Silversand, Hanko

Silversand, Hanko

Postby TommiA » 15.7.2013 13:24

Silversand

Image

Silversandin ranta on jaettu yleisen uimarannan ja Silversandin leirintäalueen kesken. Leirintäalueen rannassa toimii myös Hanko SurfClub, jossa on vuokraamo ja purjelautakoulu. Alue on Hangon kaupungin omistuksessa. Yleinen uimaranta on eteläpäässä. Kun edetään pohjoiseen, leirintäalueen ranta alkaa metalliaidasta, joka ulottuu veteen saakka. Leirintäalueen uimasektorin erottaa kesäkaudella hyvin keltavihreistä 'rantaleluista', jotka on ankkuroitu rantaveteen. Pohjoiseen jatkettaessa näkyy rantaviivassa valkoinen kyltti, jossa on erotettu nuolin uimaranta ja vesiurheilusektori. Kilpi näkyy vesille melko huonosti, mutta vedessä on myös muutama valkoinen poiju. Leirintäalueen rannan pohjoispää on siis vesiurheilulle varattu.

Rantaviiva on kaareva ja kohti luodetta. Rantahiekka-alue on varsin kapea ja ranta syvenee kohtuullisen loivasti. Leirintäalueen rannan edessä on karikko, joka on merkitty poijuilla ja karikon pohjoispäässä on myös lippu. Ranta toimii hyvin länsi-pohjoistuulilla. Lounaiskelillä voi ajaa leirintäalueen rannasta, rannan lähellä puuskittelee, mutta ulkona on yleensä suhteellisen hyvät olosuhteet myös lounaiskelillä.

Silversandissa leijalla toimiessa on huomattava, että alueella on myös uimareita ja purjelautakoulu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että on käytettävä vesiurheilulle varattuja rannan osia ja on osattava ajaa ulkona, syvässä vedessä. Jos on onshore rajakeli, on kroppakryssittävä ulos. Alkeisharjoitteluun ranta on melko huono, koska puut ovat erittäin lähellä rantaviivaa. Alkeita voi kyllä harjoitella, mutta on huomioitava muun toiminnan tilanne. Rannalle mahtuu optimioloissakin uimakaudella vain 1-2 harjoittelijaa kerralla.

t. Tomppa A. silveri-loco
TommiA
Advanced Member
 
Posts: 170
Joined: 13.1.2006 14:50
Location: Vantaa Finland

Re: Silversand

Postby Vesku » 15.7.2013 22:59

Huomenna näyttää taas siltä, että on ns. Silveri-keliä. Hangon Silverissä kiteily tapahtuu uimarannalta ja vieressä on lisäksi leirintäalue. Kannattaa pitää pari asiaa mielessä ja toivon, että kokeneemmat kaverit opastaa "uusia".

1. Me emme saa/voi aiheuttaa vaaraa uimareille - emmekä myöskään "peloitella" heitä. Eli uimareiden seassa ei yksinkertaisesti saa ajaa millään rannalla. Tämä pitäisi olla kaikille selvää. Uimarit eivät ole riski toisille vaan me olemme se potentiaalinen riski.
2. Silversandin leirintäalue on yksityisalue/yritys ja jokamiehen oikeudet eivät anna oikeutta mennä ajelemaan rantaan vaan pitää pysyä merialueella ulompana rannassa.
3. Silversandin _uima-alue_ alkaa heti kaupungin rannan aidasta oikealle (pohjoiseen). Varsinainen leirintäalueen vesiurheilualue on kauempana oikealla. Eli heti kaupungin rannan vieressä on siis nimenomaan uimareille tarkoitettu alue, johon ei ole mitään asiaa leijalla tai purjelaudalla.
4. Jos et osaa kryssiä ulos rannasta tai tuuli ei riitä, niin et voi kiteillä tällaisella rannalla. Se, että ei osaa tai kykene, ei myöskään oikeuta rikkomaan sääntöjä. Tuolloin pitää mennä toiseen rantaan, jossa voi harjoitella muita häiritsemättä.
5. Käytetään järkeä ja kunnioitetaan toisia! Jokainen kiteilijä edustaa käytöksellään sivullisten silmissä "kaikkia kiteilijöitä".

Toivon, että kaikki tajuaa tilanteen, koska nyt on vuoden "ruuhka-aika", jolloin lomalaiset ovat rannalla. Nyt myös riskit ovat suurimpia, joten ei oteta niitä. Tulen itse puhumaan asiasta rannalla ja toivon myös muiden valaisevan tätä seikkaa niille, jotka eivät sitä itse jostakin syystä huomaa tai ymmärrä. Kiitos yhteistyöstä! :)
Vesku
Advanced Member
 
Posts: 976
Joined: 9.1.2003 22:01
Location: Piikkiö, Finland

Re: Silversand, Hanko

Postby hanren » 12.8.2013 15:45

Näyttää nyt sitten siltä, että Silversandin kaupungin puoleisella rannalla on "surffikielto" uimakauden aikana. Uimakausi alkaa 15.6 ja päättyy 31.8.
hanren
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 25.9.2012 17:43


Return to Leijalautailu / Kiteboarding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron