Alpinefoil, Cabrinha ja LiquidForce kokemuksia

Alpinefoil, Cabrinha ja LiquidForce kokemuksia

Postby Larry » 11.10.2016 17:03

Yhden kesän foilailun jälkeen kirjoittelen nyt vähän kokemuksia näistä laitteista. Koko homma alkoi siitä kun hommattiin kimppaan yksi Cabrinhan Double Agent foil-paketti. Aluksi olin vähän skeptinen koko hommalle mutta kun hyvä diili osui kohdalle niin päätettiin antaa tällekin lajille mahdollisuus. Ja siitä se kaikki sitten alkoi...
Kaiken maailman lautoja onkin vuosien varrella tullut koitettua ja talliin niitä on kerääntynyt turhankin paljon. Pääpaino ajamisessa on ollut freestyle/freeride meiningeissä ja aaltoja on ajettu silloin harvoin kun niitä suomesta löytyy. Ennen foilia tuli ajettua kevyet kelit pääasiassa kotitekoisella Alaialla, Dooreista en koskaan innostunut. Foili avaa kuitenkin sellaiset mahdollisuudet kevyen kelin fiilistelyyn, että sitä ei usko ennenkuin sitä koittaa. Kesällä tuulee lähes joka päivä tarpeeksi jotta foililla pääsee fiilistelemään. Kevyimmillään tuli ajettu mittarin näyttäessä 4ms ja leijana toimi vanhanliiton ozone zephyr mallia 2010. Jollain uudella hyperhightech patjalla pääsisi varmaan ajamaan ilman tuultakin :roll: Leijaa ei tosin kannata näissä keleissä tiputtaa koska ylös sitä ei enää saa.
Foililla pääsee toisaalta jo ajamaan 12m leijalla noin 6m/s tuulessa joten tämä voisi monella korvata myös sen isoimman leijan. Foililla pääsee kokenutkin kiteilijä tuntemaan taas itsensä aloittelijaksi. Cabrinhalla oli mielestäni kuitenkin aika helppo aloittaa ja ekat siivut ajettiin noin tunnin taistelun jälkeen, mutta ilmeisesti oppiminen voi joskus kestää vähän pidempäänkin :mrgreen: Kokemus direktionaalilla/laikkarilla ajosta helpottaa asiaa paljon, ja itse olen tähän asti ajanut strapplessina. Strapit varmaankin helpottaa lähtöä mutta tekee samalla myös hommasta paljon kuumottavampaa kun jalat ei aina tahdo irrota kaatuessa, ja niitä kaatumisia tulee, paljon...

Yhden kesän kikkailun jälkeen iski kuitenkin pakottava tarve päivittää laitteet paremmaksi. Niinpä kuriiri toimitti Alpinefoilin ovelle viime viikon perjantaina. Viikonloppuna olikin sitten melko napakat tuulet ja mittarit näyttivät suurinpiirtein 12m/s itätuulta. Pakko oli kuitenkin päästä testaamaan ja leijavalinta oli helppo. Pienin mikä löytyy, eli Slinsgshot RPM 6m. Homma kyllä onnistui mutta oli ainakin minun tasoiselle todella ylitehoinen ja ajamiseen sai keskittyä tosissaan. Mielestäni foilailu onkin parhaimmillaan vähän kevyemmissä keleissä.

Finkite / Valtteri Rantala ottaa alpinefoilin mallistoon talven aikana ja koittaa järjestää näihin kimppatilauksen nyt talvella. Kannattaa siis olla yhteydessä jos homma kiinnostaa. Alla on minun omia mielipiteitä näistä eri foileista. En ole missään nimessä foilien asiantuntija mutta ehkä näistä ajatuksista on jollekin apua. Cabrinhasta on kertynyt eniten kokemusta ja Alpinefoilia pääsin testaamaan vasta kerran ja turhan kovassa kelissä. Lautaa pääse testaamaan ensi kesänä hangon rannoilla.

Alpinefoil valikoitui koska se oli ainoa alumiini-foili joka vaikutti siltä että se voisi olla kilpailukykyinen Hiilikuitulaitteiden rinnalla. Painoakin tällä oli vain 150g enemmän kuin saman valmistajan high-end carbon malleilla ja muutenkin meininki vaikutti hyvältä. Zeekolla on myös fiksun oloisia tuotteita mutta niitä en ole testannut ja alpinefoili mielytti omaa silmää enemmän. Hintataso on kaikilla suurinpiirtein sama. Compleettina LF:n ja Cabrinhan hinnat pyörivät siinä 1500-1600€ ja Alpinefoili maksaa noin 2000€. Mielestäni tuo lisähinta kannattaa maksaa. Toki LF:ää ja Cabrinhaa voi välillä löytää jostain megasuper tarjouksista noin 1000€ hintaan ja ostopäätöksessä kannattaakin tällöin miettiä miten paljon käyttöä vehkeelle on.Alpinefoil Access 5.0 V2 + RXV5S lauta:
Testitunteja on vielä rajallisesti mutta ensimmäiset fiilikset oli erittäin positiivisia. Meno oli selkeästi vakaampaa kuin Cabrinhalla eikä vauhti alkanut pelottaa samalla tavalla. Vaikka tuuli puhalsi turhankin kovaa niin tällä pystyi kruisailemaan kohtuu leppoisasti vajaa 30km/h vauhtia. Kovempaa ei uskaltanut ajaa koska jarruttaminen olisi ollut vaikeaa, foilista ei ominaisuudet loppunut. Väittävät että tällä pitäisi noin 50 kmh päästä kyseisellä siivellä. Vakaus sivusuunnassa on merkittävästi parempi kuin cabrinhassa, luultavasti etusiiven leveydestä johtuen, tämä helpottaa jalkatyöskentelyä käännöksissä. Foili oli myös täysin äänetön eikä mitään resonansseja tuntunut missään. Cabrinha viheltää lähes aina, joka on pitkän päälle ärsyttävää.
Lauta 4850g
Foili 2515g ilman siipiä
+ Ominaisuudet ei varmasti lopu kesken
+ Hinta ''high-end'' foilille
+ Kaikki osat sopii keskenään kaikkien Alpinefoilien mastojen ja lautojen kanssa
+ Iso määrä erilaisia vaihtosiipiä sekä shimmit joilla siiven kulmaa saa muutettua
+ lautaan saa GPS näytön näin halutessa 8)
+ Foili sopii käytännössä minkä tahansa valmistajan lautaan vaihdettavan kiinnitysboksin ansiosta
- Lauta on todella herkkä kolhuille verrattuna LF ja Cabrinha, suosittelen kuljetuspussia. Foilin kestävyydessä ei liene eroa muihin
- Ei niin aloittelijaystävällinen kuin esim. Cabrinha. Mutta saa edullisesti(noin 100€) shortmastin tilauksen yhteydessä jos haluaa


Cabrinha Double Agent:
Cabrinhalla oli todella helppo aloittaa foilailu mutta tuntui siltä että sen ominaisuudet loppuvat kesken kun hommassa vähän kehittyy. Top-speediä en tiedä mutta tuntuu että se tulee vastaan aika äkkiä. Cabrinhassa on myös hyvää se että laite on aikalailla tuhoutumaton, ja deckiäkin voisi varmaan käyttää auton renkaan alla jos on jäänyt hiekkaan jumiin, alpinefoilin decki on vastaavasti aika arka.
Lauta 4250g
Foili 2943g ilman siipiä
+ Helppo aloittelijoille
+ Kestävä
- Muunneltavuuden puute
- Mastoon menee vettä mutta sitä ei saa sieltä pois
- Viheltää ajettaessa
- Vain yksi lautamountti rajoittaa laudan valintaa muilta valmistajilta


LF Foil Fish:
Melko samanlainen kuin cabrinha mutta cabrinhan decki on mielestäni todella paljon parempi. Toisaalta LF ei vihellä kuten Cabrinha. Liquid forcessa on myös pidempi masto joka on mielestäni hyvä asia.
+ Hiljainen ja vakaa foili
+ Kestävä
+ Veden saa helposti pois maston sisältä
- Mielestäni huono decki joka turhan kapea ja raskas ja siinä on liian vähän rockeria
- Muunneltavuus ? Markkinoille on ilmeisesti viimeaikoina tullut vaihto-osia
- Vain yksi lautamountti rajoittaa laudan valintaa muilta valmistajilta


Sellaista tältä erää


Pienennetty kuva-7.jpg
Pienennetty kuva-7.jpg (123.88 KiB) Viewed 2042 times

Pienennetty kuva-5.jpg
Pienennetty kuva-5.jpg (126.27 KiB) Viewed 2042 times
Pienennetty kuva.jpg
Pienennetty kuva.jpg (124.32 KiB) Viewed 2042 times
Larry
Member
 
Posts: 10
Joined: 12.9.2012 15:11

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron