Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Postby kartza77 » 10.1.2011 22:41

morosta kaikille.

Ongelmana on seuraava.. Tarkoitus on alkaa ajeleen tuossa järvellä pääosin,ku vieressä on. Siihen ku lisätään muutamat päk-kauntri tunturi ajelut keväällä..

Mikäpä olis aloittajalle viisas leija, tarkoitan siis lähinnä koko,patja/pumpattava ja ettei sitä heti ens talvena tarvii uusata.. Uutena acces XT tai HQ Apex 2. TOSIN.. kesävaraus olis kiva.. :roll:
Sitte oli tarjolla käytettynä 12m/16m Caution! Answer:it. Painoa kuskilla 85.. Joko tällänen tankki joutuu ostaan kopterin?? :shock:

Ja jos joku Rovaniemen seudussa harrastava hoksii... olis makia tulla tsuumaileen menoa :)
kartza77
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 10.1.2011 21:57
Location: Rovaniemi / Vanttausjärvi

Re: Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Postby Ismo » 11.1.2011 09:04

Aika pieneltä tuo Vanttausjärvi vaikuttaa. edes suht tasainen tuuli vaatii sen 5km selkää, tuo koko järvi on 1x3km. eli kesähommat voit kyllä unohtaa tuolla järvellä. ilmeisesti Perämeri on lähin paikka harrastaa kesällä?

Lunta tuolla järvellä varmaankin riittää? siiis tarvitset ison leijan, avoin patja joku 12m2, suljettu jopa isompi, pumpattava 14-16.

Tunturilla taas voi tuulla paljonkin, siellä olisi tarvetta pienemmälle leijalle.

Eli vaikuttaa siltä että se normaali 2 leijaa on minimi, lisäksi jos haluat harrastaa kesällä kannattaa varautua siihen että Perämeri on lähin harrastuspaikka.
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu

Re: Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Postby jhgrc » 11.1.2011 10:02

Vähän etsimällä löytyi Rovaniemi-aihe 5v takaa. Kannattaa siis huhuilla ovatko vielä sielläpäin ja aktiiveja.

https://pulinat.purjelautaliitto.fi/kite/viewtopic.php?f=3&t=2364

Muistaakseni olen jossain nähnyt valokuvan missä joku ajelee ihan Ounasjoella leijalla. Mutta kuten Ismo totesi niin kesäalkeet pitää varmaankin käydä merellä hakemassa.
jhgrc
Advanced Member
 
Posts: 39
Joined: 26.3.2010 12:11

Re: Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Postby kartza77 » 11.1.2011 14:28

jaahas.. foorumi teki niinku kaikki foorumit ja söi tekstit bittiavaruuteen.. siistiä :twisted:

Kyllä tuo rapakko on kuitenki 3 leviä ja yli 5 pitkä,justiin kävin suhaamassa kelkalla sen läpi :roll:

Sinänsä ihme jorpakko,kun kesällä alkaa tuulla,sitte voi olla selanen aallokko ettei normi soutupaatilla ole mitään asiaa ulos :o Oon testannu,eikä ollu hauskaa... Talvella tuulee allmost aina sen verran,(nyttenki tippuu tykky puista, tässä ku kattelee olohuoneesta rantaan 30m.. :lol: )
ilmeisesti johtuu siitä ku nousee maat tuolta jokivarresta tänne. Vähän samaa ilmiötä on Olkkajärven kans, mikä on sinänsä ihanne järvi, että kesää talveä pääsee kumpaanki päähän autolla rantaan 8)

Ei kait se auta ku ostaa leija ja päivittää se sitte joskus,tietty hiissata ittensä kurssileki josaki välissä. Neki o kaikki minimissään Oulussa, tai Saariselällä. Se kyllä mainostaa ainaki kursseja.
kartza77
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 10.1.2011 21:57
Location: Rovaniemi / Vanttausjärvi

Re: Millä leijalla laudan kanssa aloittaa?

Postby karmatti » 11.1.2011 15:04

kartza77 wrote:Ei kait se auta ku ostaa leija ja päivittää se sitte joskus,tietty hiissata ittensä kurssileki josaki välissä. Neki o kaikki minimissään Oulussa, tai Saariselällä. Se kyllä mainostaa ainaki kursseja.Omien kokemuksien perusteella suosittelen lämpimästi sen kurssin käymistä ennen ensimmäisen leijan hankintaa, voi meinaan helposti säästyä se kurssin hinta, ehkä jopa enemmänkin, kun ei sitten tarvitse ihan "umpimähkään" alkaa kalustoa ostelemaan.. niin ja eihän sitä tiedä, vaikka sen kouluttajan kautta löytyis sopivasti käytetty leija tai pari, jota pääsisit sitten samalla testaamaankin.

-Kari
karmatti
Advanced Member
 
Posts: 49
Joined: 1.9.2008 07:52


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests