Leijalautailukohteet perheelliselle

Leijalautailukohteet perheelliselle

Postby haare » 14.12.2016 09:54

Hei!

2 pienen lapsen kanssa ollaan matkustettu joihinkin kohteisiin, jossa on pystynyt myös leijailemaan.

Kohteita ei ole valittu ainoastaan leijailusilmällä. Lentojen on täytynyt olla lyhyitä ja suoria. Kohteeseen on pitänyt päästä kivuttomasti. Kohteessa on pitänyt olla lapsille jotain. Ajattelin tähän niitä listata, jotta muille olisi vinkkiä tarjolla.

Asun Lahdessa, joten olen pyrkinyt valitsemaan paikkoja, joissa omat leijani ovat sopivan kokoisia (12m on pienin kokoni).


1) Egypti - Marsa alam, Three corners Equinox hotel (tammikuu)
- Tällä puljulla oli ainakin silloin 2016 tammikuussa oma leijacenter. Heidän kotirantasta on haastava. Se on aika kapea =150m, koralliriuttaa ympärillä. Eqyptissä on aallot, 1 - 3m kelistä riippuen. Ne pääsee ilman riutan suojaa tähän kotirantaan. Tässä voi leijailla vain, jos on vähintään tottunut Itämeren choppiin ja mukavasti pystyy menemään ylätuuleen.
- Heillä on turvana pikkuinen moottorivene, jolla kertaalleen olivat jo lähössä mua noutamaan, kääntyivät matkalla, kun näkivät että pääsin ylös.
- Noin 5 min ajomatkan (20 min kävelyä) on laguuni, jossa on 30-60cm vettä. Käytännössä täysin tyyni, jos on kova tuuli, niin mini choppia tulee. Hieman pieniä koralleja on pohjassa, joten buutsit, märkkäri tarvii olla suojana. Laguunissa on myös syvä osa, joka sekin on tyyni. Tässä voi mennä ilman märkäpuvun suojaakin.
- Täytyy buukata välineiden säilytys (about 50 eur/vk). Kyydit laguuniin oli 5 eur /vrk, siellä on sitten kaveri odottamassa ja leijoja rannassa ylös nostamassa.
- Ehdottomasti paras paikka jossa olen päässyt leijailemaan.
- Varsin tuulivarma oli tammikuussa (kesällä kuulemma tuulee enemmän). 12m leijalla pääsääntöisesti pääsi jossain vaiheessa joka päivä (2vk), 15m käytin muutamana päivänä. 2 tyyntä päivää mahtui 2 vk.

Muuten:
- Hotellissa oli tunisialainen kokki ja se näkyi. Paljon parempaa ruokaa, kuin mitä olen koskaan Egyptissä saanut. Valitettavasti kokit usein vaihtuu kausiluontoisesti, joten mitään takuuta jatkon suhteen ole.
- Pari uima-allasta, josta pienempi oli lämmitetty.
- Kotiriutalla hienoa snorklausta ja oma kilppari, joka siis asustaa aina samassa paikassa 5 min snorklausmatkan päässä.
- Marsa alam on varteenotettava sukelluskohde. Mm manaatti asustaa 1 lahden poukamassa ja päivämatkan päässä on delfiini yhdyskunta. Korallit ok kunnossa.
- Egyptistä löytyy paljon hyviä lapsihotelleja. Kyseinen ei ollut siinä mielessä parhaasta päästä. Jostain muista löytyy liukumäkiä yms.


2) Roodos, pohjoisranta (toukokuu)
- Paketti matka tehtiin ihan lentokentän vieressä olevaan hotelliin
- Hyvät tuulet. Viikon aikana tuuli käytännössä joka päivä 12-15m leijalle sopivasti
- Eivät ole leijamyönteistä sakkia ollenkaan. Piti 2 km kävellä hotellista, että löytyi spotti, josta sai lähteä.
- Rannat hankalia. Syvenee nopeasti, isoa pyöreää kiveä, maasta ei saa tukea.
- Soveltuu vain kokeneemmille, jotka pääsevät ongelmitta leijalla ylätuuleen.
- Kohtalaista choppia, ei mitään isoja aaltoja, niinkuin egyptissä.

- Tää oli mun toka reissu leijailemaan, kotimaassa en ollut kerennyt harjotella, ei oikeen tullut mitään leijailusta täällä, muilla oli kyllä hauskaa.

- Saaren eteläkärki on kovasti ylistetty leijakohde (tänne ei ole saatavilla pakettimatkoja eikä siellä taida olla kovin perheystävällisiä hotelleja), pohjoisranta soveltuu leijailuun (tietyt rajalliset spotit) hyvin, kunhan pärjää syvässä vedessä ja pääsee ylätuuleen ongelmitta. Tuulta riitti erittäin hyvin.

3) Teneriffa, El medano
- Ilmeisesti 1 maailman parhaista leijailupaikoista.
- Hyvä tuulivarmuus
- Tarvii todella osata leijailla hyvin, että tänne kannattaa ees harkita menevänsä. Ranta kuhisee arkipäivänäkin leijailijoita. Siellä on 1-2m aallot (kävin 1 päivänä rannalla kääntymässä). Siellä on tosi kapea starttipaikka, josta alatuuleen on pelottavan näköinen kivikko.

- Jäi muiden, taitavampien leijailun ihailuksi tämä käynti. Ei ollut omilla taidoilla asiaa veteen.


4) Lake Balaton, unkari, syyskuu
- Ei tuullut. 2 vk 3-4 leijapäivää 15 & 21m leijoilla.
- Todella hyvät puitteet aloittelijalle. Siofokin ympäristö on matalaa, 20-50cm vettä satoja metrejä.
- Kivoja hotelleja rannalla.
- Hyvin lämmintä vettä. Lapset tykkäs peuhata rantavedessä.
- Aloittelijalle, perheelliselle hyvä budjettilomakohde, jossa saattaa hyvällä tuurilla jonain päivänä päästä leijailemaan.
- Tuulen puute kopilla juttelun jälkeen ilmeisesti aika tavallista täälläpäin.

5) Mallorca, Alcudia
- Leijailla saa alcudian rannassa vain off season (oltiin nyt marras-joulukuun vaihteessa)
- Tuulta kesällä ilmeisesti aika tasaisesti, silloin käyvät viereisessä Pollensa Bayssa
- Kohtalaisesti tuuli meillä, 2vk 10 leijapäivää, koot 15 ja 21. Pääsääntöisesti menin 21, pari kertaa 15.
- Ilmeisesti meillä kävi tämän suhteen hyvä tuuri, välillä voi mennä pitkiä pätkiäkin ilman tuulta.
- Sopiva tuulen suunta N, NE, E, SE, S. Nämä ovat myös yleisimmät tuulensuunnat. Yleensä kun tuulee lännestä, on lähes tyyni päivä.
- Soveltuu erittäin hyvin aloittelijalle off season. Alcudian ranta on leveimmillään 150m. Syvenee hyvin loivasti. Choppia on aina (lahti taitaa olla joku 40km leveä), isompia aaltoja vain jos tuulee suoraan avomereltä (NE tietyissä kohdissa lahtea).
- Ajelin pollensa bayn ohi, ranta on kapea ja siitä starttaaminen patjan kanssa olisi ollut mahdollisesti vaikeaa yksin, avustajan kanssa olisi helposti onnistunut.
- Nyt kun Egypti on epävakaa, tämä on uusi suosikkikohteeni, saatan hyvinkin palata tänne jo keväällä.
- Alcudian seutu on täynnä apartment hotelleja. Auton vuokra oli käytännössä ilmainen ja lennot halvat + suorat. Ympärillä paljon muuta kivaa nähtävää.


Jos jollain on mielessä jotain hyviä kohteita alle 6h lentojen päässä, jossa on hyvä aloittelijan / keskitasoisen leijailla, olisin kiinnostunut kuulemaan lisää.
haare
Advanced Member
 
Posts: 49
Joined: 6.8.2012 17:32

Re: Leijalautailukohteet perheelliselle

Postby eturauhanen » 27.8.2018 10:05

Espanja: Mar Menor, surffikeskus Spinosa. Hyvä surffikeskus, sopivat vuokrahinnat joista voi neuvotella, ruokaa, juomaa (kylmää), iso flätti, hyvä biitsi nostella leijaa, turvallinen ranta muksuille.

http://www.spinosaboards.com/index.php/es/
eturauhanen
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 13.12.2013 10:33


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests