APUVA!

Re: APUVA!

Postby Ismo » 28.12.2009 09:23

Vesku wrote:[
Kyllä se R&D-sykli katkeaa jossakin vaiheessa myös Flysurferilla. Muutehan ne leijat eivät tulisi koskaan myyntiin ja lafka olisi konkassa. Jokaisella designerilla on aina "jotakin parempaa" piirustuspöydällä odottamassa. Muuten ko. henkilö saisi kenkää tai sitten ko. henkilö on firman omistaja, jolla on syvät taskut harrastaa.

Rohkenen väittä, että myös kitebisneksestä idealismi on kaukana. :) Itse en ole seurannut kuin muutaman designerin toilailua ja kaikkien kohdalla tilanne on ollut ihan samanlaista. Joku Bruno Legaignoux on ollut ehkä poikkeus siinä mielessä, että hän saa myös rojalteja ja voi harrastaa Samanan takametsissä. Mutta kun ekat bow:t tuli markkinoille, niin Las Terrenasissa oltiin jo pari kolme versiota edellä.
VESKU


totta kai se sykli katkeaa jossakin välissä. mutta esim flysurfer (Armin Harich) kertoo foilzonessa missä vaiheessa jonkin leijan tms kehitys on. hän kertoo myös että 19m2 + 15m2 alkavat olla valmiita ja tulevat ulos ensimmäisenä. 12m2 on vielä testattavana ja leija on lopullinen mutta haruksia muutellaan, eli 12 tulee hieman myöhemmin. jne.

eli kaikilla valmistajilla ei ole tarvetta tuoda koko arsenaalia ja kaikkia leijakokoja ulos samana tiettynä päivänä, vaan malli ja/tai koko voidaan "rauhassa" viimeistellä.

ja minusta tuo on aivan erinomaista toimintaa valmistajalta. käyttäjänä ainakin minulla riittäisi kärsivällisyyttä odottaa hieman pidempäänkin kun tietäisin mitä oikeasti tapahtuu. jotkin merkit (esim yksi jota olen seurannut enemmänkin) taas eivät aikaisemmin kertoneet mitään, mistään ei tiennyt mitä on tulossa ja milloin.

eli kaikkian valmistajien ei todellakaan tarvitse "uudistaa" koko arsenaalia kerralla, vaan uudistaminen voidaan tehdä sitä mukaan kun r&d oikeasti saa jotain aikaiseksi. välillä muutokset voivat olla pienempi, välillä suurempia, mutta jotain muutakin kuin väritys ja nimitys siis muuttuvat.

pumpattavien kohdalla tuo r&d on varmaankin erilaista kuin patjoissa, niissä kun todellakin monet ostavat patentin. patjoissa taas ei ole paljoa patentteja, vaan kaikki todellakin joutuvat kehittämään kaiken itse (tai sitten vain kopioivat muilta). niin ja villeimpien huhujen mukaan joissakin pumpattavissa käytetään ei vain Brunon patenttia, vaan jopa patjanvalmistajan patenttia?

mutta bisnestähän tuo leijanvalmistus on, pakkohan sen on olla, ja hyvä niin. kun valmistaja on tarpeeksi ahne, niin sehän tekee paljon parempia leijoja jotta saa myytyä enemmän ja saa enemmän rahaa. ja mehän siitä hyödytään kun leijat kehittyvät.
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu

Re: APUVA!

Postby Adventure » 28.12.2009 18:10

Ja uskokaatten Tirriä, älkääkä dissatko niin kovasti sitä Ozonen Accessia.

Itsellä Access 2 10m2 nyt neljättä talvea. Tuo rätti on minut hinannut Iisakkipään huipulle ja Päijänteen jäätä Korpilahdelta Asikkalaan. Nyt sen kavereina on 7m2 Frenzy FYX ja 12m2 MantaII. Silti ei tulisi mieleenkään myydä perustraktoria pois. Vaihdoin siihen juuri Megatron chickenloopin ja meno jatkuu.

Ja neljättä talvea kun ajan, niin saanko jo puhua kokemuksella?

Etenkin Ozonella korkeamman AR:n leijat Frenzy ja Manta siipimäisenä lentävät helpommin tuuli-ikkunan reunaan ja taipuvat ryppyyn. Tämä ominaisuus (ennen kuin sen kanssa oppii elämään) voi olla aloittelijalle etenkin puuskatuulessa häiritsevä. Access ei juuri tippejään taita, tosin ei yhtä kauas sivuun lennäkään. Access vetää alempaa ja pienemmässä vauhdissa. Frenzy ja Manta tarvitsevat hieman vauhtia, jolloin leijan luonne muuttuu rätistä siiveksi. Access on läpi tuulialueen hieman ennustettavampi. Jos Mantaa vertaa Porscheen, niin Access on Land Rover. Molemmille on omat käyttönsä.

Jos jostain löytää vaikka käytetyn North Solid 9m2 leijan, niin yleisleijaksi sekin on melko pätevä. Itsellä 4m2 ja 6m2 Solidit. Solid on ominaisuuksiltaan lähellä Frenzyä, mutta jostain kumman syystä ei ryppyile tuuli-ikkunan reunoissa samalla tavalla, vaan pitää muotonsa paremmin. Vitosnaru safety tuli uusimpiin Solideihin. Menee ihan rätiksi, mutta aika usein tulee narujen setvimiskeikka kun vitosen varaan päästää.

-Tero-
Adventure
Advanced Member
 
Posts: 62
Joined: 13.12.2006 15:43

Previous

Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron