Page 1 of 1

Kitelauta vanerista

PostPosted: 24.7.2013 07:47
by hanski
Ihan kärkeen, luin aiemmat kirjoitukset aiheesta, mutta paljon jäi auki kuolleiden linkkien vuoksi.

Tarkoitus olisi siis väsätä kiteboard -lauta, lähinnä rakentamisen ilosta sekä jättämättä huomioimatta tätä faktaa että laudat vain ovat naurettavan kalliita hienosti muotoilluiksi levyiksi. Aloittelijalle tarkoitettu lauta siis teon alla.
Evät ostan erikseen, kuten myös siteet. Hintaa tulee siis alle 100€, kun koneet yms. materiaali on jo valmiiksi muuten olemassa.

Jos joku on aiemmin takonut päätänsä seinään tämän asian kanssa, olisin kiitollinen korjauksista omaan alustavaan suunnitelmaan joka on:

-4mm koivuvaneri kolmessa(vai riittääkö 2?) kerroksessa
-leikataan vaneri muotoon, jätetään pari senttiä lopullisen yli varaa ennen taivutusta, jonka jlk vasta lopullinen sahaus muotoon
-laitetaan vanerit vettymään vuorokaudeksi
-laitetaan vanereiden päihin korokkeet(lankku) ja lastataan painoa päälle, niin että about 6cm taipuu(haaveissa 3cm rockeri, palautunee ajan kanssa about tähän mittaan? liikaa aloittelijalle?)
-odotellaan ainakin 1,5-2 päivää että taipuu(kastellaanko tässä välissä?)
-kuivatetaan vanerit huolella
-liimataan vaneri Sikaflex 11fc+ -taipuisalla PU massalla, kestää vettä ja pysyy kimmoisana ajan kans. Olisiko jokin muu liima parempi? tämä ainakin pitää.
-hiotaan, porataan reiät
-maalataan jos maalataan ja lakataan. Poratut reiät suojataan jotenkin, ilmeisesti lakkaamalla tai muuten eristämällä puu vedestä.

Suurin kysymys lienee tuo et kannattaako liimata vasta taivutettuna, vai ennen sitä?

Re: Kitelauta vanerista

PostPosted: 24.7.2013 09:56
by RedStar
Itelläkin on laudan rakentaminen ollut aina sillon tällön mielessä.Ihan vaan rakentelun ja testailun ilosta.

Aloittelijalle en kyllä suosittele oman laudan tekoa. Käytettyjä saa alkaen 100-150e. Et siis säästä penniäkään omaa tekemällä. Lisäksi sillä tehdas laudalla on jälleenmyyntiarvoa. Omat tekeleet saa polttaa takassa jos ne ei onnistunukkaan. Myös oppiminen on todella paljon nopeampaa kun alla on oikeasti toimiva lauta. Osta joku reilun kokoinen joka plaanaa helposti. Tästä saat sitten jatkossa hyvän kevyen kelin laudan.

Kun opit ajamaan kunnolla (kryssi sujuu, vähän varvas kanttia ja pientä hyppyä yms) pyytelet rannalla testiin erilaisia ja eri tyyppisiä lautoja. Näin pääset jyvälle siitä mikä on sinulle sopiva lauta. Tässä vaiheessa voit harkita sitä laudan rakentamista uudelleen. Nyt sinulla on tietoa millainen lauta oikeesti toimii ja millaisen laudan juuri sinä tarvitset / haluat. Usko pois se ei varmasti tule olemaan 8-12mm paksu vanerilauta :)

Juha

Re: Kitelauta vanerista

PostPosted: 24.7.2013 10:04
by RedStar
http://www.youtube.com/watch?v=d5NNDktWgn4
Tosta vähän more advanced menetelmää oman laudan rakentamiseen.

Re: Kitelauta vanerista

PostPosted: 8.8.2013 20:41
by Immu
Oon aika samoilla linjoilla Redstarin kanssa. Itse tein kanssa joskus -02 vai -03 omat ekat laudat vanerista kuiduttamalla, ja haukkasin paskaa. Periaatteessa ne pelas mut pilasin ne liialla ja vääränlaisella rockerilla. Näiden muodon kanssa on oikeesti NIIN tarkkaa, että pitää tarkkaan tietää mitä haluaa että toimii ja silloinkin tuo vanerintaivuttelu jää aika tuurin varaan mitä siitä sit oikeesti tulee, miten puu sattuu taipumaan. Anyways suuri ongelma on paino: 8mm ei taatusti riitä, 12mm vois alkaa olla riittävän jäykkä mut painoa tulee ihan tolkuttomasti.

Pistä koodia ilmari.ylitalo gmail ni myyn sulle 200e 2010 vm. hyvän tehdaslaudan hyvässä kunnosssa, siteineen päivineen. ;)