Page 1 of 1

SPLL:n puheenjohtajan vaihto

PostPosted: 18.7.2013 13:41
by Fin-40
Arvoisa Suomen Purjelautaliiton hallituksen pj sekä muu Surf-kansa.

Olen aavistuksen huolissani SPLL:n tulevaisuudesta sekä myös koko purje-ja leijalautailun tulevaisuudesta kansallisella tasolla. Tällä tekstillä haluan myös herätellä muiden surf henkisten ajatuksia sekä rohkaista nykyistä SPLL:n hallituksen puheenjohtajaa jatkamaan tehtävissään. Olen seurannut keskustelua puheenjohtajavaihdoksesta sivusta. En tiedä, missä nyt ollaan menossa, mutta luulen omaavani jonkinlaisen käsityksen lajin järjestötoiminnasta. Ja mielenkiinnolla odotan mitä seuraava vuosikokous tuo tullessaan.

Sanna on virallisesti ilmoittanut eroavansa tehtävistä. Syytä tähän en tarkalleen tiedä, eikä syytä ei ole ilmoitettukaan. Haluaisin rohkaista Sannaa pyörtämään päätöksensä, sillä mielestäni SPLL toiminnat ovat menneet hyvään suuntaan. Puheenjohtajan vaihdos pari vuotta sitten toi selvästi piristystä SPLL:n toimintaan. Samoin liiton hallitukseen nousi uusia henkilöitä ja selvästi into on lisääntynyt myös harrastajien piirissä. Liiton tiedottaminen ja toiminta ovat mielestäni parantuneet huimasti. Purje- ja leijalautailu kiinnostavat suurta yleisöä. Mainetta ja media aikaa on tullut ja näitä ollaan myös osattu hyödyntää ja hankkia. Mielestäni lajien nousu on täällä ja . Olemme tiivis yhteisö, mutta lajit kiinnostavat tuhansia ihmisiä. Nyt ei mielestäni ole vaihtaa johtohenkilöä, joka on vasta ”sisään ajettu” 2 vuoden pestillä. Ei kai kukaan ole kuvitellut, että Puheenjohtajan toimi olisi parissa vuodessa nähty tai koettu. Tai että tulevaisuudessa pesti vaihtaa hoitajaa vähintään 2 vuoden välein. En tarkoita, että pestiä pitäisi vuosikymmenet hoitaa, mutta…

On totta, että keskusteluja jääviydestä on ollut. Taitava johtaja osaa näissä kuitenkin itsensä jäävätä. Tai ainakin päätösten takana voi seistä selkä suorana. Minun on vaikea kuvitella potentiaalista puheenjohtajaa, henkilöä joka haluaa lajeille aikansa antaa, jolla ei olisi kaupallisia sidoksia. Sori, mutta meillä on niin marginaali lajit, että lähes kaikilla ”kokopäiväaktiiveilla” on jonkinlaiset sidokset kaupallisiin toimijoihin. Ja ehkä toisaalta SPLL:n tehtävänä on mahdollistaa markkinoiden kehittymistä. Ei suoranaisesti, eikä ketään suosien vaan harrastajamäärää lisäten. Arvostelua tulee päätöksistä aina olemaan. Valitettavasti **ttuilu tuntuu usein olevan ainoa palkka hyvästä työstä. Mutta yksittäisten henkilöiden huuto ei saisi vaikuttaa asioihin kun ajatellaan asioita kansallisella tasolla.

Ainoana pätevänä eron syynä kelpuutan siirtymisen ylempiin järjestöihin tai suuret henkilökohtaiset syyt. Sivustaseuranneena totean, että duuni on ainakin erittäin hyvin hoidettu! Vetoan vielä Sannaan ja toivon, että harrastajien joukossa olisi muitakin, jotka tukijoita.

Tässä henkilökohtainen ”vuodatukseni” aiheesta, mutta näin olen asioita ajatellut. Kiitos ja kumarrus vielä Sannalle ja toivon, että SPLL:lla on ensivuonnakin todella hyvä hallitus sekä erinomainen hallituksen puheenjohtaja.


UGH!

--Mikko

Re: SPLL:n puheenjohtajan vaihto

PostPosted: 20.7.2013 20:34
by fin999/oxa
Kyl Sanna on pestinsä loistavasti hoitanu ja torella surku jos nyt lopettelee. Kukaan ei kyl ole hänen eroaan pyytänyt saati vaatinut, et toivottavasti toi yks pikku juttu mist kärpäsestä härkänen ei vaikuta päätökseen.
Toi jääviys kysymys on tulevaisuures asia mihin on syytä kiinnittää huomiota, ehkä helpoimmin asia hoituu et pistää maahantuojil postin et tarvitaan sitä sun tätä et mihin hintaan lähtee ja tarjoukset johonkin päivään mennes. Sen jälkeen ei pitäis olla mitään sanomist kenelläkään.
Toivon kyl et Sanna jatkaa koska eipä ole miäles vastaavaa virtapakkausta toihin.


Oxa/fin999

Re: SPLL:n puheenjohtajan vaihto

PostPosted: 30.7.2013 22:59
by 1001
Taidanpa aavistaa, mikä Pj:n "eron" syy on, lienee hyvin henkilökohtainen. :wink:
Sanna jatkanee kuitenkin junioritoiminnan parissa, eikä suinkaan hylkää meitä, eihän?

Re: SPLL:n puheenjohtajan vaihto

PostPosted: 12.8.2013 8:17
by Fin-40
Oletetaan, ettei Sanna mieltään muuta...

Oikeastaan kirjoitukseni tarkoitus oli herättää keskustelutulva tulevasta puheenjohtajasta.

Olisi kai ennenkuulumaton tilanne jos uudesta puheenjohtajasta jouduttaisiin äänestämään! :)