Testattu Slingshot Wave SST 6m2

Testattu Slingshot Wave SST 6m2

Postby Wille » 6.8.2016 11:52

Moi,

Tämänkesäisen Tanskan reissun jälkeen ajattelin summata parilla sanalla ensikokemukseni Slingshotin uudesta Wave SST leijasta.. Leija siis erityisesti aaltoajoon suunniteltu, ja tämä saattaa kiinnostaa niitä, ketä wavehommatkin kiinnostaa.

Hommasin 6m2 Wave SST:n erityisesti nyt takanapäin olevaa Klitmøllerin reissua varten, missä odotettavissa oli sekä kovaa keliä että oikeeta aaltoa. Toteutui. Leija pääsi ulos pussistaan kerran, kun sideshorekeliä oli n. 12-14ms ja aalto luokkaa 2-3m. Leija lunasti odotukset täydellisesti.

Keli oli tälle pikku sähikäiselle vielä tosi kevyt, mutta nopeutensa ansiosta tehoa löytyi tarvittaessa shorebreikin läpi puskemiseen, aaltojen kiinnisaamiseen ja takaisin breikille kryssimiseen. Leijan aktiivisella lennätyksellä tehoa tuli lisää kuin tilauksesta. Ja nopeuttahan tästä rätistä löytyy. Leija liikkuu ja pyörähtää tosi sähäkästi, mikä tekee leijasta äärimmäisen hauskan esim bottom turneissa ja cutbackeissa. Nopeus näkyi suoraan myös tehontuotannossa.

Leijalla pystyi vetämään samassa kelissä, jossa 10m2 RPM:lläkin olisi vielä pärjännyt hyvin, mutta aallossa Wave SST oli huomattavasti parempi: kun aallon sai kiinni, pystyi leijan huoletta parkkeeraamaan klo 10:een ja keskittyä itse aallosta nautiskeluun. Leija pakitti esim. RPM:ään verrattuna todella hyvin mukana, vaikka kuinka jyrkästi droppasi suoraan kohti leijaa.

Yksi tärkeä kriteeri tämän leijan hankinnassa oli itselleni kelinkestävyys, tällä kamppella olisi tarkoitus ottaa myös koti-Suomen syysmyräkät haltuun. Vaikka oikeasti kovaa keliä ei tällä reissulla kohdalle osunutkaan, kelinkesto ei varmasti tule muodostumaan ongelmaksi. Kelialue tuntui alkavan tästä "kevyestä" +12ms kelistä, ja uskoisin pärjääväni tällä aika huoletta sinne lähemmäs 20ms asti (TBD).

Summaten, tykkäsin tosi paljon ja voin lämpimästi suositella niille, jotka etsivät quiveriinsa leijaa niitä oikeita aaltokelejä varten.

Hang loose! 8)
-Wille
Wille
Member
 
Posts: 23
Joined: 10.2.2005 20:51

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron