Huolloista, kuivatuksesta yms

Huolloista, kuivatuksesta yms

Postby lesticx » 18.1.2013 09:50

Mitenkäs täällä jengi huoltaa ja kuivattaa leijojaan?

Laitatteko joka reissun jälkeen leijan vielä kuivumaan, vai jätättekö vaan pakattuna kassiin? Jos nyt pakkasella on jäällä, niin miten teette?
Itselläni siis avoin patjaleija nyt, ja aloittelen kautta tässä.

Varmasti joku muukin tällä foorumilla asuu ahtaasti kerrostalossa, jossa ison leijan kuivatus on hiukka haasteellista. Meiltä sentään löytyy pyykkituvasta kuivatushuone, jonne tuo 5metrinen vielä varmaan mahtuu.

Mitä porukalla on tapana tehdä?

Ja miten muut huollot, mitä tuolle leijalle pitäisi tehdä säännöllisesti? Naruja käsitellä jotenkin?

Värkkäsin muuten ite crossover-puomin, pistän kuvia tuonne rakentelu-puolelle kunhan ehdin niitä ottaa.
lesticx
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 30.11.2012 10:47

Re: Huolloista, kuivatuksesta yms

Postby IlkkaL » 18.1.2013 11:27

Mä asun rivitalossa, ja vaikka tilaa kuivata olisi jonkin verran, yleensä leijat on olleet kuivaamattomina pakkasessa ulkovarastossa suurimman osan talvesta, enkä ole huomannut niiden siitä kärsivän. Kerrostalon parveke toimii varmaan yhtä hyvin.

Jos näyttää siltä että tulee plussakeliä tai leijat on ihan oikeasti märkiä, eikä vaan lumessa, on leijat siinä tapauksessa vallanneet olohuoneen tai pesuhuoneen yhdeksi päiväksi. Mun leijat on kuivaneet ihan hyvin lattialle ja huonekalujen päälle yön yli levitettynä, kunhan isommat lumet kerää käsin pois.
IlkkaL
Member
 
Posts: 20
Joined: 11.1.2010 21:12
Location: Tampere

Re: Huolloista, kuivatuksesta yms

Postby Tapio » 20.1.2013 01:32

Jos leijaa pakatessa nippuun jää lunta ja leija on jonkun aikaa lämpöisessa, että lumi sulaa tai sitten, jos leija on märkä jo pakatessa niin ellei muutaman päivän sisään tai viimeistään viikon sisään käy sillä ajamassa niin kannattaa leijaa kuivattaa. Vaikka itse kangas ei vettä imekkään niin pintaa voi tulla väritahroja tai lopulta hometta, jos pidempään märkänä kassissa ja lämpöisessä tilassa.

Ite kuivattelen tarpeen mukaan suihkussa tai saunan (kylmänä) lauteilla eli mihin vaan leijan saa vähän leivteltyä. Ei sen kokonaan tarvitse levällään olla vaikka se nopeuttaa tietenkin kuivumista.

Leijaa tai naruja ei tarvitse säännöllisesti käsitellä mitenkään. Tärkeintä on pitää ne puhtaana, mutta avoimen patjaleijan kanssa talvella se on aika helppoa, kun ei ole suolaa ja hiekkaa niihin tarttumassa. Huolloksi yleensä riittää, että säännöllisesti tarkastaa narujen kunnon, että ne on puhtaat ja kiertää mahdolliset kierteet naruista pois. Jos haluaa depover narun kestävän pidempään voi sitä vahata, mutta jälleen talvileijalla kuluminen on pienempää kun ei ole hiekkaa ja suolaa siinäkään hankaamassa.
Tapio
Tmi Tapio Hinkkanen / snowkite.fi
Duotone Kiteboarding
+358 50 5970587
windrider(at)saunalahti.fi
snowkite.fi - leijalautailu - leijahiihto - snowkite
Tapio
Advanced Member
 
Posts: 238
Joined: 9.9.2003 10:35
Location: Tampere


Return to Talvileijalautailu / Snowkiting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron