mistä uusi venttiili?

mistä uusi venttiili?

Postby sari » 20.8.2009 13:21

Moi!
Sisäkumi päässy kiertymään onkalossaan ja ennen ku huomasin asian, niin reikähän siihen tuli. Vuotaa siis ihan siitä venttiilin vierestä. Mietin, että pitääköhän vaihtaa koko venttiili vai riittääkö jos jotain paikkahässäkkää yritän siihen taiteilla? Entä mistähän niitä venttiilejä saa? Kyseessä Sonicin 06 leija. Asun Tampereella. Vinkkejä?
sari
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 20.8.2009 12:20

Re: mistä uusi venttiili?

Postby JukkaJ » 21.8.2009 15:41

Venttiilinkin voi vaihtaa mutta kannattaa koittaa ensin liimalla korjaamista. Voi päästä pienemmällä vaivalla kun ei tartte olla niin tarkka venttiilin sijainnin suhteen...

Mulla murtui joskus venttiili ihan siitä kauluksen vierestä ja satuin olemaan silloin ulkomailla. Paikallisesta rautakaupasta ei löytynyt liquesolia, joka on yksi parhaista liimoista leijakorjauksiin. Sen sijaan lennokkiliiman oloisto tököttiä oli tarjolla ja sitä sitten tuli käytettyä. Korjasin venttiilin liimaamalla ensin murtumakohdan lennokkiliimalla ja sitten teippasin ympäriltä Leukoplast-laastariteipillä. Tarkoituksena oli koto-Suomessa vahvistaa vielä Liquesolilla mutta jäi tekemättä. Ihan hyvin kesti omassa käytössä vielä vuoden, enkä uudelta omistajaltakaan kuullut että ois hajonnut...

Kannattaa aina miettiä liimauksen jälkeen (tai ennen jos kyseessä on bladderin korjaus), saako jollakin keinolla vedon pois liimakohdasta. Toi leukoplast laastariteippi on ollut käyttökelpoinen korjausvaruste usemmallakin reissulla, koska siinä on ihan järjettömän hyvä liimapinta! Hakkaa ilmastointiteipin 10 - 0! :)

Liquesol taas on hyvä kumiliima kaikkeen leijakorjaukseen ja varmasti turvallisempi vaihtoehto kuin lennokkiliima tms. Ikävää ja sottavaa käyttää tosin.. Liquesolia saa lähes kaikista rautakaupoista... Lennokkiliimat on usein kovia ja lisäksi niissä voi huonossa tapauksessa olla liuotinta, joka syövyttää bladderiä.
JukkaJ
Member
 
Posts: 28
Joined: 31.1.2006 23:06

Re: mistä uusi venttiili?

Postby risci » 1.9.2009 09:44

Airtime/U-stick "Fix-Kit Bladder Valves"-sarjasta löytynee sopiva, jos ei Liquisolella korjaus pidä. Venttiilien ja bladderien korjausliimana toimii myös Bison Vinyl Plastic-paketin liima: se on polyuretaanipohjainen liima ja bladderit ovat samaa ainetta (useimmiten ainakin). Oman kokemuksen mukaan tuo Bison on myös hieman joustavampaa kuivana kuin Liquisole.

Fix-Kit venttiilejä saa esimerkiksi näistä verkkokaupoista:
- Powerkiteshop (UK)
- Handmade (DE)
- U-Stick.nl (NL)

Huom! Ainoastaan Fix-Kit-venttiilit ovat tarkoitettu PU-bladdereihin. Orange-merkityt venttiilit on tarkoitettu U-stickin yleismalliseen LE-bladderiin, joka on eri materiaalista ja vaatii erilaisen liiman.
--North--
risci
Advanced Member
 
Posts: 115
Joined: 15.3.2004 09:02


Return to Rakentelu / DIY

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron