Trapetsin hankintaa

Trapetsin hankintaa

Postby Telekiter » 9.2.2010 21:49

Tervehdys kiteilijät

Hankinnassa olisi trapetsi, mutta minkälainen? Värkki menee lähinnä talvikäyttöön, mutta kesäkäyttöä tullee jonkin verran. Merkkejä ja malleja tuntuu kyllä löytyvän, on istuma- vyötärö- ja vyötärötrapetsia jossa on jalkalenkit. Valintaa hankaloittaa lähinnä se että paikkakunnallani ei ole kitetarvikkeita myyvää liikettä, joten en pääse niitä hypistelemään tai saati kokeilemaan päällä, joten kyselläämpä sitten täältä. Mitätkä ovat tyyppien hyvät ja huonot puolet? Käytetäänkö talvella tai kesällä eri tyyppistä trapetsia? Vai onko kyseessä lähinnä henkilökohtainen mieltymys? Entä koko, onko valmistajien ilmoittama vyötärönympärysmitta kesä- vai talvi kamoissa, eli pitääkö ottaa pykälää suurempi koko?

Muutamia kiinostavia merkkejä ja malleja olen netistä kaivellut. Kaipailisin kommentteja ko. malleista, muitakin saa toki ehdotella. Harkinnassa olevia vaihtoehtoja on: Maui Magic Mystic Force Shield Seat Harness, Mystic Kiteboarding Dragon Shield 2009 Waist Seat Harness, Airush 09 seat harness, Pat Love Two Go, Flyingobjects flightcontrol combo.
Telekiter
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 2.1.2010 14:02
Location: Kuopio

Re: Trapetsin hankintaa

Postby Tapio » 10.2.2010 11:47

Trapetsi on pitkälti mielipidekysymys, koska kumpikin tyyppi toimii.

Teoriassa erot ovat siinä, että useimmilla istumatrapetsi tai vyötärötrapetsi jalkalenkein pysyy paremmin paikallaan etenkin talvella, kun talvivaatteet voivat helposti luistaa ja pian vyötärötrapetsi voi olla kainalossa ellei vyötärötrapeti ole todella istuva. Toinen ero on, että istumatrapetseilla koukku on matalammalla ja näin painopiste tulee matalammalle. Jos on lyhyet kädet niin nykyleijojen pitkät tehonsäädöt puomilla, on helpompi käyttää koko aluetta, kun kädet riittävät pitkälle ja kun koukku on alempana yltää pidemmälle puomin kanssa. Jos on selän kanssa ongelmia voi istumatrapetsi olla parempi, koska se tukee ristiselkää vähän paremmin, kun on alempana ja rasittaa selkää hieman vähemmän kuin vyötärötrapetsi.

Vyötärötrapetsin etuna on taas, että siinä jalat ja lantio ovat liikkuvammat. Tästä on etua aaltoajossa ja unhookissa. Jos vain kruisailee niin kumpikin tyyppi toimii.

Itse en ole vielä kokeillut todella hyvää vyötärötrapetsin ja istumatrapetsin välimuotoa. Ehkä sellaisiakin on, mutta selkeästi istuma tai vyötärömalliset ovat istuneet itselle paremmin.

Kannattaa muistaa trapetsin kokoa valitessa, että talvivaatteet päällä ei kannata jättää kasvun varaa, koska silloin kesällä märkäpuvun kanssa trapetsi on pian liian iso. Toimii myös toisinpäin, että sisavaatteet päällä istuva trapetsi voi olla turhan nafti takki päällä.

Tärkeintä olisi löytää itselle istuva trapetsi. Helppo olisi lähteä liikkeelle jollain istumatrapetsilla tai kokeilee jotain toisen paikallisen harrastajan trapetsia ja sitten, kun pääset esim. Surf&Kite-messuilla tai rannoilla/lumilla kokeilemaan muita niin vertailla niitä sitten tuohon omaan. Kannattaa kokeilla vuosien saatossa kumpaakin tyyppiä niin sitten se oma löytyy.

Kerrataan vielä, että trapetsin tyyppi mielipidekysymys. Merkki ja malli vielä enemmän.
Tapio
Advanced Member
 
Posts: 234
Joined: 9.9.2003 10:35
Location: Tampere

Re: Trapetsin hankintaa

Postby Telekiter » 14.2.2010 20:44

Kiitokset asiallisesta kommentista Tapio. Otin sitten riskin ja kokeilematta ja näkemättä tilaa päräytin Powerkite shopista istuma traban, saas nähä mitä kusti tuo?
Telekiter
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 2.1.2010 14:02
Location: Kuopio


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron