Kehitysideoita chattiin + foorumille

Kehitysideoita chattiin + foorumille

Postby MikkoV » 6.2.2012 14:08

Chatissa tulee säännöllisesti esiin samat kysymykset, esimerkiksi "onko teneriffa hyvä surffipaikka" tai "mistä löydän vanhat keskustelut siitä ja siitä aiheesta". Nykyisellä toteutuksellaan tällaisen tiedon etsiminen chatista mahdotonta, koska chattiin kirjoitettuja viestejä ei mitenkään saada yhdistettyä toisiinsa. Käytännössä ainoa toimiva tapa hakea viestejä on a) hakea eri hakusanoilla aikoja, jolloin aiheesta on käyty keskustelua b) selata näiden päivien arkistoja.

Chattiin lähetetyt viestit, vaikka niissä olisi hyvääkin asiaa katoavat reilussa viikossa. Tätä varten on tehty erilaisia foorumisoftia, kuten tämä phpBB, joissa viestit voidaan ryhmitellä eri aihealueisiin ja keskustelut pysyvät yhden aiheen sisällä. Näistä tiedon löytäminen huomattavasti helpompaa kuin yksinkertaisesta chatti-virityksestä. Kuitenkin nykytilanteessa foorumin käyttö on hyvin vähäistä ja viestit jatkavat bittiavaruuteen katoamistaan.

Molemmille tuntuu kuitenkin olevan kysyntää. Toinen tarjoaisi nopean ja helpon tavan viestiä, satunnaisista asioista. Toinen taas pidemmälle viedyn ja yksityiskohtaisemman keskustelun.

Olen miettinyt joitain konkreettisia muutoksia chatin + foorumin yhteiskäytön helpottamiseksi. Tässä omia ajatuksiani:

Olen alustavasti kehittänyt chattiin + foorumeille yhteistä kirjautumista / tunnistautumista. Tämä voisi helpottaa foorumille kirjoittamista, koska tunnukset olisivat aina käytössä ja voisi unohtaa sen hankalan nimen + numerosalasanan kirjoittamisen. Tunnukset pysyvät helposti selaimen / puhelimien muistissa, joten käyttö oikeasti helpottuu. Tulevaisuudessa tunnistautuminen voisi olla mahdollista myös FB/google jne. tunnuksilla. Tuon näitä testikäyttöön, kun saan aikaiseksi riittävän toimivia versioita.

Chatissa nimi voisi olla vaikka linkki foorumin käyttäjäsivulle, jolloin jokainen voisi käydä katsomassa "kuka tämä kirjoittaja on". Minusta purjelautailu on ihan sosiaalisesti hyväksyttävän lajin maineessa, joten tuskin kenelläkään on syytä olla käyttämättä omaakaan nimeään sen puolesta.

Lisäksi chatin rinnalla voisi web-käyttäjille mainostaa foorumin uusimpia viestejä. Vaihtoehtoisesti chatin voi liittää foorumin shoutboksiksi.

Surf + kite -foorumit voitaisiin minusta yhdistää. Nykyisin yhä useampi harrastaa lajeja ristiin ja päällekkäisten tunnusten muistaminen on aivan turhaa. Ulkoasunkin ja viestialueiden määrän puolesta nämä menisivät hyvin yhteiselle foorumille.


Onko muilla konkreettisia kehitysehdotuksia tai kommentteja näistä palveluista? Minusta nämä palvelut kaipaavat kehitystä ja helpompia tapoja käydä monipuolisempaa keskustelua.


Lainaan vielä Markusta...

06.02 13:19:57 MarkusFIN10: Olen Peten (FIN8) ja muutaman muunkin kanssa samaa mieltä siinä, että tämä sätti pitää säilyttää ennallaan. En ymmärrä miksi rekisteröitymistä pitäisi vaatia; ne muutamat puskahuutelijat voi jättää omaan arvoonsa. Tämän sätin ominaisuus on nopeus ja reaaliaikaisuus. Vakavaa keskustelua haluaville on jo nyt BB, jossa voi viestitellä yhdestä aiheestä. Tämä on kuin keskustelua baarissa, ja sellaistakin foorumia tarvitaan.


- Tämä on purjelautaliiton palvelimilla / domainilla, ja myös mainostetaan liiton sivuilla. Näkyvyys on valtakunnallinen, ei "Joensuun kaverit".
- Rekisteröinti ei millään tavoin estä reaaliaikaisuutta.
- Vastauksen chatissa saa ehkä, jos jokus asiantunteva sattuu lukemaan samana päivänä. Mahdollisesti myös asiattomuuksia. Esim. wave/formula-kysymykset jne.
- Turhanpäiväinen ja liiallinen sisäpiiriläppä ja alatyyliset henkilökohtaisuudet nostavat uusien harrastajien kynnystä osallistua keskusteluun.
MikkoV
Advanced Member
 
Posts: 44
Joined: 25.3.2007 23:18
Location: Helsinki, Finland

Re: Kehitysideoita chattiin + foorumille

Postby MikkoV » 6.2.2012 15:29

Yhdistäminen koskisi ainoastaan bulletin / foorumi-sisältöä sekä niille rekisteröitymistä. Chat-keskustelut pysyvät ennallaan, koska viestimäärän vuoksi eriyttämiselle on tarvetta.

Kehitysversiota voi kokeilla ja seurata osoitteessa:

http://purjelautaliitto.fi/chat/index.php?chatname=surf

Toistaiseksi kirjautumisen kanssa, sekä viestien lähetyksen kanssa tuntuu olevan vielä pientä säätämistä. Ratkon näitä ja yritän tehdä hommasta toimivaa.

Käyttöliittymän osalta chat-keskustelut ainakin tulevat selkeytymään ja yksinkertaistumaan. Samoin muille sivuille linkit käydään läpi. Chat-alustan uusiminen tulee myös helpottamaan ylläpitoa tulevaisuudessa.

HUOM: Mikäli foorumille kirjautuminen menee uuden chatin testailusta rikki, voi tyhjentää selaimen välimuistin/evästeet sekä toisissa selaimissa poistaa keksit phpBB-foorumin alareunasta:

http://www.purjelautaliitto.fi/kite/kes ... asteet.png
MikkoV
Advanced Member
 
Posts: 44
Joined: 25.3.2007 23:18
Location: Helsinki, Finland

Re: Kehitysideoita chattiin + foorumille

Postby Juki » 8.8.2016 21:25

One Design Windsurfer ...siitä mainio yksityyppiluokka koko kansalle purjelaudan pariin :idea:
Ja löytyykö maahantuoja merkille? Telva toi aikoinaan sitä ....
Juki
Advanced Member
 
Posts: 92
Joined: 31.10.2007 14:14


Return to Bulletin Board-asiat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest