KiteRafting?

KiteRafting?

Postby Axel » 22.4.2014 06:20

Hei,
olisin kiinnostunut kitesurfingista, mutta laudalla tai suksilla pyyminen ei ole minun juttuni... jotenpa ajattelin jospa voisi yhdistää leijan ja pienen kumiveneen, esim:

https://www.alpackaraft.com/index.cfm/s ... enaliLlama

Sitten voisi joko kiinnittää leijan normaalisti valjain, tai jotenkin kumiveneeseen? ideoita...

Olen käynnyt kitesurfing kurssin pari vuotta sitten mutta muuta kokemusta ei ole, joten minkälainen leija (koko etc..) sopisi tähän tarkotukseen...

Itse painan noin 85 kg sekä kumiveneen vastus on huomattavsti suurempi kuin laudan...

Arvostan kaikkia ideoita :)

t
Axel
Axel
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 22.4.2014 06:12

Re: KiteRafting?

Postby Ismo » 23.4.2014 13:24

Kokemusta asiasta ei valitettavasti ole, mutta tässä joitakin oletuksia kun on kuitenkin tullut ajeltua buggyllä ja kokeiltua leijaa purjelaudassa yms.

Jos käytät isoa (=tehokasta) leijaa ja leija kiinni kuskissa mutta kuski ei ole kiinni kulkuvälineessä on lopputuloksena yllättävän helposti se että kuski lentää kulkuvälineestä. Tuon huomaa jo bugissa, ja bugihan kulkee kevyesti eteenpäin. Ja purjelaudalla seisoessa tippuu kyydistä viimeistään ensimmäisessä puuskassa.

Pieni leija toimisi sikäli paremmin että kuskilla on paljon paremmat mahdollisuudet pysyä kyydissä :-) Mutta pienellä leijallahan ei sitten saa mitään vauhtia.

Jos sitten kiinnittää itsensä kulkuvälineeseen ja leija on kiinni kuskissa niin vaarana on että jonkin mennessä pieleen pelastautumisesta voi tulla haasteellista. Eli jos vene vaikka kaatuisi, niin voi tulla kiire kun yrittää irrottautua sekä leijasta että veneestä ja vielä selviytyä veden alta pinnalle.

Maailmallahan on sitten kiinnitetty leija myös kulkuvälineeseen ja silloin voi käyttää isoakin leijaa ja vehkeeseen saa vauhtia http://project.kiteboat.com/

Vauhtia saa kyllä myös kun leija on kiinni kuskissa http://www.youtube.com/watch?v=N7gRKIBO4rA mutta silloin kulkuvälineen on liikuttava suht kevyesti.

http://www.youtube.com/watch?v=kjUEq6yhX-s olisi yksi mahdollisuus, tuossa tulisi köli samalla, niin voisi luoviakin.

Eli minusta kannattaisi pohtia vain seuraavia vaihtoehtoja:

- pieni leija kiinni kuskissa. leija kehittää siis tehoa likimain saman kuin melominen. lopputuloksena hidasta etenemistä.

- iso leija kiinni kumiveneessä. lopputuloksena ???
Ismo
Advanced Member
 
Posts: 487
Joined: 14.1.2003 11:33
Location: Joensuu

Re: KiteRafting?

Postby siipiveikko » 24.4.2014 00:11

Pohdiskelin epävarmoille tuulille itse samantyyppistä ajatusta tosin laittamalla pienet ponttoonit jääkelkan eli buggyn suksilla kiinnikkeisiin. Ponttooneita kun ei kiinnosta kumminkaan rakennella niin mietin valmista kevyttä katamaraania, johon laittaa leija kiinni. Homma vaan ajautuu siihen, että kun on kunnolla purjehtiva laite hallussa niin ei siihen enää kannata leijaa viritellä hiljaisempia tuulia varten vaan käyttää sitten sitä mastoa ja purjetta, jotka laitteessa ovat parhaimmillaan.

Ehkä vähän eri asia, jos tekee ponttoonit itse, mutta valmiit kölin sisältävät rungot (yksi tai monirunko) on yleensä tehty mastolle, joka niihin on yleensä helposti saatavilla, joten leija ei ole aivan paras voimanlähdeidea kaupasta saatavalle etenemisvälineelle.

Jos jotain kaupallisille virityksille tekisi niin kevytkulkuinen vene ja siihen trimaraaniponttoonit köleillä. Kumiveneeseen siis kehikko päälle, jossa trimaraaniponttoonit vaikka viemäri/paineputkesta tehtynä ja pienet levyt köleinä putkien pohjissa. Leija sitten siihen kehikkoon kiinni ja parhaimmillaan levankikisko/talja veneen poikki, jotta leijan ohjausvälineet saa aina tuulenpuolen laidalle käännösten jälkeen.

Aina voi myös metsästää nettiveneestä jonkun vanhan ja kevyen purjejollan, jolla sitten kokeilee. Maksaa varmaan yhtä paljon kuin se kumivene, mutta kulkee myös vastatuuleen. Pystyssä pysyminen on varmaan aika vaativaa ilman niitä trimaraaniponttooneita.
siipiveikko
Advanced Member
 
Posts: 53
Joined: 6.3.2010 19:14


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest