Venelähtöön vinkkejä?

Venelähtöön vinkkejä?

Postby anjako » 7.8.2012 22:45

Moro,

Olisiko jollain hyviä vinkkejä venelähtöihin? Viikko sitten tuli kokeiltua veneestä (Buster mini tms.) leijailua. Lähtö osoittautui kuitenkin hankalaksi. Leijaa ei pystynyt pumppaamaan veneessä keikkumisen takia. Enkä oikein keksinyt miten olisi muutenkaan lähtenyt hallitusti, vaikka leijan olisi saanut pumpattua. Ongelma ratkaistiin lähtemällä merimetsojen valtaamalta saarelta, mikä ei ollut kovin hyvä idea monestakin syystä. Muutenkaan tuollainen kallioluodolta lähtö ei tunnnu kovin järkevältä ja melkoista riskiä siinä on (ks. Luomun video viime kesältä).

Muuten veneavusteisuus oli loistavaa. Saa ajaa mihin vaan ja aina pääsee takaisin, voi lepäillä veneen laidalla ja lopettaa kun haluaa. Vinkkejä kuitenkin kaipaisin siihen miten toimia kun vesi on syvää ja rannatonta, mutta vene on vieressä? Näin videon vesilähdöstä, mutta siinä oli kyseessä ilmeisesti leij viidennellä narulla.

Kaikesta kiittäen
Antti K
anjako
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 21.1.2011 00:00

Re: Venelähtöön vinkkejä?

Postby Riwes » 8.8.2012 11:19

Olen aika paljon tehnyt venelähtöjä, tosin,niissäkin on vaikeutensa ja riskinsä.´
Veneenä on ollut 5.6 pitkä ht vene.

Aikaisemmin toinen lähetti veneestä leijan, mutta veneessä on ulokkeita enemmän kuin arvaakaan ja aallokossa lähettäminen on vaarallistakin keikkumista. Siksi nykyään ollaan valmisteltu kamat niin että ajetaan hyvään paikkaan ja mies ja kamat mereen ja normi vesilähtö. Toinen on aina veneessä.

Helpointa se oli minusta leijalla jossa pystyi pumppaamaan rannassa strutsit ja veneessä vain LE.
One-pumpit on vähän vaikeempia, mutta menee kyllä sähköpumpulla (akullinen), se on aika nopea. Vaarana on että strutsit menee ryppyyn kun rullalla olevia pumppailee.

Narut oon laittanut laiturilla ja sitten kelaillut ne keskeltä ämpäriin, jotta ei tarvitse kelailla sitten vedessä. ämpäri on kelluvaa sorttia.

Luksusta siinä on se että kiteilijällä on avustaja, jolloin on kiva vaikka testailla erillaisia lautoja ym.. Riskit on aika pienet jos tehdään normaalina vesilähtönä. omat hankaluutensahan siinä on, mutta tuo kyllä harrastuspäiviä lisää.

Klasu
<br><br>OCEAN RODEO Kites, boards, dry suits, harnesses and accessories.<br><br>
Riwes
Member
 
Posts: 20
Joined: 5.4.2007 23:51

Re: Venelähtöön vinkkejä?

Postby anjako » 8.8.2012 21:25

Moro,
Kiitos ohjeista, tuo sähköpumppu voisi auttaa asiaa. Miten tuo narut ämpäriin kelailu oikein toimii? Narut kiinni rannalla leijaan ja narut ämpäriin? Eikö niihin tule solmuja tai mene kierteelle?
Antti K
anjako
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 21.1.2011 00:00

Re: Venelähtöön vinkkejä?

Postby Riwes » 27.8.2012 11:27

Mä olen selvittänyt ensin leijan laiturille ja laittanut narut kiinni, niin että kaikki on varmasti oikein. Sitten laittanut ämpärin lähelle leijaa ja löysästi laittanut narut ämpäriin, samalla kun kaveri tuo puomia lähemmäksi. jos on aika tuoreet narut niin se pyörittyy ihan kivasti, siististi, "kelalle" ämpärin reunoja myöten. Sitten vaan pitää olla huolellinen, kun kuljettaa leija-ämpäri-puomi -systeemin veneeseen..

-muutenkin venelähtö ei sovi hosujille, pitää aika huolella ja ajatuksella toimia.
<br><br>OCEAN RODEO Kites, boards, dry suits, harnesses and accessories.<br><br>
Riwes
Member
 
Posts: 20
Joined: 5.4.2007 23:51


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron