Testattu: Humanoid Howl buutsit ja Best Pro Creator lauta

Testattu: Humanoid Howl buutsit ja Best Pro Creator lauta

Postby PeterT » 13.1.2015 20:36

Pitkän harkinnan päätteeksi päätin hankkia buutsit helpottamaan freestylen treenailua Karibian reissulle. Harpan suosituksesta innostuin Humanoidin Howl buutseista ja otin samalla bestin Pro Creatorin testiin. Tekemiseen on tullut ihan erilaista sähäkkyyttä. Raley ja frontti menee näillä heittämällä blindiin ja blind judge on jo kohtuu likellä. S-bend on aikaisemmin kuumottanut ja siksi jäänyt vajaaksi, mutta buutseilla uskaltaa popata kovemmilla tehoilla vaakatasoon ilman pelkoa, että lauta jää matkasta.

Mutta tarinaa itse buutseista. Kovasti on mukavat jalassa. Matala profiili nilkan kohdalla tekee helpoksi taivuttaa jalkaa gräbeihin. Kiristys tapahtuu kahdella velcrolla näppärästi. Vaimo osti samaan aikaan Ronixin Parksit ja pistin merkille, että niiden nauhasysteemin kanssa meni pidempään rannassa puljatessa. Pääosin laitoin monot jalkaan matalassa rantavedessä, mutta testasin myös syvässä vedessä. Yhdellä kädellä velcrot saa säppiin, mutta jos haluaa tiukalle, parempi käyttää molempia käsiä. Toisinaan joutuu myös toisella kädellä ohjaamaan nauhojen alla olevan läpän oikeaan asentoon. Kahden viikon paukutuksen aikana ainoastaan kaksi kertaa sain yhden velcroista aukeamaan, joten on varsin luotettava kiinnityssysteemi.

Reissun aikana monot oli lähes päivittäisessä käytössä, mutta silti näyttävät kuin uusilta. Ainoastaan pientä pistemäistä ruostetta oli tullut lautaan ruuvattaviin metallikiinnikkeisiin ja jalkapöydän kiinnitysvelcro oli kulunut kohdasta, josta se kulkee metallilenkin läpi. Luulen, että se tulee olemaan ensimmäinen huolettava osa pidemmässä käytössä. En tosin heti keksinyt miten sen saa vaihdettua, voi olla, että vaatii pientä nypläämistä langan ja neulan kanssa. Mutta aika näyttää onko tarvetta. Kun monon laittaa huolella kiinni, jää jalkapöydän velcro nilkassa olevan lipan alle, joten pysynee kiinni vaikka kulumaa tulisi enemmänkin.

Monot on napakat jalassa, jalkapöydän kohdalta profiili on matala. Ensimmäisenä päivänä jalka hieman puutui, mutta jo toisena päivänä olivat muotoutuneet mukaviksi. Verrattuna Parkseihin, nämä pysyi selkeästi rakenteeltaan jäykempinä ja istuvina. Parksit olivat jo viikon jälkeen venähtäneet vaimolle turhan löysäksi ja mietintään lähti kokoa pienempien ja malliltaan jäykempien hankkiminen, koska kantapää lähti näissä hypyissä irtoamaan. Howleissa kantapää pysyi pohjassa, vaikka siteet oli välillä löysemmälläkin.

Tuntuma lautaan on hyvä, pohjassa on pieni pehmuste alastuloja pehmentämään. Pohjassa on myös kanavat, jotka poistavat veden tehokkaasti. Jos monoon on päässyt hiekkaa, poistuu tämä myös kanavia pitkin muutaman huuhteluslämin jälkeen

Monot kiinnitetään lautaan metallisilla kiinnikkeillä tukevasti. Viikon jälkeen ruuvit tai muoviset prikat olivat sen verran löystyneet, että vaativat uudelleenkiristystä. Kiristyssysteemi tekee monojen pohjista kapeamman kuin parkseissa, joten näiden sovittaminen matkalaukkuun on helpompaa. Tämä tulikin tarpeeseen kun kotimatkalla joutui optimoimaan matkalaukkujen painoja, jotta säästyttiin ylimääräisiltä maksuilta.

Ja vielä napakasti kokemuksia Pro Creatorista. Tasapainoinen lauta kitefreestyleen. Poppaa hyvin ja tulee alas pehmeästi freeride lankkua hieman voimakkaamman rockerin vuoksi. Vakioevät ovat sopivan pienet ja anteeksiantavat jos tarvis pyöritellä kantilta toisella ilman hyppyä, mutta riittävät, että pysyy helposti ylätuulessa. Lauta on kevyt ja flexaa sopivasti omaan makuun. En ole koskaa oikein välittänyt todella jäykistä laudoista. Ei spreiaa naamalle. Tykkään myös siitä, että lautaan mahdollista laittaa kahva, jos haluaa treenailla old skool temppuja. Lauta on leveämpi, kuin mitä olen aiemmin käyttänyt. Kapeampi lauta oli vielä pehmeämpi alastuloissa, mutta poppaaminen vaati toisaalta kovemmat tehot. Kaikenkaikkiaan voin hyvillä mielin suositella tätä lankkua freestyle ja muuhun hyppykikkailuun.

Tule ihmeessä rannalla nykäisemään hihasta, jos haluat enemmän infoa kummasta vaan. Voin suositella! Ja näitä kamppeitahan saa hankittua Harpan kautta http://www.lappis.fi
PeterT
Member
 
Posts: 22
Joined: 7.10.2009 21:33

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest