Koeajossa Core GTS3 2014

Koeajossa Core GTS3 2014

Postby lautapää » 12.8.2014 23:20

12.8.2014 pääsin ajamaan ensimmäistä kertaa uutta Coren Gts3:a 12m2 noin 6-10m/s tuulessa. Muutosta edelliseen kehitysversioon on tapahtunut muun muassa lyhyessä bridle geometriassa, 3 struttisessa rakenteessa, materiaaleissa ja ajo-ominaisuuksissa, ja niin edelleen. Valmistajan sivuilla mainitaan myös "Instant auto relaunch" joka aluksi herätti pientä hilpeyttä ja epäilyä markkinointikikaksi, mutta yllätyin todella positiivisella tavalla, miten leija käyttäytyi pudottuaan veteen. Tästä tarkemmin jäljempänä.

Ajotapani on jotain wakestylen, freeriden, new schoolin ja big crashin välimaastossa. Painan 90kg, joten kovalla kelillä leijaan tulee painetta reilusti, joka vaatii leijalta paljon pysyäkseen muodossaan. Mikään ei ärsytä enempää kuin kiteloopissa periksi antava leija. Myönnettäköön, että epäilin hieman 3 struttisen designin toimivuutta. Muutaman kerran epäonnistuneen hypyn jälkeen, leijan vielä loopittaessa ja minä vedessä, leijaan kohdistui todella kova veto, mutta säilyi kuitenkin muodossaan loopittaen puhtaasti. 3 struttia siis toimii... Gts2:een verrattuna Gts3:lla on hyvin miellyttävä harjoitella eri temppuja ja loopittaminen on rauhallista. Ehkä jopa liian rauhallista, sillä itse olisin kaivannut hieman agressiivisuutta lisää. Tosin nyt oli ajoittain aika nippanappa kelikin. Kehittymisen kannalta on toki oleellista, että temppuja pystyy harjoittelemaan, eikä ensimmäinen mönkään mennyt yritys tarjoa "Near death experienceä" Muun muassa Backroll kitelooppien harjoittelu oli hauskaa ja tuntui että kehitys otti taas harppauksen eteenpäin. Takaraivossa ja nimenomaan selässä kummitteli vieläkin tunne siitä, kun kyseinen temppu menee pahasti mönkään. Tuolloin ajossa XR2 överipuuskakelissä.

Mutta eihän ne kaikki hypyt osuneet laudalle, vettä tuli juotua ja leijaa uitettua. Todellakin hämmästyin miten nopeasti ja vaivattomasti relaunch vedestä tapahtui. Useammankin kerran leija launchasi automaattisesti ja odotteli tuuli-ikkunan reunassa komentoja. Tämä ominaisuus lisäsi luottamusta ja uskallusta kokeilla vaativiakin juttuja, koska luotin siihen, että saan leijan helposti ylös, eikä minun tarvitse rimpuilla narujen kanssa kaukana rannasta. Tätä ominaisuutta tulevat arvostamaan niin aloittelijat, kuin kokeneemmatkin kuskit. Kyllä saksalainen insinööri osaa.. ;)

Kaiken kaikkiaan leija oli hyvin vakaa, pysyi hyvin muodossaan, tuntuma leijaan oli mainio, uskomaton relaunch ja herkullinen loopitettava. Pieni sähäkkyys oli asia, jotajäin leijasta kaipaamaan, mutta tämän "kesytyksen" johdosta leija soveltuu useammalle kuskille ja ajotyylille sopivaksi. Tätä leijaa voi hyvin suositella vaikka ensimmäiseksi leijaksi ja kehityksen karttuessa, siitä ei ominaisuudet tule loppumaan kesken.

Leija on testattavissa aina kun olen rannalla;) Tässä vain fiiliksiä 4h session jälkeen. Jos haluat tietää tarkemmin speksejä, niin piipahda valmistajan sivuille http://www.corekites.com
youtubessa on myös arviointi leijasta, joka löytyy hakusanalla gts3 review

Omasi saat Outdoorpointista;) www.outdoorpoint.com


Mika-Kristian, Outdoorpointin tiimikuski
lautapää
Member
 
Posts: 20
Joined: 3.11.2012 11:11

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron