Tampere-Kuru

Tampere-Kuru

Postby IlkkaL » 15.2.2012 23:46

Moi!

Tässä on viime aikoina tullut kova innostus tehdä joku pidempi reissu leijalla, ja Tamperelaisena ja Näsijärven karttoja tutkiskelleena Tampere-Kuru tai mahdollisesti Tampere-Kuru-Tampere vaikuttaisi sopivalta reitiltä. Matkaa tulisi suuntaansa noin 50 kilometriä.

Vähän vastaavaa reissua Päijänteellä on pohdittu jo toisaalla: https://pulinat.purjelautaliitto.fi/kitebb/viewtopic.php?f=3&t=7154

Onko kukaan tehnyt aikaisemmin samaa reissua?

Kuuleman mukaan Näsijärven pohjoisosassa on kapeikkoja, joissa jää voi olla epävarmaa. Tiedättekö missä näitä mahdollisia heikkoja alueita on useimpina vuosina? Kirvessaaren ympäristö näyttää ainakin kartalla arveluttavalta.

Edestakaisen retken kannalta päijänneketjun kommenttien perusteella ainut sopiva tuuli olisi suoraan lännestä tai idästä, jolloin voisi ajaa molempiin suuntiin pääasiassa sivutuuleen.

Onko jotain muita vinkkejä tai huomioitavaa erityisesti tätä reittiä ajatellen?
IlkkaL
Member
 
Posts: 20
Joined: 11.1.2010 21:12
Location: Tampere

Re: Tampere-Kuru

Postby Tapio » 22.2.2012 10:59

Tiedossani ei ole, että Näsijärvellä olisi tehty Tampere-Kuru vaellusta. Päivän aikana on kyllä ainakin yksi tuttu ajanut noin 100km GPS datan mukaan, mutta varsinaista retkeä ei ole tehty.

Olet oikeassa, että toi Kirvessaaren ympäristö voi olla haastavaa. Riippumatta tuulen suunnasta alkavat haasteet leijan kanssa tuossa Vähä-Vessalo ja Iso-Vessalo kohdilla. Myös loppupätkä sinne Kuruun kapeassa lahdessa voi vaatia vähän hiitämistäkin. Tuo pohjoisosa on aika tuntematon ainakin itselle näin talviaikaan ja en osaa sanoa sen jäätilanteesta ja virtauksista sen enempää.

Ollaan suunniteltu vähän pienemmässä mittakaavassa, että lähdettäis porukalla ja ajettais Pallosaareen kahville. Siinäkin tulisi jo mukavaa siivua ja sinne voisi lähteä aika laajalla tuulisektorilla. Lisäksi jos keli hyytyisi niin teoriassa sinne pääsisi aika lähelle autollakin niin pääsee hakemaan väkeä pois mikäli keli hyytyy tai tulee joku muu tilanne, joka aiheuttaa sen ettei pääse ajamalla pois.

Kaikissa retkissä, jotka menevät sen verran pidemmälle, että sieltä ei enää hetkessä kävele takaisin kannattaa muistaa järjestää jonkinlainen varmistus ja mielellään liikkeellä porukalla.
Tapio
Advanced Member
 
Posts: 234
Joined: 9.9.2003 10:35
Location: Tampere

Re: Tampere-Kuru

Postby IlkkaL » 22.2.2012 16:52

Tampere-Kuru reitillä on se hyvä puoli että ainakaan länsipuolella ei ole oikeastaan koskaan tie tai asutus kovin kaukana.Tarkoitus oli mennä ryhmässä, ja tukiautokin pitäisi järjestyä.

Soitin tänään Tampereen satamatoimistoon, ja sain lupauksen että voivat näyttää kartalta tunnettuja heikon jään alueita kunhan ehdin paikalla käymään. Laitan tänne saamani tiedot kun olen paikan päällä käynyt.

Pallosaaren retkikin kyllä kuulostaa hyvältä. Tuo loppupätkä Kuruun ei omasta mielestänikään oikein näytä hyvältä tuulen kannalta, joten lyhyemmätkin vaihtoehdot ovat avoinna.
IlkkaL
Member
 
Posts: 20
Joined: 11.1.2010 21:12
Location: Tampere

Re: Tampere-Kuru

Postby pekka s » 2.4.2012 07:53

Nässyllä on joka vuosi itä-länsi suunnassa muutama railo. Yksi tulee esim. Keissaaren kohdalle. Eli kannattaa katsoa railojakin. Jotka voi taittua niin ylös kuin alaskin päin ! Alaspäin taittuneen huomaa kun on muniin saakka märkänä eikä pääse pois, koska on loivat & liukkaat reunat ! Olen käynyt suksilla Pallosaaressa pari krt ja silloin ei ollut railoista tieoakaan. Leijalla Pallosaari on tosi lähellä jos on itä/länsituuli.
pekka s
Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: 12.6.2003 16:05

Re: Tampere-Kuru

Postby paraglider957 » 8.5.2012 20:00

Olemme vetäneet kolmena vuonna reitin Tampere-Kuru. Tosin ensimmäisenä kerralla jäimme Muroleen kanavalle, koska oli vastatuuli Kuruun.

Matkaan on mennyt parhaimmillaan hieman yli pari tuntia. Pisimmillän lähes yli 4,5-tuntia.

Matkalla on yksi avoin koski, jonka pystyy hyvin kiertämään mantereen kautta.

Railoja (tai jäiden ahtaumia) esiintyy aika usein.

Ennen Kuruun pääsyä joutuu hieman taiteilemaan riippuen tuulista.

Nyt on jäänyt väliin tämä ja viime talvi. Ehkö tulevana yritetään uudestaan.
paraglider957
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 7.12.2008 12:47


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests