Page 1 of 1

PostPosted: 10.7.2006 21:36
by Terminaattori
Terve! Mulla on viimevuotinen 14 neliöinen Gaastra. Sain tänään tehtyä siihen sellaisen "L:n" -muotoisen repeämän (nyrkki menisi just läpi) etustrutsin ja keskimmäisen tuen liitoskohdan tuntumaan, lähelle saumaa.. Mites tuollaisen paikkaus onnistuu?!?! Pitäis päästä äkkiä taas tositoimiin.. Kiitos ja kumarrus!

PostPosted: 10.7.2006 22:06
by Tommi
<a href='http://kitefix.com' target='_blank'>Kitefix</a> Valitse sivuilta Support. Siellä on ohjeita, jos haluat laittaa itse kuntoon. Kitefixiä saat Eskolta. Mulle tuli T:n mallinen ihan reilun kokoinen reikä, jonka laitoin kuntoon. Hyvin on kestänyt. Tästä on puhuttu aikaisemminkin ja on tietysti muitakin tapoja--> <a href='http://www.kallviksurf.net/kite-jaos/index.php?act=ST&f=7&t=2600&s=326dbb4a9e28b6175e1060add0c25f2c' target='_blank'>Esim.</a> Ainahan voit myös kääntyä ammattilaisen puoleen -->

LEIJOJEN KORJAUSTA
www.elvstromsails.fi
www.wb-sails.fi
www.paratronic.fi

PostPosted: 11.7.2006 19:29
by petri
no mistäpäs sais sitten tota bladderi kumia hankittua kun on sellanen reikä ettei ihan korjausrasian paikat riitä...
niin ja mitä liimaa(merkkejä, hankintapaikkoja, hintaa) kannattaa käyttää...

PostPosted: 13.7.2006 09:59
by Immu
Terminaattori: toimiva budjettiratkaisu: spinnuteippia eli rip-stop-teippiä (samaa kamaa ku leijan kangas) putsatun repeämän ympäri, tässä tapauksessa L:n muotoon 2 pätkää. Sitten saumaat teipin reunat pienellä kerroksella Liquisole-liimaa, niin eivät lähde rullaamaan myöhemmin. Kestää, ja maksaa n. 1-2e.

Liquisolea saa esim Etolasta tai suurista marketeista, ripstop-teippiä ainakin veneilyliikkeistä.

Toinen vaihtoehto: kangaskaupasta semmoista kurahalarinpaikkausteippiä jota myydään semmosina pieninä arkkeina. Kestää taatusti, ja siinä on niin hyvä liima ettei tarvi saumata.

Kitefix on halpaa liimaa kalliissa paketissa... toimii, mut härskin kallista.

PostPosted: 13.7.2006 10:28
by Esko
Kitefixistä
pakkaus maksaa 50 euroa. OK , jos on aikaa kiertää kauppoja ja etsiä sopivaa paikkausmateriaalia ja kokeilla, niin miksei, mutta sekin maksaa. Ton paketin ideana on valmiiksi kerätty kaikki parhaat materiaalit, aineet ja tarvikkeet leijan paikkaukseen. mahtuu leijapussiin , eikä menetä kallista kiteilyaikaa. Paikkaa kankaat ,bladderit yms.
Esko :blink:

PostPosted: 13.7.2006 21:00
by Mama
Esko wrote:Kitefixistä
pakkaus maksaa 50 euroa. OK , jos on aikaa kiertää kauppoja ja etsiä sopivaa paikkausmateriaalia ja kokeilla, niin miksei, mutta sekin maksaa. Ton paketin ideana on valmiiksi kerätty kaikki parhaat materiaalit, aineet ja tarvikkeet leijan paikkaukseen. mahtuu leijapussiin , eikä menetä kallista kiteilyaikaa. Paikkaa kankaat ,bladderit yms.
Esko :blink:


Jos pitää tuollaista paikkauspakettia mukana rannalla, niin se leija varmaan pitää puhdistaa ennen mitään liimailuja? Ja pitäisi odottaa liiman kuivumista. Mulla on elektroniikkakäyttöön alkoholispraytä, joka varmaan puhdistaisi leijakankaan. Eli että jos olis ajanut esim. Hgistä Poriin niin ei menis sessiot pilalla vaan pistäis teipit leijaan ja meno jatkuis. Onkos noita pikakorjauksia paljon tehty ja kuin ovat pitäneet? Riittääkö esim. tunnin ruokatauko paikan kiinnittymiseen?

Strutsin olen paikannut kaksi tuntia ennen vesillemenoa mutta Liquisole paikkaa nuo pikkureiät nopeasti.

PostPosted: 14.7.2006 07:31
by Immu
Reikä kankaassa, korjausaika kitefixillä 2vrk, jos molemmin puomin vetää.
Rip-stop + liquisole: yön yli.
Pelkkä ripstop tai tarrakangas: heti valmis. Tarrakangaspaikka pysyy taatusti, rip-stopin pysyminen ilman liimasaumaa on vähän tuurissaan.

PostPosted: 14.7.2006 13:54
by Tommi
Kitefix paketista löytyy myös apu nopeisiin korjauksiin. Itse olen käyttänyt vain liimaa ja nykyään tulee aika nättiä ja kestävää jälkeä.

Glufix: Perfect for permanent repairs on your kite. Replaces expensive seams. All you have to do is apply the glue and let it dry for 12 hours to get a durable, reliable and almost invisible repair. The glue tube comes with two applicators to make the job of repairing your kite easier.

Glueless patch kit : The best patch kit available that doesn't require glue. No more messy glue spillage or difficult to use applicators. Made from polyurethane, it allows you to perform a rapid and durable repair on your kite bladder. The package contain 4 rags pre-dampened with alcohol, in order to clean and prepare the repair zone.

Dacron Tape: Two rolls of high resistant Dacron tape (one black & one white) perfect for temporary or permanent repairs on the leading edge or thin parts of your kite.

Talc: An essential requirement if you want to avoid damaging your bladder when it comes time to put it back in place. This white powder will allow you to more easily slide your bladder back in where it came from.

Plastic bag: To uniformly coat your bladder with talc powder before sliding it back in place.

Scissors: To cut the desired size of tape or patch for your repair job.

Standard adhesive tape : To help to keep the two sides of your tear in place while you apply Glufix.

Marker-pen: To identify the holes on your bladder before applying the glueless patch.

A serynge and a brush to apply the glue

Kitefix sticker: To stick on your vehicle :)

PostPosted: 20.7.2006 21:43
by Terminaattori
JEP! Kävin Prisman tädeiltä hakemassa paikkamateriaalin = 2,90€. Ja tuntuu pysyvän, sattui vielä 99% samanvärinen ku leija, HIENO HOMMA! ..Niin, tuo paikkamatskuhan on siis Nylonia. Kiitos kaikille vinkeistä!

Re: Paikkaus

PostPosted: 29.8.2008 18:48
by Mama
EKA!
Tällä hetkellä Elvströmillä ei ole omaa paikkausta ja WB Sails on myös vähän haluton paikkaileen pikkuleijoja kun tekevät pääasiassa isoja purjeiden paikkauksia.
Siksi suosittelen itse Tampereella sijaitsevaa NEB Sailsia. Rhinosta repesi etustrutsi invertoinnin ja oman innon vuoksi, joten otin kuvat ja pistin nettiin ja pyysin hinta-arvion NEB Sailsilta. Korjaus oli mielestäni suhteellisen ok-hintainen, ottaen huomioon että vaihtoehtona olisi ollut leijan pistäminen roskiin.
http://www.nebsails.fi

Re: Paikkaus

PostPosted: 31.8.2008 11:22
by Mjpaav
Kitemobiilissa pehmennetty ilmastointi-teippi paikkaa leijan kuin leijan, ison ja pienen reiän kankaassa tai bladderissa.
Nyt hyvällä menestyksellä ajellut leijalla useampia kertoja, jossa keskimmäisestä bladderista paikattu kämmenenkokoinen reikä jesarilla ja kankaassa keskikoinen L-vekki. On vaan tarkkana, että ei tule teippiin ryppyjä ja hieroo liiman kunnolla kiinni, johan pitää (leijan ilmassa). 8)

ps. Purukumia ei kannata käyttää venttiilien liimaamiseen bladderiin.. Tarttuu liima myöhemmin vähän huonosti... :twisted:

Re: Paikkaus

PostPosted: 27.7.2009 12:29
by Mama
Image
Pääpointti aloittelijoille:dont panic.
Paikkana aiemmin rikkoutunut blädderi, liimana liquisole. Paikattu vuosi sitten.
Ensin leikannut repaleet pois. Pessyt tietenkin kaikki liimauspinnat. Sitten liquisolea niin ettei ole vaaraa ettei mene blädderin sisäpuolelle. Liquisole alkaa vetään kumia samantien käppyrään, joten paikka päälle ja kun on ylimääräistä niin paikan koolla ei tartte kitsailla. Sitten vähän hierotaan, että liima varmasti tarttuu joka paikkaan ja päälle painoksi kunnon kasa kirjoja. Mitä enemmän painoa, sitä vähemmän liimaussaumaan tulee tuota aaltoa.

Seuraavana päivänä pääsee taas vesille. Jottei tuu turhaa reissua niin tietenkin testataan vielä kerran käyttämällä pesualtaassa, siitä nuo vesipisarat.