Leijailu kesällä ja talvella + leijan osto.

Leijailu kesällä ja talvella + leijan osto.

Postby Samppu78 » 1.2.2011 20:51

Tässäpä olisi muutama kysymys konkareille? Olen menossa maaliskuun alussa snowkiting kurssille ja tarkoituksena ostaa oma leija. Budjetin ja kokemattomuuden takia lähden siitä ajatuksesta, että leijan tulee toimia niin vedessä, kuin jäälläkin. Jos laji vie mennessään, niin varusteiden lisäostoa voin tarkastella myöhemmin. Kokemusta lumilautailusta on paljon ja varjoliitokurssi on käytynä, joten niistä varmasti on jotain hyötyä. Painoa löytyy 85, pituutta 186 ja ikää 32. Minkälaista leijaa suosittelette ja mistä voisi löytää käytettyjä helpoimmin? Budjetti maksimissaan noin 1000 euroa on kasassa helmikuun lopulla, joten jos jollain lukijalla on silloin kamat myynnissä, niin tarjotkaa vain. Taitaapi kyllä tuolla budjetilla saada melkeinpä uudetkin, mutta toki hyväkuntoiset edullisemmat kiinnostavat mieluusti. Kypärä, polvisuojat ja lumilauta on olemassa, mutta muuten täytyypi ostaa koko paketti. Mieluusti lähtisin joskus itseksenikin leijailemaan, joten leijan käytettävyys yksin olisi tärkeää... Tässäpä ajatuksia näin alkuunsa. Toivottavasti jotain selviäisi tätä kautta. Kiitos etukäteen.

Tampereen mies! :evil:
Samppu78
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 1.2.2011 20:28

Re: Leijailu kesällä ja talvella + leijan osto.

Postby Immu » 2.2.2011 13:02

Eka leijaksi "hybridi" pumppis, eka n. 12-14m2 ja sit kesäks asennoidut hommaamaan toisen n. 9-10m2.
Jos löydät uudehkon hyväkuntoisen käytetyn -08-11 mallia ni semmosesta kannattaa maksaa jotain 400-800e. Yli 700e pitää olla "uusi."
Trapa n. 100-150e, suosittelisin ekaksi istumamallia. Aika vähän hyviä käytettyjä myynnissä, yleensä noi ajetaan aika loppuun. Tuurilla voit löytää sopivan, varmaan M-L, riippuu vähän merkistä ja perseestä. Kysy Jupu:lta 040 544 3235 jos sillä ois sopivaa, tampereen kauppias shinnin ja nortin leijoille ja laudoille ja ion:in trapaa pukua yms tilpehööriä.

Eli tarttet:
-leijan
-pumpun
-puomi + narut
-trapetsin

muut kamat sulla onkin jo.

Tätä BB:n toria kyttäilet, tai laitat ostoilmon. Muita käytettyjen kanavia ei tuu mieleen. Ota myös kurssittajaan (Tapio?) yhteyttä ja pyydä pitämään silmällä jos joku puhuu sopivan myymisestä. En itse satsais ihan eka leijaan tonnia, koska se voi joutua aika koville alussa eikä niistä ihan täys newbie niin isoja eroja ees löydä. Säästä rahat toiseen pienempään leijaan ja kunnon kesälautaan ni saat paljon enemmän hyötyä ja toimivuutta irti.
Mun harrikassa on pakki!
Immu
Advanced Member
 
Posts: 534
Joined: 10.3.2005 16:30


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron