Page 1 of 1

Keulan rakentaminen uusiksi

PostPosted: 4.7.2012 14:03
by MikkoV
Laitoin laudan keulan uusiksi. Pohjille meni pala styroksia, kerros lasikuitua sekä kovempi vaahto sandwichia varten. Tähän saakka korjaus meni suhteellisen helposti. Eniten miettimistä aiheutti pumpun rakentaminen.

Pohjan puolella näytti alunperin olevan noin 2x suunnattu hiilikuitu + 2x lasi, kerroksittain joka toinen hiili / lasi. Kannen puolelle 2x hiili-kevlar + lasikuitua väliin samaan tapaan.

Montako kerrosta kannattaa laminoida kerralla ja missä järjestyksessä? Pystyykö esimerkiksi laittamaan kaikki kerrokset kerralla, jonka jälkeen homma vakuumiin ja odotellaan kuivumista. Pintaan voisi laittaa vielä erikseen kerran lasia joka mahdollistaa pinnan hiomisen ja kiillottamisen, kun kevlarin hiominen ei onnistu.

Re: Keulan rakentaminen uusiksi

PostPosted: 19.9.2012 18:14
by Heigl
Moi!

Omaan lautaan on tullut pari kolhua ja oon paikkaillut sitä Plastic Padding Marine Epoxylla+mikropalloilla ja lasikuitumatolla. Eka kolhu oli pieni ja toka oli vähän isompi, ja tuli pikku vekki nokan alle. Leikkasin repeymän (noin 7cm) suoraksi ja laitoin kyseisellä epoxylla ja lasikuitumatolla kiinni.

Milloin olisi syytä rakentaa keula uusiksi?
Miten paljon osumia laudat yleisesti ottaen kestävät?