Hipelöity Flysurfer boost

Hipelöity Flysurfer boost

Postby siipiveikko » 20.8.2015 22:54

Tuli hipelöityä ko. välinettä koossa 15 m2 kuivan ja kovan maan päälläö. Kokeilin saman merkkistä pumppuakin.

- Pumpetti toimi kuten on mainostettu, mutta ei näkynyt painemittaria missään, vaikka leijaan oli laitettu painelukemat. Painemittari oli ilmeisesti se olennainen säästökohde. Harmi vaan että oli, koska kyseisessä laitteessa etumakkara on ohuen puoleinen ja tarvitsisi kunnon paineet vähänkään huonompaan keliin.

- Paketista paljastui tutun tuntuinen narukerä, mutta toivottavasti harus ei yllä ohjauspuolella kärjen taakse tai ei jää sinne. Kaiken kaikkiaan harusnarujen muodostamat lenkit on aika lyhyet.

- Pumppaaminen ei ole kiinnostavaa ja siksi on sähköpumppu, no sekin tarvitsee yhden niistä pumppuadaptereista mitä tulee näemmä kaksi leijapakkauksen mukana. Sähköpumpun kanssa käyttökelpoinen on leijassa kiinni oleva adapteri, koska toinen on kiinni käsipumpun letkussa. Ikävästi pumppausadapteria on vaikea tunkea taskuunsa keskibladderin juureen kun leija on pumpattu. Tasku lienee suunniteltu leija täynnä pitämään adapteri tallessa. Tämä tuntuu jonkinasteiselta muna-kana-kana-muna ongelmalta.

- Kun tulee aika tyhjentää leija on ilmat saatava pihalle ja sitä varten venttiiliin tungetaan letkunpätkä. Ikävästi letkun päätä ei ole vaivauduttu sulkemaan (äkkiähän sinne silikonia laittaa itsekin) ja se sitten parhammillaan ravistelee tallentamansa hiekat ja roskat leijan sisään. Ilmeisesti myös tässä hipelöidyssä kappaleessa on liimaa ollut käytettävissä runsaasti myös letkujen täytteeksi, koska ilma ei vaivaudu ilman ponnisteluja poistumaan useimmista bladdereista. Bladderien sulkuventtiilit sen sijaan on ihan asiallista normitavaraa, eivätkä kurista aukiasennossa letkua.

Muutenhan tuo vaikutti ihan asiallisesti kasaan ommellulta kuten moni muukin ns. paremman merkin onnistunut tuotos, vaikka huomaahan tuosta ettei olla vuosia noita yksityiskohtia pohdiskeltu.
siipiveikko
Advanced Member
 
Posts: 53
Joined: 6.3.2010 19:14

Re: Hipelöity Flysurfer boost

Postby jyka » 19.12.2015 14:58

Kymmenisen käyttökertaa takana 13m boostilla.
Painemittaria en ole koskaan kaivannut. Pumpun/leijan adapterisysteemi on tosiaan typerä mutta ehkä sen kanssa tulee toimeen.

Leija on kevyt, 3.7 kg. Verrattuna esim. minun vanhaan (2012) LF NRG:hen joka painaa 4.4 kg 12m koossa. Matkustellessa kiva kun säästyy painossa ja pakkautuu pieneen ja varmasti lentää kevyemmässä kelissä. Mutta epäilen ettei yhtä kestävä kuin esim. tuo liquid force leija.

Sitten se ajelupuoli: Leijassa on iso windrange (ainahan mainospuheissa on mutta ehkä tässä on moneen pumppikseen verrattuna hieman isompi). Suurin osa väestä ajeli 9-10m leijoilla niin pärjäsin tuolla 13:lla, toki se oli turhan iso mutta kun puomin työnti eteen niin vedot katosivat. Leija ohjautui täysin ongelmitta vaikka kaikki tehot oli otettu pois, tästä plussaa. Monet leijat eivät käänny mihinkään depoweroituna. Alaraja on ehkä 1 m/s alempana mitä vanhalla 12m NRG:lläni, pääsin juuri ja juuri pienellä laudalla 6-7 m/s kelissä.

Eniten tykkäsin hangtimesta, hypyt tulee alas todella pehmeästi. Leija on hidas - jos tuota NRG:tä on haukuttu hitaaksi niin tämä se vasta on. Tykkään kyllä ajella hitaammalla leijalla niin en koe niin suureksi ongelmaksi itse, mutta monet muut voivat kokea. Ehkä leveämpi puomi olisi auttanut asiaan.
jyka
Advanced Member
 
Posts: 54
Joined: 4.7.2012 23:22


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron