Tikkausten hapsottuminen

Tikkausten hapsottuminen

Postby M0_5 » 1.2.2016 22:07

En löytänyt leijojen huoltoon liittyvää topiccia, jossa olisi tästä aiheesta keskusteltu, joten tein tänne uuden. Kyseessä siis Flysurfer Speed3, ja keskellä leijaa olevien ilma-aukkojen tikkaukset ovat alkaneet hapsottua leijan yläpuolelta (ohessa pari kuvaa). Hankaavat ilmeisesti maahan aina kun leijaa liikutellaan maassa. Nuo hapsut ovat ilmeisen lujaa tavaraa, joten tarttuessaan johonkin repivät leijaa aina vain enemmän. Olisiko mitään vinkkejä mitä tuolle kannattaisi tehdä tai jättää tekemättä, leijan eliniän lisäämiseksi?
Image
M0_5
Member
 
Posts: 10
Joined: 3.2.2013 09:54

Re: Tikkausten hapsottuminen

Postby Ismo » 2.2.2016 08:47

Helpointa on polttaa nuo hapsut pois sytkärillä, silloin ne eivät enää tartu mihinkään ja samalla kankaan purkautuminenkin hidastuu kun kuidut sulavat kiinni. Mutta kannattaa tehdä tuo varovasti jottei polta leijaan reikää.

Ens alkuun en tekisi leijalle mitään muuta, mutta jos tuo kangas tai ompeleet alkavat selvästi kulua tuosta kohden, niin sitten päälle spinnuteippiä. Tuota teippiä myy ainakin http://www.wb-sails.fi/fi . Tai "kurahousupaikka" https://pulinat.purjelautaliitto.fi/kitebb/viewtopic.php?f=7&t=2600 esim: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/coats-itseliimautuva-nylonpaikka
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest