Heinäkuu koilisbrasseissa, Cearassa - raporttia

Heinäkuu koilisbrasseissa, Cearassa - raporttia

Postby PeterT » 25.8.2013 13:32

Oltiin vaimon kanssa kaks viikkoa kiteilemässä koilisbrasseissa heinäkuun lopussa. lähtöpisteenä Fortaleza ja pohjoisin spotti Jericoacoara. Tuulivarmuus 100% ja makeita spotteja. Löytyy kaikkee mitä kitessä osaa kaivata. Vietettiin kaks viikkoa ajellen spotilta toiselle, mutta pidempäänkin olisi viihtynyt.

Ajattelin, että vois olla hyötyä muillekin alueelle matkaaville tai sinne matkaa suunnitteleville mielipiteistä eri spoteista, so here goes...

Cauipe laguuni: makeeta vettä ja makee mesta, mutta ruuhkaisin mesta vaikka olikin isoin laguuni missä oltiin.

Tabuba oli taas pieni laguuni ja kanssa ruuhkainen. Viikonloppuja kannattaa välttää kun locot ottaa tilan haltuun ja sesonkina on viikotkin varmasti tukossa. Kuultiin kans että veden laatu laguuneissa on huono, mutta mun mielestä vesi oli ihan ok. Slämittää suu kiinni ?

Paracuru on riutan rajaama alue josta löytyy aaltoa riutan luota. Laskuveden aikaan ok flättiä. Ajelin itse lainalaikkarilla päivän kun oltiin siellä.

Taibasta tykättiin laguuneista eniten. Ei ole superiso, mutta vähiten porukkaa. Kannattaa varoo kiviä alatuulessa (voi olla hiekan peitossa, mutta porukka vätteli sitä aluetta).

Preassa Jericoacoaran lähellä oltiin pisimpään Kite Brazil hotellissa, mitä voin suositella. Rantaan 200m, jossa on vähän kalliota minkä takana matalan veden aikaan pieni flättialue, joka ok jos tykkää hyppii vasurille. Parempi laskuveden aikaan, aika choppia nousuveden aikaan. Paikan pitäjä kitee itse ja tietää hyvin mestat ja järkkää kuljetuksia. Meillä sattu huonosti laskuvettä Preaan, siitä muutama kilsa ylätuuleen on riutan rajaama alue jossa pitäis olla flättii. Tosin näytti että siellä oli paljon alottelijoita kun ajeltiin downwinderillä siitä ohi. Suosittelen muuten downwinderin tekemistä laikkarilla Prean pohjoispuolelta Jerin eteläpuolella olevalle jokisuulle. Ei ehditty siellä jokisuulla olla kauaa, mutta se vaikutti olevan flättiparatiisi. Luulen että toimii niin nousu kuin laskuvesilläkin. Tosin sinne oli downwinderillä se n.30km matkaa (lähdettiin Barrinhan tienoolta pudottaan alas). En tiedä löytyykö majotusta, mutta varmaan aika kuollut mesta iltasin. Jeristä jokisuulle ei oo kovin paha matka, buggyllä & downwinderillä on nopeesti mestoilla. Porukka kiteili Jerissäkin, mutta on kammopuuskaa ja choppii, oli siellä pieni flättiallaskin, mutta ei tyypätty. Puuskanen luulen. Pitkä downwinder makso 200 realii yhteensä koko porukalta ja meitä oli neljä jakamassa kuluja. Hyvin mahduttii pickupin lavalle kitekamojen kanssa. Iltareissu Jeriin tais olla 60 realii, mikä ei tullut maksaan kuin alle kympin per nenä kun porukkaa oli paljon.

Paluumatkalla oltiin kaks yötä Ilha do Guajiru jokisuulla. Se oli helpoin mesta kiteillä ja hyvää flättiä. Launchi suoraan hotellin nurtsilta ja menoks. Tosin just siinä hotellin kohdalla laskuveden aikaan vähän nihkeesti vettä. Siellä meillä osu nousuvesi sopivasti, niin ei tarvinnut etsiä alempaa mestoja. Luulisin että laskuveden aikaankin löytyy kiteiltävii spotteja. Virtaus niin pientä että sitä ei huomaa, vesi ei kovin suolasta.

Meillä oli auto vuokralla kaks viikkoo, mutta moni kulki takseilla/busseilla Fortalezasta Preaan ja kiteili siellä. Preasta jos olis halunnut Jeriin omalla autolla, olis pitänyt vuokrata kuski ajaan rantahietikkoo, mutta meille riitti kitemestan kautta järkätty kyyditys. Kun kääntyy Preaan isolta tieltä, niin kuskit yrittää huijata että Preaan tarvii kuskii, sinne ajaa helposti hiekkatietä yksin. Vasta siitä eteenpäin alkaa meno muuttuun kinkkisemmäks rantahietikolla ajamiseks. Sekin tosin onnistunee jos vähän kyselee neuvoo mistä ajaa ja laskee renkaista paineita.

Kahdessa viikossa näissä olosuhteissa tuli opittuu enemmän kuin pitkään aikaan. Bandiitista löytynyt säädötkin kohdilleen aaltoon ja unhookkiin. Takanarujen säädöillä nopeutta leijaan aaltoajoon ja freestyleen hitaampi setuppi ja tehoja pois valmiiksi lyhentämällä etunaruja helposti kapula lähellä olevilla solmuilla, hienosäätö sitten kohdalleen tehonsäädöllä. Aallossa voi huoletta luupittaa leijaa ilman että leija nykäisee laudan päältä pois kun päästää kapulaa eteen. Kovassa kelissä irtoaa myös isoa ilmaa kun antaa tehonsäädön olla tapissa.

Niin ja pikkuleijalle oli käyttöö. Ysillä ajoin eniten, vaimo seiskalla, mutta monena päivänä oisin hyvin voinu ajaa itsekin seiskalla.

-Pete
https://www.facebook.com/peter.tornroos
PeterT
Member
 
Posts: 22
Joined: 7.10.2009 21:33

Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron