Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Formula, Raceboard, Slalom, RSX

Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby fin66 » 5.11.2019 21:56

Tässä oma mielipide ja ehdotus ensi vuoden kilapiluluokista ja kilpailutavasta

LUOKAT:
Ifoil valittiin olympia luokaksi. Ehdotan että ensi vuonna ajetaan yhtä avointa Foil luokkaa.
Sen nimi voisi olla FormulaFoilFinland edition. ( yhdistetään siis 2018 vuoden formula ja foil luokka)
- Foil tai Formula lauta
- Foili tai evä (evä max 70cm)
- purje max 12,5
Tästä FormulaFoilFinland luokasta on sitten alaluokka/sarja joka jo rupee tähtäämään siihen iFoil yksityyppiluokkaan.
Ainoa rajoite olisi tässä vaiheessa purjekoko 9m2 miehet ja 8m2 naiset (Foili ja lauta vapaa).
Silloin varsinainen formulaluokka kuopattaisiin, mutta sillä voisi olla mukana ajamassa ja välillä esim kokeilla foilia laudassa.
Viime vuoden yyterikisahan todisti sen, että Formulalla ei ole mitään jakoa foilille.

Slalom, Reiska ja Tecno säilyyy. RSX ajaa jos ajaa ( mutta uskon että noi nuoret RSX kuskit kannattaisi nopeasti polttaa RSX laudat ja hankkia iFoilit, Ale vink vink)

Windsurfer säilyy varmaan täysin omana juttuna... ihan sekoipäistä sakkia :P

KISAT:
Tässä pitäisi mielestäni palata sellaiseen, että ratakisat ja slalom kisat järjestetään erikseen. Yhteiskisat eivät ole mielestäni hyvä.
Kilpailijoilla ei vaan riitä kunto kahteen luokkaan, ja yhden luokan osallistujat eivät jaksa kökkiä rannalla kun toinen luokka ajaa. Molemmat luokat kärsii.
Esim eka Yyterin kisa. Olisi ollut mainio slalom päivä tai mainio ratapäivä, mutta kun ensi ajetaan 4 ratalähtöä, sitten hosuten 4 slalomia back to back nousevaan keliin.
Kukaan ei nauttinut slalomeista (Tomi ja Minä vissiin ainoat jotka ajoi läpi kaikki, ja minäkin takajalka pois lenkistä ku rata niin vino),
puhumattakaan vikasta ratalähdöstä. ( iso hatun nosto Alelle, ajoi läpi)
Ja vaikka kuinka kuulostaa hienolta että on tupla järjestäjä porukka, niin ei ole, se ei tällä hetkellä vaan toimi.
Ei kukaan jaksa ensin laittaa ratalähtöä, kökkiä keinuvassa veneessä puoli päivää, sitten siirtää poijuja slalomiin, ja todeta että ei tuulekkaan, pitäisis siirtää takaisin rataan....
Kisaaminen pitäisi kuitenkin olla rentoa ja hauskaa kaikille.
Keskitytään yhteen formaattiin kerralla.

Ei 3 päiväisiä kisoja, porukka ei halua / pysty ottamaan vapaapäivää smurffin takia, varsinkaan kun ei oikein tiedä ajetaanko vai eikö.

Esim Twindin tapa tänä vuonna oli loistava. Muutamia kisaviikonloppuja, tuulen mukaan päätetään ajetaanko Foil vai Slalom, ja sitten perutaan jos ei tuule.
Kaikki eivät pääse, voi voi, mutta ne jotka pääseevät saavat ajaa hienon kisan. ( esim Jussilla ja mulla jäi vika Slalom kisa väliin, joka oli ollut loistava)
Saiskohan Yyteriin jotenkin vastaavalla tavalla, mutta kahden päivän tapahtuma, yhdeksi päiväksi ei varmaan porukka jaksa hakeutua Poriin asti. Kunnon slalom kisa yyteriin olisi upeeta.

PALKINNOT:
Lopetaan se järjetön muovipytty rumba, rumia ku faan ja niitten takia kuolee varmaan 50 merikilpikonnaa / kisa.
Samat vanhat parrat saa vuodesta toiseen niitä palkintoja ja monet saa vielä pytyt tuplana.
Jos jotain halutaan jakaa niin ostetaan vaikka pieniä hopeisia t-lusikoita, niitä voi edes käyttää johonkin.
Ja mun mielestä masterit, grand-masterit, veteraanit ja veteranin kaima luokat voisi kaikki kuopata.
Juniori ja Youth palkinnot kannattaisi säilyttää.

Tämä on siis ihan vaan mun oma mielipide ( ainakin muutamia tukijoita löytynyee).
fin66
Advanced Member
 
Posts: 65
Joined: 29.3.2007 21:22

Re: Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby Mari » 5.11.2019 22:17

Varmaan aika monen muunkin mielipide. Lisäyksenä vielä Yyteriin maximissaan surf viikon kisa ja yksi ranking. .
Mari
Advanced Member
 
Posts: 104
Joined: 3.9.2008 21:30

Re: Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby JaakkoA » 6.11.2019 15:48

Hyviä mietteitä kisaamisesta. Mun mielestä 2019 kausi oli vähän hukattu mahdollisuus, toivottavasti ei tapahtunut mitään pysyvää vahinkoa kisaskenelle. RS-X nuorten ja reiskaporukan keskuudessa on hyvää pöhinää, mut muuten on aika kevyttä uudistumista kisaajissa. Mun ehdotuksen Jonin aloituksen lisäksi:

Kilpailut:
- Vähintään 2-3 eri kilpailupaikkaa jokaisessa luokassa, tällä tavalla saadaan variaatiota olosuhteisiin ja onhan se ihan fakta että eri puolilla Suomea tuulitodennäköisyys on eri.
- Muutama varaviikonloppu pitäisi olla sekä mahdollisuus peruuttaa etenkin slalom-kisoja jos tuuliennuste on huono
- Kisajärjestäjille vapaammat kädet hakea formula-foil-slalom -akselilla kilpailuformaattia koska tällä hetkellä maailmallakin asiat muuttuvat nopeasti.

Lisäksi mikään ei ole niin tärkeää kuin uusien harrastajien houkutteleminen mukaan..
JaakkoA
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 27.6.2016 20:35

Re: Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby Ian / TWIND » 6.11.2019 17:21

Erittäin hyvä ehdotus! Ei oikeastaan mitään oleellista lisättävää. Jon on kokenut kisaaja ja tietää mikä toimii ja mikä ei. 2019 farssi olisi vältetty, jos oltaisiin kuunneltu kilpailijoita.

Luokista ja välinerajoituksista ei kannata tehdä tiedettä. FormulaFoilFinland-ehdotuksen määritteet ovat täisin kohdallaan. Voisihan avoimeen foiliin laittaa 10 m maksimin mutta sekin olisi turhaa. Iso formula-purje ja foil ei toimi.
Myös välinerekisteröinnit ovat turhia, varsinkin slalomissa. Turhaa jumppaa eivätkä järjestäjät kuitenkaan vahdi niitä.

Pyttyjä on välillä enemmän kuin kilpailijoita, joten karsinta on todellakin paikallaan. Masterit ja siitä ylöspäin voi heivata.

Twind ja GasreSports jatkavat hyväksi todetulla konseptilla vuonna 2020. Jos liitto haluaa tehdä niistä SM-kisat, ne otetaan vastaan. Olihan 2019 yksissä Foil- ja Slalom-kisoissa enemmän kisaajia kuin 4-kisan ranking sarjassa yhteensä. Foil voidaan myös ihan hyvin muuttaa Jonin FormulaFoilFinland-malliin.
Ian / TWIND
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 22.10.2016 8:27

Re: Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby MarkusFIN10 » 11.11.2019 20:43

Vuosikokouksessa keskustellaan varmaan ensi kauden kilpailuista. Kilpailukalenterin lyö kuitenkin lukkoon vuosikokouksessa valittava hallitus. Käytännössä tämä tapahtuu halukkaiden kisajärjestäjien anomusten perusteella alkuvuodesta. Kisakalenteria laadittaessa otetaan luonnollisesti huomioon kansainväliset kilpailut sikäli, kun niitä on siinä vaiheessa tiedossa.

En ole tänä vuonna erovuorossa SPLL:n hallituksessa, ja aion esittää kaudelle 2020 seuraavaa kisaohjelmaa:

Rataluokille (Raceboard, Foil, Formula) järjestetään 4-5 kilpailun ranking-sarja. Kisat ovat pääsääntöisesti rataluokille yhteisiä. Myös erillisiä kisoja voi olla. En tiputtaisi vielä formulaa pois, sillä kalustoa ja kuskejakin löytyy edelleen Kaikki eivät halua satsata foiliin. Formula voi lähteä samalla paukulla foilin kanssa, joten sen järjestämisestä ei koidu järjestäjille mitään ylimääräistä vaivaa. Kolmipäiväisyydestä luovutaan.

Myös slalomissa järjestetään 4-5 kilpailun ranking-sarja, joista kaksi on yhteisiä rataluokkien kanssa Yyterissä. Kaikkien slalom-kisojen osalta mahdollinen ajopäivä (päivät?) tai slalomin peruuttaminen ilmoitetaan kisoja edeltävänä torstaina. Näin myös Yyterin yhteiskisojen osalta.

Yyterin yhteiskisoille on SPLL:sta riippumaton järjestäjä, eikä kisoista koidu liitolle kuluja.

Muut ranking-sarjan slalom-kisat ja SM voidaan järjestää yhdessä tai erikseen anomusten perusteella. Slalomille voidaan anoa myös varapäiviä varsinaisen kisakauden ulkopuolella.

Kaksi yhteiskisaa rataluokkien kanssa tekee slalomista aikataulullisesti mahdollisen myös niille ratakuskeille, jotka eivät halua sitoa kesän kaikkia viikonloppuja purjelautakisoihin. Täysin erilliset slalom-kisat tekevät osallistumisen rataluokkiin ja slalomiin käytännössä mahdottomaksi. Sama koskee myös varapäiviä kilpailukauden aikana. On myös hyvä, että slalomkisoillekin on useampia järjestäjiä ja suorituspaikkoja kauden aikana.

Rankingiin lasketaan muissa kuin Raceboardissa 3 parasta kisaa + SM. Raceboardilla on ollut omat käytäntönsä, joita en tunne. Kisoista pois jäänyt saa pistemääräksi kauden aikana luokkaan osallistuneet + 1. Näin on pisteet laskettu viimeiset 20 vuotta.

Kisoissa palkitaan edelleen kolme parasta, sekä paras seniori, juniori ja nainen.

Huomatkaa, että tämä ei ole liiton vaan minun kantani, jota aion ajaa hallituksessa. Lopullinen päätös syntyy tietysti erilaisten näkemysten kompromissina.

Terveisin

Markus FIN-10
MarkusFIN10
Advanced Member
 
Posts: 50
Joined: 2.5.2007 11:46

Re: Mielipide kilapiluista ja luokista 2020

Postby MarkusFIN10 » 11.11.2019 20:50

Mitä foilin purjekokoihin tulee, niin olisi kenties järkevin laittaa iFoil ja muut samalle viivalle. Eli kaikki foilit samaan luokkaan, ja purjekokorajoitus kaikille sama. Onko iFoilin purje 9 m2?

Masrkus
MarkusFIN10
Advanced Member
 
Posts: 50
Joined: 2.5.2007 11:46


Return to Ratakilpailuluokat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest