Laudan hankinta

Moderator: Mari

Laudan hankinta

Postby valtsu » 6.1.2020 17:21

Moro!

Netistä koittanut etsiä tietoa eri lautatyypeistä ja itselle sopivista malleista, mutta kokeillaan paremmalla menestyksellä täältä... Etsinässä siis itselle uusi lauta, riki, ja purje(2?) Omat speksit:
-85kg/180cm
-2kesää lautaillut mökillä kasari-laudalla, oisko merkki ollut Järvinen.
-Nyt kiinnostaisi ostaa parempi lauta, kun tuntuu että tuosta ei enempää saa irti. Plussaa olisi pieni koko/katkaistava masto, niin lautaa olisi helppo liikutella autolla. Taitaa toki olla niin että isompi lauta vielä parempi?
-Lautailupaikat: pääosin mökillä järvessä, jos mahdollisuus liikutella autolla niin Turun saaristo myöskin.

Eli lautasettejä saa ehdotella. Ja jottei mene liian helpoksi niin olisin kiitollinen lyhyistä perusteluista ko. setille!
Harrastus vielä alkutekijöissään joten budjettina olisi max 1500e. Eli käytettyjä saa ehdotella/paikkoja mistä niitä kysyä. Tarkoituksena kuitenkin tällä postauksella selvittää minkälainen lauta pitäisi hankkia, sen jälkeen katsotaan löytyykö!

Kiitos!
valtsu
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 6.1.2020 17:06

Re: Laudan hankinta

Postby valtsu » 11.1.2020 23:09

Goyan surf 160 -lauta taitaa päättyä voittajaksi, mutta sitten riki. Lauta on sen verran kallis, joten yksi riki näin alkuun pitäisi riittää. Minkä kokoinen purje olisi hyvä tuolle laudalle ja mitoilleni? Saa ehdottaa settejä tai jos joltain löytyy käytettynä niin yv.
Halvin uutena on varmaa tämä: Severne Synergy 6 tai 7.3. Pärjääkö tuolla vai tuleeko loppujen lopuksi kalliiksi jos ensimmäisen kuukauden jälkeen täytyy ostaa uusi riki?
valtsu
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 6.1.2020 17:06

Re: Laudan hankinta

Postby Fin-40 » 13.1.2020 9:25

Lauta on varmasti hyvä myös järviolosuhteisiin käännettävän kölin johdosta.

Kun sinulla on jo parin vuoden kokemus taustalla niin purjeen koko voisi mielestäni olla 7+ m2. Varmaan 7,5m2 +-0,5 m2 voisi olla hyvä aloituskohta. Laudalle suositeltu maksimipurje taitaa olla 8 m2.Budjetti on alkuun tottakai rajallinen ja ehkä katsoisin asiaa hieman tulevaisuuteenkin. MIkäli hankit esim. 7,5 m2 purjeen ja tähän 460cm maston ja puomin, niin sama puomi ja masto saattavat käydä myös seuraavaan, pienempään purjeeseesi. Puomin mitoituksen miettimällä saat käytettyä samaa puomia useiden eri purjekokojen kanssa. Mastojen mitat menevät 30cm hypyin jolloin samaa mastoa voit ehkä käyttää useiden tulevien purjeidesi kanssa.

Jos nykyinen Järvisesi vie sinut sinne, minne haluat ja pääset myös ongelmitta takaisin kotilaituriin, niin lähtisin kasaamaan purjepalettia n.7,4-7,9 m2 kokoluokasta. Järvillä tarvitset hieman enemmän purjepinta-alaa jotta pääset nauttimaan tuulista. Sijoittaisin alkuun hieman mastoon ja puomiin, sillä näitä voit käyttää tulevaisuudessa seuraavan purjeen kanssa. Vältä camberipurjeita näin alkuun jotta saat kevyemmin käsiteltävän purjeen.
--The Wind Is Out There
Fin-40
Advanced Member
 
Posts: 268
Joined: 5.3.2007 8:27


Return to Yleistä

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest