Holy Pyhä

Holy Pyhä

Postby Telekiter » 18.2.2010 21:27

Olisi tarkoitus lähteä perheen ja parin kaverin kanssa viikolla 10. viettämään hiihtolomaa Pyhälle. Vaikka tarkoitus on viettää aikaa pääasiassa mäessä, ajattelin kuitenkin varmuudenvuoksi pakata myös leijan mukaan. Rukalla on tankattu useammankin kerran, mutta Pyhä on meille aivan neitseellinen paikka, eli ensimmäistä kertaa ollaan menossa sinnepäin. Seutu on kyllä "pahinta" metsäläppia sen tiedän, mutta löytyykö sieltä silti pelipaikkoja kiteilyyn? Tunturin lakialue, suot, vähät järvet, jotain muuta?
Telekiter
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 2.1.2010 14:02
Location: Kuopio

Re: Holy Pyhä

Postby Tirri » 20.2.2010 09:04

Onhan siinä iso järvi heti pohjoisessa, muutaman kerran ajellu siinä. Itse pyhällä ja Luostolla ei ihmeempiä mahkuja tunturikiteen, mut leija meseen vaan ja jäälle !
Famous Kitetirri Tmi - "Tirri" - Lahesta
http://www.kitetirri.fi
040-5404513
Surfhenkinen Elämyspalveluyritys

Facebook https://www.facebook.com/?q=#/pages/Kitetirri/565482443512293?ref=bookmarks

Image
Tirri
Advanced Member
 
Posts: 787
Joined: 15.1.2003 16:22

Re: Holy Pyhä

Postby JukkisT » 1.3.2010 13:27

Jepu!

Holy Pyhän Pyhäjärvi pelittää kyllä, kunhan vaan tuulee riittävän voimakkaasti. Paikka on useaan kertaan testattu. Suora itätuuli on surkein, koska silloin Soutaja blokkaa. Helpoiten järvelle pääsee polkua, joka vie kodalle. Siinä voi muu perhe vaikka paistella makkaraa, kun iskä temuaa järvellä. Linkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 12&lang=fi

Pohjois- ja etelätuulella toimii myös Kemijoki. "Rännillä" on leveyttä noin 500m. Joella olevat luhtasaaret antavat mahdollisuuden hauskaan kikkailuun. Joelle pääsee helposti esimerkiksi Tapionniemestä (Pyhän tiehaarasta Kemijärven suuntaan n. 7 km), josta menee jäätie joen yli Oinaalle. Linkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 52&lang=fi

Toinen hyvä paikka joelle pääsyyn on Sorsajärven kohta (Pyhän tiehaarasta Kemijärven suuntaan n. 20 km). Linkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 92&lang=fi

Ja jos oikein viittiipi tuulen perässä ajella, niin ei muutako autolla Kemijärvelle, lapset vaikka viihdeuimalaan ja itse järvelle. Auto parkkiin sillanpielen P-paikalle ja tuulesta riippuen leijan kanssa sitten sillan pohjois- tai eteläpuolelle. Sinänsä tuulen suunnalla ei ole niin hirveästi merkitystä, koska on lääniä missä ajella. Ja löytyypi myös niitä luhtasaaria kikkailuun. Näistä vaihtoehdoista tämä on ilman muuta paras pelipaikka.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 22&lang=fi
Nosevain!
JukkisT
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 8.1.2009 14:20
Location: Pohojois-Pohojanmaa

Re: Holy Pyhä

Postby asmo » 3.3.2010 12:47

Tirri/muut, mikäs siinä että Pyhän kakkos- ja kolmoshuipulla ei ole mahdollisuuksia kiteen?

Itse olen kakkoselle joskus haikkaillut laskumielessä, ja sen mitä siiä muistan niin näyttä hyvin aakeeltalaakeelta ja avoimelta. Silloin en kyllä vielä kiteillyt eli ehkä muistot on tässä suhteesssa kultaantunut enkä kiinnitänyt huomiota oikeisiin asioihin.
asmo
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 13.3.2009 05:50

Re: Holy Pyhä

Postby JukkisT » 5.3.2010 10:41

Kah,

Omasta mielestäni Ukonhattu 2. ja Noitatunturi 3. eivät ehkä ole ihan passelimpia tunturilakikohteita kiteilyyn. Mahdollistahan kiteily toki on, mutta itse kyllä haikkailen näille huipuille ainoastaan laskumielessä. Huipuilla ei juuri ole puuta haittaamassa menoa, mutta löytyy rakkaa, huippujen välistä jyrkät kurut ja rinteet viettävät myös kohtuu jyrkästi.

Pyhätunturien laet ovat kiteilyn kannalta huomattavasti erilaisempia olosuhteiltaan mitä on tarjolla esimerkiksi Saariselän Kaunispään, Kuusipään ja Urupään maisemissa. Mutta olisihan se kyllä ihan kokemuksien takia mielenkiintoista kiteillä Pyhällä Laaka- ja Peurakeron Luostonpuoleisilla rinteillä, jotka ovat hieman loivempaa maastoa.
Nosevain!
JukkisT
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 8.1.2009 14:20
Location: Pohojois-Pohojanmaa

Re: Holy Pyhä

Postby Telekiter » 5.3.2010 16:09

Kiitokset hyvistä vinkeistä. Pitänee huomenna lähteä ajamaan kohti pohjoista ja käydä ensiviikolla kattelemassa mestoja, jos tuulee.
Telekiter
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 2.1.2010 14:02
Location: Kuopio

Holy Pyhä - Peurakero

Postby hvrauhal » 14.4.2010 19:10

JukkisT wrote:... olisihan se kyllä ihan kokemuksien takia mielenkiintoista kiteillä Pyhällä Laaka- ja Peurakeron Luostonpuoleisilla rinteillä, jotka ovat hieman loivempaa maastoa.

Kävin tutustumassa Peurakeron yläosaan tänä aamuna leijan kanssa. Lähestyminen sujui kantavaa hankea pitkin kävellen helposti, mutta hitaasti. Aiemmin läpimärkä lumipakka oli yön jäljiltä jäässä niin ettei alppimono uponnut retkihiihtouraan ollenkaan. Reittikäppyrästä näkyy lähestyminen ja pelialueen koko.

Lähtöpaikkaan sai (yhden) auton parkkiin. Lähestyminen mutkaan asti on koneella ajettua leveää hiihtolatua, mutkassa on taukotupa, siitä eteenpäin menee retkeilypolku. Kelkkakyydillä ja skinnaten ylös pääsisi alle tunnissa pehmeälläkin lumella.

Pelialue oli aika loiva, mutta kovalla pinnalla vietti kuitenkin sopivasti tunturikiteilyn harjoitteluun. Kovemmalla tuulella paikka on varmaan aika jännä, huipulla ja toisella puolella kukkulaa rakkakivikko paistaa lumen läpi ainakin näin keväällä.
hvrauhal
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 14.4.2010 15:13


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron