leijasta herkempi ohjata

leijasta herkempi ohjata

Postby tossi » 24.8.2010 23:06

terve,

omistan liquid force session 12 leijan jolle löysin kiinnitys modauksen jonka tulisi
parantaa leijan ohjautuvuutta. jos nyt joku enemmän asioista ymmärtävä voisi
antaa mielipiteensä onko kuvan mukainen muutos hyvään suuntaan? uskaltaako
tuota kokeilla? :-P
Attachments
sessionbridlemod.jpg
sessionbridlemod.jpg (35.75 KiB) Viewed 1575 times
tossi
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 24.8.2010 22:57

Re: leijasta herkempi ohjata

Postby risci » 31.8.2010 12:15

No tuohan on sellainen ei-rakenteita-tuhoava viritys, eli siirretään vain yhden nartsan pää toiseen paikkaan ja sillä torpataan tuon rissasysteemin toiminta... jos ei toimi toivotulla tavalla, niin siirrät nartsan takaisin alkuperäiseen paikkaan. Kiteforumista olet ilmeisesti tämän lukenut? Joku siellä ainakin oli sitä mieltä, että depoweria ei modin jälkeen olisi juuri nimeksikään jäljellä, mutta kokeile ja testaa itse... sittenhän tuon tiedät... eli uskaltaa kokeilla, turvallisessa paikassa, jossa on riitävästi tilaa ja muutenkin normi turvajutut huomioiden... :)
--North--
risci
Advanced Member
 
Posts: 115
Joined: 15.3.2004 09:02

Re: leijasta herkempi ohjata

Postby tossi » 11.9.2010 09:11

Juu, kitefoorumissa ja jollain hollantilaisella sivustolla on tuo samainen modi. Toisten mukaan depoweria on ja toisten mukaan ei. Tuohan taitaa olla
kuitenkin normaalin C-leijan tyylinen bridle. Luulisi olevan C-leijan verran depoweria. En kyllä käsitä miksi tuo depoweriin vaikuttaisi? Toisaalta on sitten arpapeliä onko leijassa olevan kahden reunimmaisen etunarun pituudet oikeassa/hyvässä suhteessa muihin leijan etuosassa oleviin naruihin verrattuna. Itsehän voisi tehdä siihen solmut ja muutella pituuksia, pitäisi aluksi vain tajuta että pidentääkö vai lyhentääkö..:-)
Pitäisi varmaan lähettää sessionin suunnittelijalle mailia ja kysyä. Pitänee testata pikku tuulilla.. harmittavan sitkeä flunssa vaan iskenyt eikä ole päässyt kokeilemaan :(.
tossi
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 24.8.2010 22:57

Re: leijasta herkempi ohjata

Postby Ismo » 13.9.2010 07:40

tossi wrote: En kyllä käsitä miksi tuo depoweriin vaikuttaisi? Toisaalta on sitten arpapeliä onko leijassa olevan kahden reunimmaisen etunarun pituudet oikeassa/hyvässä suhteessa muihin leijan etuosassa oleviin naruihin verrattuna.

vaikuttaa depoveriin, koska originaali versiossa etunarujen kiinnityspiste "muuttuu" kun leijasta ottaa tehoja pois. eli veto kohdistuu enemmän strutsissa oleviin naruihin.

parempi (=depowerin säilyttävä) modi voisi olla kun siihen kohtaan johon modissa kiinnitetään tuo punainen naru, laittaisi rissan johon etunaru tulisi kiinni. en kyllä ota mitään vastuuta siitä toimisiko tuo modaus ;-)

suosittelen kyllä että myyt tuon leijan ja ostat paremmin tarpeitasi vastaavan tilalle, nuo leijojen modaukset kun ovat aina aika kyseenalasia, niitä kun ei oiikein pääse testaamaan kunnolla kaikissa olosuhteissa. hiljaiset kelithän ei ole ongelma, vaan se miten leija toimii kun tulee kova puuskainen keli, ja miten leija toimii safetyn varassa.
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu


Return to Rakentelu / DIY

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron