Mui Ne, Vietnam

Mui Ne, Vietnam

Postby hanren » 15.10.2013 21:43

Lomaa pukkaisi ja reissuun olisi hinku lähteä leijojen kanssa. Mui Ne kiinnostaisi tällä hetkellä eniten. Helmikuuksi on lomat anottuna ja vaikuttaa ainakin tilastojen valossa hyvältä kelejen suhteen.

-Onko paikan päällä käyneillä hyviä vinkkejä kohtuuhintaiseen - edulliseen majoitukseen 1-2 henkilölle? esim. jotain tähän hintatasoon: http://allaboutmuine.com/mui-ne-hotel/sunrise-village-mui-ne/en.
-Uskaltaako siellä paikan päällä suhia mopolla liikenteen seassa?
-Paljonko suurinpiirtein mopon vuokraus kuukaudeksi maksaa?
hanren
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 25.9.2012 17:43

Re: Mui Ne, Vietnam

Postby Kimble » 13.12.2013 14:34

Majoitukseen kannattaa vilkaista esim. Agodan tarjonta. Itse majoituin sunrise resort hotellissa ja voin suositella.
http://www.agoda.com/fi-fi/sunrise-reso ... et-vn.html

Taitaa olla eri kuin tuo village. Pieni perustason hotelli, mutta hinta/laatusuhde kohdallaan. Aamupala kuului ainakin itsellä hintaan. Pystyi valitsemaan listalta kananmuna / leipä / pho-keitto tyylisten ruokien väliltä. Juomaksi kahvia tai tuoremehua. Pieniä annoksia, mutta kyllä sillä päivä käyntiin lähti.

Mui nessa ja siitä pohjoiseen uskaltaa suhia skootterillä pois tiekseen. Rauhallista liikennettä Vietnamin tasoon nähden. Etelämpänä Phan Thietin kaupungissa saa olla jo tarkempana, eli ei kannata kovin kaljoissaan sinne ajella.

Kuukauden skootterivuokrauksesta ei kokemusta, päivätaksat skootterin vuokraukseen oli 10-15 USD, mutta eiköhän tuosta saa kuukaudeksi tingattua reippaalla kädellä.
Kimble
Member
 
Posts: 21
Joined: 24.7.2013 20:35

Re: Mui Ne, Vietnam

Postby Immu » 29.12.2013 15:05

Lyhyesti:
-kämppiä löytää paikan päältä, mä maksoin toissatalvena 200 taalaa/kk vaatimattomasta ok kokoisesta huoneesta jossa ilmastoinnin sähkölasku oli peräti kympin kuukauden aikana. Viihdyin hyvin, oli kuitenkin keskisellä paikalla mut takapihalla niin hiljainen ja rauhallinen. Edullisimpia kämppiä ei juuri netistä löydä.

-syöminen on puoli-ilmaisesta kohtuulliseen, ja safkat on hyviä. Juominen kanssa paikasta riippuen samaa.

-mopon vuokra maksoi muistaakseni 150 taalaa kuukaudeksi, ihan ok mopo kulki jotain 80km/h. 300 taalalla jo ostaa vähän vanhemman mopon komeesti. "mopoista" suurin osa on itseasiassa piikkejä, ja ne vaatii vietnamilaisen ajokortin (teoriassa). Paikalliset poliisit saattaa joskus pitää tien varressa ratsiaa joiden tarkoitus on kerätä rahaa turisteilta, koska eihän kellään länkkärillä sitä korttia ole. "sakot" on luokkaa 5-10e. Jos ei oo millä maksaa, poliisit saattaa ottaa mopon ja viedä sen mennessään, hoitavat sitten jotain omistajan kanssa. Itse ajoin rysään 2x kk aikana, ja kolehdin kerääminen kuulemma loppuu kiinalaiseen uuteen vuoteen kun perheille vietävät on hankittu. Mopo on suorastaan välttämättömyys, koska Mui Ne omalla biitsillä surffaaminen on ihan tyhmää hommaa, tarvii ajaa vähän pohjoiseen päivittäin kuitenkin ja muutenkin mopolla on kiva liikuskella pitkulaisessa "kylässä"
Liikenne on phan thietistä pohjoiseen varsin rauhallista ja helppoa. Ruuhkan matkalla surffispoteille voi ohittaa kun ajaa ylämäkeen ja kääntyy ajamaan uutta TYHJÄÄ moottoritietä pitkin kalastajakylän ohi, tien päässä onkin alle kilsa spoteille.

-Surffit kannattaa keskittää Mui Ne kalastajakylän pohjoispuoliselle "Malibu" biitsille. Nätimpää aaltoa ja rannan lähellä aaltojen tekemää flättiä, eikä pahaa ruuhkaa. Kauempaa pohjoisesta löytyy lisää spottia mut ajomatka alkaa venähtää mopolla vähän rasittavaksi. Hotellistripin ranta on aivan täynnä itänaapureita ja hirveetä säätämistä, ranta on ahdas, aalto on ikävä rantaplätsis jonka ulkopuolella pelkkää choppia. En uhraisi tähän yhtäkään päivää.

-Kannattaa kysellä josko olisi tarjolla bussireissua pohjoiseen Nha Trang / Phan Rang suuntaan. Siellä on megaspottia verrattuna muineen parempaankaan biitsiin, eikä maksa paljoa...

-keli"varmuus" helmikuussa on parhaimmillaan ja varsin hyvä. Normipainoiselle luultavasti n. 8-10m2 keliä, jos painaa alle 100kg ni 12 isompaa tuskin tarttee, yleensä joko tuulee medium kokoselle tai sit ei tuule. Pikkuleija syytä ottaa mukaan, suht kovaakin saattaa välillä tuulla, mut pääasiassa keskikoon keliä.
Mun harrikassa on pakki!
Immu
Advanced Member
 
Posts: 534
Joined: 10.3.2005 16:30


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron