Kausi 2009 - 2010 alkamassa

Moderator: terrieri

Kausi 2009 - 2010 alkamassa

Postby terrieri » 17.10.2009 21:05

Ihme juttu, taas on talvi tekemässä tuloaan.

Hyvä kesäkausi on takana ja alkamassa on entistä mielenikiintoisempi talvikausi.

Tässä vaiheessa on tiedossa ainakin kolme virallista kisaa - Lappeenranta, Kuopio ja Kalajoki, vastaavasti tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Aloittelijan kannalta kisa on mielenkiintoinen - yhdellä kerralla näkee monta erilaista kelkkaa ja parhaat kuskit, yleensä jotain pääsee kokeilemaankin. Eteenkin slalomissa kannattaa lähteä mukaan. Kisa viedään niin että eritasoiset kilpailijat jakaantuu eri ryhmiin ja yleensä yleisökin tykkää eniten häntäpään töppäilylähdöistä joista nähdään värikkäimpiä esityksiä mokineen ja korjauksineen. Sinne siis!

Lisäksi kisojen hyvä puoli on median ja yleisön huomio - kolme vuotta sitten kovin moni ei ole kuullutkaan siitä että jäällä voi purjehtia. Nyt on.

Nyt pitää toivoa että kokeilijat pääsee tutustumaan kalustoon niin ilmaisilla demoilla kuin vuokrauksillakin. Opettelu on helpompaa toimivalla kalustolla ja jos kärpänen pääsee puremaan, oman rakentaminen ei ole mahdottoman vaikea. Halvimman mahdollisen jääsurffipaketin saa väsättyä parilla satasella (jonkinlainen purjekin mukaan luettuna), tonnilla saa jo vaikka mitä, lisäksi mikään ei estä käyttämästä kesärikejä.

Käytettyä omarakenteisia saa varmastikin, lisäksi muutama viime vuotinen Hibernakin taisi jo vaihtaa omistajaa. Latviasta on tulossa viimevuotisen kaltaisia kelkkoja kunnes saavat testattua uudistukset ja aloitettua seuraavan sukupolven tuotannon. Varsinaista luistinkelkkakilpailijaa Hibernalle ei ole ilmestynyt.

Kelkanrakentajille on tarjolla rakennusohjeita netistä, toivottavasti joku tuo ne tällekin sivustolle näkyviin.

Itse olen tällä hetkellä ylityöllistetty (muullakin kuin kisojen järjestämisellä), joten minun ohjeet ja koeajot jäävät tänä vuonna vähemmälle. Uutta porukkaa on kuitenkin tulossa mukaan ja pitää toivoa että heiltä tulee niin kuvia kuin kokemuksiakin.

Kajaanissa on jo purjehdittu jäillä, täällä Savossakin voi varmaan pikku-hiljaa kaivaa talvivarusteet esiin. Helsingin lähellä Matalajärvi jäätyy tiettävästi ensimmäisenä.

Hyviä tuulia siis!
terrieri
Advanced Member
 
Posts: 80
Joined: 3.4.2007 10:31

Re: Kausi 2009 - 2010 alkamassa

Postby Fin-40 » 18.10.2009 18:12

Hienoa Feodor!

Ja jos viimevuotisesta parannetaan, niin tiedossa on taas hieno kelkka-kausi. Hyvä, että kisoja on nyt reilusti. Viimevuoden Lappeenranta on varmasti antanut monille järjestäjille. ideoita kisojen järjestämiseen! Kiitos vielä kerran järjestäjille! :)

Toivotaan, että ensikaudelle saadaan ratakisallekkin vähälumiset olosuhteet, jotta nähdään miten luistinkelkat pärjäävät radalla.
--The Wind Is Out There
Fin-40
Advanced Member
 
Posts: 286
Joined: 5.3.2007 8:27


Return to Talvi- ja jääpurjehdus

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron