Naish torch ja North Vegas 2011 testi-käännös

Naish torch ja North Vegas 2011 testi-käännös

Postby pekka s » 17.10.2012 10:10

Naish Torch 2011 ( sakulehdestä "asiakkaan" pyynnöstä)

Tuulialue: Oikeasti ohjattuna lentää leija nopeasti. Suora profiili ja levitetyt tipit vaativat paljon kokemusta kuskilta hyvää kapulatuntumaa kapulan asennon suhteen ( depower naruun nähden). Kovemmissa tuulissa täytyy lautaa kantata aktiivisesti.

Safety: jos leijan päästää vitosen varaan niin leija jää vedottomaksi. Koska vitosnarussa ei ole stopparia niin kapula menee lähelle laijaa ja narut voi mennä sotkuun.

Hyppiminen: Tämä on leija paraatilaji. Omaa luokkansa oleva räjähtävä hyppy, niin koukkuhypyssä kuin unhookissakin. Siinä missä muut leijat muistuttavat nojatuolimaista nousua nin Torch muistuttaa rakettia.

Kapulatuntuma: Tarkka kuin mikä. Reagoi erittäin tarkasti kapulan liikkeisiin. Kapulavoimat ovat keskiluokkaa ja ohjausvoimat korkeat.

Mukavuus: Suoritushuippu on valtava, joka tosin vaatii paljon kuskilta. Jotta leijaa/tippejä ei yli-shiittaa täytyy kuskilla olla herkät kädet / hyvä ohjaustuntuma.

Kääntyvyys: keskiluokkaa. Korkean lentonopeuden ja kaarevan lentosäteen ansiosta leija kehittää tukevan vedon loopissa.

--------------------------------
--------------------------------

Vegas 2011

Tuulialue: Jos leijaa sinettää niin myös alavetoa löytyy. Korkea lentonopeus lisää alavetoa valtavasti. Kovan tuulen kesto on huonoin verrattuna muihin Nortin leijoihin. Jos tuuli kovenee niin depowerin pituutta tarttee säätää.

Safety: Safety aukeaa ongelmitta. Ja jos leijan päästää vitosen varaan niin leija jää vedottomaksi ja putoaa maahan. Koska vitosnarussa on stoppari niin kapula ei mene kovin kauas.

Hyppiminen: Hyppy on hyvä, niin koukkuhypyssä kuin unhookissakin. Nousevassa kelissä kasvaa hangtime. Unhookissa leija nousee hieman ylös ja helpottaa täten hyppyyn lähtöä ja muodostaa mukavan tehon laskuihin.

Kapulatuntuma: Usein kopioitu, mutta ei koskaan saavutettu. Mukava kapulatuntuma kuten edellisvuonnakin. Suoran ohjaustuntuman ja lineaarisesti kasvavan ohjausvoiman ansiosta kapulatuntuma on muilta leijoilta tavoittamattomissa.

Mukavuus: Leija nousee hyvin tuuleen sillä leija lentää hieman edemmässä tuuli-ikkunassa kuin muut C-leijat. Tasaisen vedon ansiosta leijalla pääsee hyvin vastatuuleen.

Kääntyvyys: Ohjauksesta riippuen leija kääntyy tiukkaan tai isolla kaarella. Ohjaus toimii yksinkertaisti ja erittäin tarkasti.
pekka s
Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: 12.6.2003 16:05

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron