Patjaleijan reikien korjaaminen teipillä

Patjaleijan reikien korjaaminen teipillä

Postby Ismo » 28.12.2010 10:20

Joskus tulee tilanne että leijassa on reikä joka vaatisi jotain korjausta ja ei oikein olisi aikaa lähettää leijaa http://www.paratronic.fi/ korjattavaksi. Mitä sitten voi korjata itse ja mitä ei?

Ensiksi tarvitaan tietysti kunnollista teippiä:
teippi2.jpeg
kunnollinen teippi
teippi2.jpeg (98.09 KiB) Viewed 964 times
jota saa esim http://www.wb-sails.fi/ spinnu/numero teipin nimellä.

Mitä sitten voi korjata ja miten?

Esimerkiksi 10cm pitkä repeämä joka oli patjaleijan sisäpinnassa ainakin 1/2 vuotta kun reikää ei edes huomannut kuin leijaa pakatessa. Korjauskin aina sitten unohtui. Eli jos reikä ei vaikuta leijan käyttöön, on erittäin todennäköistä että pelkkä teippaus riittää. Patjassa saa yleensä olla 10cm reikä missä tahansa ja sitä ei huomaa leijan ollessa ilmassa. Patjan sisäpinnassa voi olla isompiakin reikä ja ne eivät välttämättä vaikuta leijaan paljoa. Tässä kuvassa siis leijan sisäpinnalla 10cm repeämä joka paikattu teipillä joskus 4v sitten
teippi1.jpeg
10cm reikä
teippi1.jpeg (111.71 KiB) Viewed 964 times


Leijan ulkopinnassa oleva 10x40cm reikä taas vaikutti leijaan, eli se piti paikata välittömästi. Valitettavasti olin reissussa ja ei tietystikkään ollut mitään paikkatarpeita mukana. Paikallisesta leijakaupasta löytyi onneksi huonoliimaista spinnuteippiä jota sitten laitoin paikan kummallekin puolella. Koska teipin liima oli huonoa piti teippiä hieman ommella kiinni hotellin lanka/neulasatsilla
teippi3.jpeg
10x40cm L-reikä
teippi3.jpeg (133.18 KiB) Viewed 964 times

Näytää aivan hirveältä, mutta nyt reilun 1/2 vuoden päästä tuokin teippi on sen verran kiinni ettei jaksa korjata leijaa kunnolla.

Eli leijassa olevat jännitteettömät kohdat voi yleensä paikata kunnollisella teipillä. Isompiin paikkoihin kannattaa laittaa edes paikoitellen hieman ommeltakin.

Mitään rasitukselle joutuvia kohtia EI SAA korjata jos ei tiedä mitä tekee! Tuollaisia kohtia ovat esim kankaiden saumat.

Korjauksia tehdessä leijan täytyy olla kuiva, ja korjaus on aina tehtävä lämpimässä, pakkasessa mikään liima ei tartu.
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu

Return to Rakentelu / DIY

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest