Airush Flow:n turvasysteemiin muutos?

Airush Flow:n turvasysteemiin muutos?

Postby ivryl » 20.9.2011 09:54

Hei
Tuli hankittua ensimmäiseksi kesäleijaksi pienellä budjetilla 2007 vuoden Airush Flow. Muuten leija toimii hyvin, mutta kun tällaisella aloittelijalla leija tippuu aika useasti veteen, niin safety leash on kohta punoutunut depowernarun ympärille. Onko kukaan tehnyt tuohon systeemiin muutoksia? Ajattelin, että laittaisin toisen punaisen lennätysnarun tilalle pidemmän narun, jolloin se tulisi yhtenäisenä leijalta chicken loopille saakka. Toinen vaihtoehto olisi ehkä laittaa viides naru leijan etureunan keskeltä chicken loopille. Toimisiko noista toinen toista paremmin? Ja mistä sopivan mittainen ja riittävän vahva naru?

Tuossa kuvassa leijan puomisysteemi. Nyt safety leash pitää kiinnittää rosterirenkaaseen, joka on tuossa kuvassa tekstin Center Line Swivel with D-Shackle vieressä.
Attachments
flow.png
flow.png (66.32 KiB) Viewed 1624 times
ivryl
Member
 
Posts: 29
Joined: 24.1.2011 21:15

Re: Airush Flow:n turvasysteemiin muutos?

Postby Mjpaav » 23.9.2011 22:38

Jos mää ny lainkaa ymmärsin tosta kuvasta niin "trimmi" elippä depower tulee tuohon chikenlooppiin.. Laita se karkunaru sen trimmi narun jatkeeksi niin leija jää etunarujen varaan kun päästät puomista irti ja vetää samalla tehot pois. Ei tartte sotkea niin paljoa naruja leväänkään jne. Ja jos oikein kusisesti käy niin päästät koko leijan irti ja hipsit muina miehinä korjaamaan sen rannalta. Eli ns. suicide viritelmä . je.
Mjpaav
Advanced Member
 
Posts: 228
Joined: 24.3.2004 18:07
Location: Pori

Re: Airush Flow:n turvasysteemiin muutos?

Postby ivryl » 27.9.2011 13:59

Mjpaav wrote:Jos mää ny lainkaa ymmärsin tosta kuvasta niin "trimmi" elippä depower tulee tuohon chikenlooppiin.. Laita se karkunaru sen trimmi narun jatkeeksi niin leija jää etunarujen varaan kun päästät puomista irti ja vetää samalla tehot pois.

Kiitos vinkistä. Pitää kokeilla seuraavan kerran kun pääsee vesille. En haluais kuitenkaan laskea leijaa kokonaan irti, koska aloittelijana pyörin vielä kohtuullisen lähellä rantaa ja siellä on puut kuitenkin lähellä...
ivryl
Member
 
Posts: 29
Joined: 24.1.2011 21:15

Re: Airush Flow:n turvasysteemiin muutos?

Postby Tapio » 31.10.2011 19:13

Kuten Mjpaav sanoi niin toi muutos on suicide leash. Jos toi muutos vetää tehonsäädön trimmiä, kun hätälaukaistu, muuttaa se leijan vetoa hieman kevyemmäksi kuin pelkkä puomin eteen pääsäminen. Jos rtrimmi ei muutu niin tilanne ei eroa siitä miten leija on, kun puomi on päästetty eteen.

Jos et treenaa unhook-temppuja ja siinä halua välttää leijan jäämistä vain toisen narun varaan helpompaa relaunchia varten, en suosittele tuota modausta, koska suicide leashin kanssa leija on laukaistava kokonaan irti, jos tulee hätätilanne.

Esittämistäsi ideoista toi, että toinen etunaru tulisi suorana chickenloopille ei ole toimiva. Jos se ei mene trimmin läpi säätäisit depoerilla vain toista etunarua, joka johtaisi leijan looppaamiseen ilman kontrollia. Trimmi ei varmaankaan toimisi kahdella narulla ja jos jotenkin toimisi ja kun naru tulee trimmin läpi niin ei ole takuita, että hätätilanteessa se luistaisi aina hyvin, että leijan liputus toimisi. Lisäksi on vaarana, että depower trimmissä ei toimi kaksi erillistä narua ja toinen voi luistaa tai kiristyy enemmän ja taas etunarut ovat erimittaiset ja leija looppaa hallitsemattomasti.

5. narun virittäminen voisi toimia, mutta tossa ei näy oikein hyvää paikkaa missä alapää olisi chickenloopissa kiinni. Se, että 5. naru olisi irrallaan löysänä ei kuulosta hyvältä. Lisäksi mahtuuko tuosta puomin reiästä vielä kolmas naru läpi, että puomi vielä liikkuu kevyesti ja luistaa helposti hätälaukaisun jälkeenkin. Toimivin 5. narun ratkaisu olisi hommat oikea 5. naru puomi.

Kun on nelinaruinen leija, jonka liputusta (flag out) systtemiä ei ole rakennettu tulemaan puomin läpi joutuu vähän kärsimään siitä, että naruja ei voi pyöräyttää puomilla rististä auki. Jos ei halua, että karkuremmi menee ympäri niin pitää puomin pyöräytyksen sijaan pyörähtää itse ympäri niin saa kirteitä pois.
Tapio
Tmi Tapio Hinkkanen / snowkite.fi
Duotone Kiteboarding
+358 50 5970587
windrider(at)saunalahti.fi
snowkite.fi - leijalautailu - leijahiihto - snowkite
Tapio
Advanced Member
 
Posts: 238
Joined: 9.9.2003 10:35
Location: Tampere


Return to Rakentelu / DIY

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests