Aloittelija ja Mistral SLE -löytölauta

Moderator: Mari

Aloittelija ja Mistral SLE -löytölauta

Postby LJLLJL » 9.9.2013 21:19

Käsiini ajautui Mistral SLE 278 -lauta ja purje, jonka mastopussin pituus on 435 cm. Kyseessä on ilmeisesti slalom-laudan männävuosien malli. Kannattaako aloittelijan yrittää koota näiden kamojen pohjalta kokonaista settiä, vai tuleeko tuon laudan kanssa vain itku? Ulkoisesti lauta vaikuttaa ehjältä, ei halkeamia. Purjeesta taas ei löytynyt muita merkintöjä kuin valmistajan nimi. Voisiko kyseessä olla Mistral-yksityyppiluokan purje ja lauta? Painoa on vajaa 80 kg ja 80-luvun kölillisellä mökkilaudalla pysyn lähestulkoon pystyssä. Laudan kantavuudeksi on ilmoitettu 103 l.

Jos ajatus ei kuulosta täysin tuhoontuomitulta, tai haluat myydä itsepäiselle hölmölle vanhoja kamojasi pois, niin hakusessa on masto, puomi ja tuttle box -kiinnityksellä varustettu evä. Kallista kamaa ei kannata tarjota, jos budjetti paukkuu niin sitten tyydyn rauhassa katselemaan ensi keväälle jonkun järkevän kokonaisuuden.
LJLLJL
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 9.9.2013 20:52

Re: Aloittelija ja Mistral SLE -löytölauta

Postby Mabu » 9.9.2013 22:26

en suosittele aloitettua tuolla setillä. joku 140L lienee turvallisempi... saat enemmän iloa irti ja opit nopeammin, kun ei mene aika pelkkään uimiseen.
o---
| - -
/ -
|--------
| MABU --
|-----------
-- --
--------O --
-----^-|-^--
\____/_\____
___/___\____\___/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Purjesurffia ... FIN-44
User avatar
Mabu
Member
 
Posts: 20
Joined: 8.7.2007 20:43
Location: Tampere

Re: Aloittelija ja Mistral SLE -löytölauta

Postby 1001 » 10.9.2013 21:34

Olen Mabun kanssa samaa mieltä, ettei tuo kombo ole mikään aloittelijan paketti. Jos tuo SLE lauta, joka taitaa olla vuodelta 1997?, on hyvässä kunnossa, kannattaa se säilyttää ja ottaa käyttöön, kunhan alkeet on kunnolla hallussa ts.plaanaaminen, rantalähtö, vesilähtö jne. SLE on nopea ja hieno slalom-kisalauta, mutta kapeutensa ja pienehkön tilavuutensa vuoksi melko kiikkerä ja taitoa vaativa ajettava.
Kyseessä ei siis ole One Design, eli olympia-luokan lauta, joka oli kölillinen, purje taas pitäisi nähdä ennen kuin siitä voi ihmeempiä sanoa.
Mastotaskun pituuden tai luffi-mitan ollessa 435cm, lienee kysessä n.5-6m2 purje, mutta ilman tarkempia specksejä on siihen vaikea löytää sopivaa mastoa, väärä masto voi tehdä purjeesta mahdottoman ajaa.
Puomeja saa kyllä halvalla uusiakin, jos Alu-puomi kelpaa.
Purjeen ja laudan pienestä koosta johtuen 80kg kaveri tarvitsee tuulta lähemmäs 10m/s ja trimmit oikein, jotta plaaniin pääsy onnistuisi.
Suosittelen, että ostat Torilta uudemmat purjeet mastoineen ja tarkistat vielä oliko tuo Mistralin evä kuitenkaan Tuttle, joissain SLE-laudoissa on powerbox evä, siis onko evälle yksi tai kaksi ruuvinreikää.

Kölittömällä harjoitteluun suosittelen ihan tuota samaa mitä Mabukin; Uudehko leveä n.140l lauta, 7-8m2 camberitön purje suositusmastolla ja alumiinisen säädettävän "variopuomin".

Jouni
1001
Member
 
Posts: 15
Joined: 22.10.2007 16:23


Return to Yleistä

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest