Tiistaina yhdet karsinnat, Jan lähti 6,3 neliöisellä koska tuuli oli 15 knots, mutta hän oli heat 8:ssa ja ennenkuin tuo startti tuli oli tuuli noussut 22 knots ja purje oli aivan liaan iso 41 kg pojalle pideltäväksi. Joel oppi ekoina päivinä hakemaan linjoja poijuilla jiipeissä mutta kovan kelin treenejä ei suomessa tänä kesänä ole ollut saatika isoa allokkoa jossa treenailla niitä.

Torstaina: Koko päivän oli napakka keli 18-24 knots ja lähtojä ajatettiin todella nopealla tahdilla, kolmet pudotuskarsinnat koko fleetille, yli 40 starttia yhdelle päivälle saksalaista tehokkuutta parhaimmillaan. Joel 11. Ja Jan 17.sijalla päivän jälkeen U17-sarjassa.

Perjantai: Ajettiin vain yhdet pudotuskarsinnat kevyessä kelissä ja Joelilla kulki hiukkasen paremmin ja pääsi ekan kerran B-finaaliin.

Lauantai: Tuuli kääntyi offshoreksi ja radat muutui kasiradaksi. Ekan pudotuskarsinnan jälkeen Joel oli 10. Sijalla ja fiilis todella korkealla. Mutta päivän toisessa lähdössä myrphy tuli mukaan, GPS/starttikello irtosi kesken ajon jonka seurauksena katapultti 3. sijalta, sen seurauksena putosi tuloksissa 12:sta, GPS meren pohjassa, kilometrejä oli siihen mennessä kertynyt yli 300 ja huiput päälle 50 km/h.

Sunnuntai: Viimeinen kisapäivä, ajettiin yhdet karsinnat. Joel lähti hakemaan parempaa sijoitusta loppupisteisiin eilisen jälkeen. Kun tuli aika lähteä lähtöalueelle niin tuuli oli 14 knots ja molemmat ottivat isoimman purjeen Joel 7,8 ja Jan 6,3. Kun startin aika tuli niin tuuli 20 knots eli taas aika isot purjeet molemmilla mutta jos taas valitsee liian pienen niin peli menetetty, vaihtamaan ei ollut mitään toivoa. Joel otti hyvän startin ja oli ekalla poijulla 3. mutta sitten tuli kaveri päälle, kaikki muut menivät ohi ja lautakin korjattavaksi, Slalom on kontaktilaji. Jan kryssi takaisin rantaan eikä osallistunut omaan heattiinsä joka oli oikea päätös, jos olisi isolla purjeella vetänyt itsensä loppuun niin pitkä kryssi takaisin rantaan olisi saattanut jäädä tekemättä. Hiukan isänä jännitti lähettää pojat offshore tuulella kauas ulapalle kisaamaan ja olla itse rannalla josta ei edes nää jos heillä jokin ongelma, helpotus oli nähdä tuttu purje kun olivat kryssineet lähemmäksi.

Summasummarum: Erittäin antoisa kokemus ja hyvä fiilis kisapaikalla sekä cämppärillä jossa majoituttiin. Kaikki nostelivat peukkua kun kuulivat mistä ollaan, varsinkin Hollantilaisten kanssa tultiin tutuiksi kun oltiin naapureita. Puolalaiset ovat todella kovia, monta poksua meni heille. Ranskalaiset panostivat kovasti myös, iso joukkue ja kaksi valmentajaa joilla veneet millä hakivat kisaajat pois ulapalta tai vaihtamaan purjetta. Muutenki eritäin hyvin organisoitu tapahtuma,mm. kuuluttaja rannalla katsojille kertomassa tapauhtumia ja tuulitietoja rata-alueelta. Itse olisi kaivattu pienempiä lautoja koviin keleihin, nyt 110 litraset. Vaikka jäätiin kärjestä niin ei mitenkään kaukana olla vauhdista mutta jiippivarmuus oli kärkihemmoilla huippuluokkaa, siinä ainakin yksi asia jota treenata.

Nyt vielä laivalla mut aamulla suomessa ja pojat suoraan kouluun :)
Tomppa
Advanced Member
 
Posts: 131
Joined: 25.3.2007 21:54


Return to Ratakilpailuluokat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest