Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby sumppi » 26.4.2016 21:50

Terve vaan kaikille! Tästä lähtee foorumin eka postaus.

Muutan täältä sisäsuomesta rannikolle kesäksi töiden perässä ja olis hirveä hinku päästä testailemaa kiteilyä vedessä. Leijan oon omistanu nyt muutaman vuoden, mutta kiteilyä on tullu harrastettua ainoastaan lumilautaillen Näsijärven jäällä.
Perustouhut on siis hallussa - mut haluaisin veteen siirtyessä vähän neuvoja, sillä onhan siinä taas iha uudenlaisia riskejä.
Etinkin Kotkan alueelta kiteseuraa, spotteja ja/tai kurssittajia. Myös jossain inhimillisen ajomatkan päässä olevat mahdollisuudet kiinnostaa.

Leijana on toiminut Bestin 11.5 m^2 Kahoona, joka lienee tälläselle suht kookkaalle jässikälle ihan jepa. Mökiltä löytyy märkäpuku ja wakeboard, mutta onkohan tollasta veneen perässä hinattavaks tehtyä wakeboardia mahollista käyttää leijan kanssa?

Kesää ja kaksnumeroisia lämpötiloja tässä nyt kuitenkin saa vielä hetken odotella, mut aina voi fiilistellä! 8)
sumppi
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 30.3.2016 22:31

Re: Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby Horatio » 26.4.2016 23:10

Kotkasta en osaa sanoa mitään, mutta veneen perässä vedettävällä wakella saat hyvin suurella todennäköisyydellä itsesi turhautumaan. Yleensä noissa niin paljon rockeria ettei plaanaa eikä kryssi.

Mut ei hätää, mulla olis sulle helkkarin hyvä twintippi myydä torin puolella! :D
Horatio
Member
 
Posts: 27
Joined: 12.2.2013 13:19

Re: Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby vmv » 27.4.2016 09:37

Kaakossa on aika huonosti aloittelijaystävällisiä spotteja. Kouvolan kupeessa, vajaa tunnin ajo Kotkasta, on Lappalan järvellä särkkien uimaranta. Siellä on tarpeeksi pitkälti matalaa harjoittelua varten ja sen verran biitsiä, että leijan saa kuivana ylös.
Haittapuolena on rannan suosio auringonpalvojien keskuudessa kesällä, jolloin leijan kanssa ei ole varaa säheltää. Lisäksi järvipuuskat luo omat efektinsä, selkää kun on vain kolmisen kilometriä. Haminassa on leirintäalueen ranta etelätuulen spottina mutta kivisyys ja lyhyempi kahluumahdollisuus haittaa ja se että uimareiden turvallisuus on etusijalla.
Käyppä tuolla :kouvolansurffarit.fi. Spotit on enempi purjepuolelle mutta jotain vinkkiä löytyy.Pulinoissakin voi huudella, vaikkei siellä kesäleijatopikkia vielä olekaan.

Hanko, Yyteri, Kalajoki ovat sitten sellaisia suuntia missä homman saa hallintaan huomattavasti vähemmällä rimpuilulla ja ammattitaitoista opetusta on helposti saatavilla.
Sitten kun lauta kulkee vetten päällä, kannattaa googletella Kotkan saaristoa ja katsoa miten reittilautat sattuu spoteille.

Lappenrannassa on aktiivista leijaporukkaa ja saimaalla spotteja. Heillä oli oma narutsolmuun chatti, vaan se pimeni talvella mutta varmaan yhteyden saa, jos ei muulla, niin kitechatillä.

Jep, twintippi nimeenomaan leijailuun suunniteltu ja alkuun pääsyä helpottaa jos on reilun kokoinen.
vmv
Member
 
Posts: 18
Joined: 3.2.2010 22:36

Re: Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby sumppi » 2.5.2016 13:49

Kiitoksia vastauksista!

Vahvistitte mun epäilyt tuosta wakelankusta oikeaksi. Pitänee alkaa kattomaan kauppapaikalta käytettyjä kamoja :)
Harmittava uutinen tuo spottien vähäisyys, mutta minkäs sille tekee. Mulla oli ehkä turhan optimistiset ajatukset siitä että kunhan nyt meri löytyy niin löytyy joku paikkakin :roll: Jäällähän tuo on vähän helpompaa kun tilaa löytyy helpommin...
sumppi
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 30.3.2016 22:31

Re: Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby Immu » 16.5.2016 13:06

Asuin taannoin yhden kesän Kotkassa jolloin tuli melkolailla kaikki mahdolliset spotit lähialueelta etsittyä ja koluttua. Valitettavasti ei oo paikoissa kehumista etenkään aloittelijalle. Idästä lähtien on Haminassa "Pitkät Hiekat" uimaranta joka on kyllä ei-kaakonkulman mittakaavassa melkoinen superlatiivi, ranta on nimittäin varsin pieni ja hadas ja keskellä laituri ja puuskaista ja tarkka tuulen suunnasta. Yks kerta siellä riitti mulle.
Kotkassa on oikeastaan vaan yks kohtuullisen hyvä spotti: Lehmäsaari. Kaunis luonnontilainen ranta jossa mahtuu toimimaan mutta tarkka pitää olla ettei puhko leijaa lähellä rantaviivaa oleviin villiruusuihin. Kiviä on myös. Ok spotti osaavalle mut taas aloitteluun vähän hasardi. Lännen puolen tuulet puhaltaa melko tasaiseen, mutta saareen pääseminen on vähän hankalaa; Sapokasta pääsee saareen "tuurimoottorilla" kesällä kohtuu halvalla, eikä kamojen kantaminen saaren toisen puolen satamasta paha rasti, mutta iltakeikkaan veneen viimeinen paluuaika voi olla vähän aikainen.
Sit Pyhtään suunnilla on Munapirtin spotti, mutta sekään ei toimi aloittelijalle; puuskivaa tuulta ja offituulta tai lounatuulella pitäis heti osata lähteä kryssimään ja ajamaan härsimättä, kivikkoista tämäkin.

Näinollen, koita aiheuttaa itsesi täsmäkeikalle vaikka yyteriin tai hankoon, tai koita satsata vaikkapa viikon keikkaan ulkomaille jonnekin missä tuulee. Jos menet takas Tampesterin suuntaan syksyllä, niin Yyteri on yllättävän lähellä ja tampereelta pitäs löytää kimppakyytiäkin kun siellä on monta aktiivia. Lisäksi Ytskässä tuulee syksyllä paljon enemmän kuin kesällä.

Ja tosiaan, wake ei toimi. Suorahko kaapelilankku viel vois pelittää mut veneen perään tehty ei kryssi. Wake-siteet voit unohtaa aloittelijana, eikä niille suoraan sanottuna kovin paljoa ole tarvetta missään vaiheessa.
Mun harrikassa on pakki!
Immu
Advanced Member
 
Posts: 534
Joined: 10.3.2005 16:30

Re: Kotkan seudun spotteja / kurssittajia?

Postby Tommi » 6.7.2016 11:13

Mie voisin pitkästä aikaa lähteä vesille jos sattuu sopivia kelejä. Haminassa asun ja Immun kanssa tosiaan koluttu kaikki seudun mahdolliset paikat.
Tommi
Advanced Member
 
Posts: 73
Joined: 24.11.2005 12:49
Location: Hamina


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest