Kitechat-äänestys

Tänne saa laittaa myös toivomuksia ja muitakin ajatuksia koko systeemistä.

Mitä mieltä olet kitechatista?

Poll ended at 25.3.2012 10:21

Nykyinen on hyvä. Se on yksinkertainen, hoitaa hommansa ja taipuu selaimelle kuin selaimelle.
17
59%
Nykyinen menettelee, tosin toivoisin että käyttäjien pitäisi tunnistautua siihen esim. Bulletin Boardin-, FB-, Twitter- tai Google-tunnuksilla.
10
34%
Nykyinen menettelee, tosin toivoisin mahdollisuutta upottaa tekstin sekaan myös kuvia ja videoita.
1
3%
Pitäisi uusia pian - ei ole enää tätä päivää (kerro muutosehdotuksesi vastauksessa tähän ketjuun).
1
3%
En käytä kitechattia lainkaan - yhteydenpitoni on siirtynyt johonkin muualle (paikallinen chat/FB/Google+ tms.)
0
No votes
 
Total votes : 29

Kitechat-äänestys

Postby risci » 25.1.2012 10:21

Tämä on epävirallinen kitechat-äänestys, eikä edusta liiton tai kitechatin ylläpitäjien mielipiteitä tai velvoita heitä mihinkään.
--North--
risci
Advanced Member
 
Posts: 115
Joined: 15.3.2004 09:02

Re: Kitechat-äänestys

Postby MikkoV » 25.1.2012 15:02

Kiitti risci!

Mie kyllä äänestän muutoksen kannalta. Oma aika ja jaksaminen on vaan kortilla, joten muutoksia valuu ajoittain, jos valuu. Siitähän tässä enimmäkseen on kysymys, että kuka näitä hommia on yleensäkin halukas tekemään? Tulkaa auttamaan toteutuksessa tai lahjokaa miulle alkuun vaikka tonni-pari niin otan koodauslomaa ja alkaa tapahtumaan! :D

Oma henkilökohtainen epävirallinen ja ei millään tavoin sitova kantani on, että nykytilaisten pääsivujen + foorumin + chatin sisältöä pitäisi saada paremmin yhdistettyä.

Tämä ei tarkoita mitään kuvien sekamelskaa ja bugisia-flash-javascript-virityksiä. Vaan esimerkiksi foorumiviestien tuomista esille useammalla eri sivulla. Mobiilikäyttäjiä täytyy tietenkin muistaa ja sitä varten tarvitaan myös yksinkertaiset ja kevyet käyttöliittymät. Web-käyttäjillä ei ole samaa ongelmaa ruututilan kanssa, samoin kaistaa keskimäärin riittää, joten käyttöliittymän kanssa voidaan toimia vapaammin.

Minusta chatin ongelmat ovat pääpiirteissään:

- viestejä tulee paljon ja jokainen viesti hukkuu noin viikossa = hitaammat eivät ennätä seuraamaan

- ihmiset eivät jaksa seurata useampaa sivua kerralla
- bb + kitesivut jäävät vähemmälle huomiolle
- yleinen uutisoinnin laatu kärsii, jos jengi keskittyy pääasiassa chat-viesteihin
- Missä ovat Suomen oikeat kite-uutiset???

- nimetön huutelu on tarpeetonta ja minusta kirjautuminen kannatettavaa
- nimetön ihminen voi olla vaikka naapurin finninaama, jolla ei ole mitään merkitystä lajille
- minusta jokaisella pitäisi olla *naa kirjoittaa omalla nimellään... ;)
- asiatonta huutelua + kuvien lähettelyä kaipaaville löytyy kyllä kuvalaudat yms. palstat

- jatkuva palveluiden ylläpitäminen tarvitsee jäsenmaksuja + kaupallista tukea, niitä täytyy myös ajatella.

Oikeasti konkreettiset ideat ja ehdotukset minun mielestäni siis ovat sitä luokkaa, että

"kuinka saadaan kite-jaoksen virallinen + muiden toimijoiden tiedottaminen + käyttäjäfoorumit + sättäily eli hyvin monen tyyppiset sisällöt paremmin yhteen ja helpommin käytettäviksi niin, ettei tarvitse koko ajan surffailla kymmenellä eri sivulla."

Minusta keskustelut chätin toteutuksesta/ulkoasusta/kuvien lisäilystä sellaisenaan on aika turhaa. Se ei oikeasti liity siihen tärkeimpään eli sisältöön. Ismo on aikanaan tehnyt hyvää jälkeä ja chätti on pelannut loistavasti, myös mobiilisti. Vaikka ulkoasu ei ole ehkä kaunein, niin se täyttää varsin hyvin yhden tarpeen eli chättäilyn.

Minusta tässä tilassaan chat kuitenkin vähentää sellaista sisältöä, joka voisi paremmin edistää suomalaista harrastamista ja myös tuoda ihmisiä yhteen laajemmalta alueelta. Nämä sivuthan käsittävät valtakunnallisen näkyvyyden, kun taas seurojen- ja kaupallisten toimijoiden sivut ovat enemmän paikallistoimintaa. Kuinka siis paremmin esille sellaista asiaa, joka kiinnostaisi kaikkia kotimaisia harrastajia?

Ideoita, ehdotuksia ja etenkin konkreettista työpanosta otetaan vastaan :)
MikkoV
Member
 
Posts: 25
Joined: 16.1.2003 18:05

Re: Kitechat-äänestys

Postby Late » 25.1.2012 15:55

relaa.com:sta voisi ottaa mallia, minusta erittäin onnistunut ratkaisu. (Keot, puoti yms.) Chatin voisi pitää nykyisellään mutta tuoda paremmin esille etusivulla.
http://relaa.com/
Late
Member
 
Posts: 17
Joined: 26.4.2009 17:29
Location: Turku

Re: Kitechat-äänestys

Postby risci » 26.1.2012 15:16

MikkoV:

Jotta vältyttäisiin neliskanttisten pyörien uudelleenkeksimiseltä, niin miltä kuulostaisi esim. Wordpress-blogialusta höystettynä shoutboxilla? Silloin blogiin voitaisiin julkaista niitä kite-uutisia ja shoutbox korvaisi kitechatin? Wordpressiin saa kai monipuolisesti noita tunnistautumisvaihtoehtoja... ainakin google-tunnuksilla pitäisi onnistua.

Ongelma tässä on varmaankin se shoutboxin mobiilikäyttö, vai voisiko sen saada näkymään jossakin omassa osoitteessaan tyyliin www .purjelautaliitto. fi /kite/shoutbox?
--North--
risci
Advanced Member
 
Posts: 115
Joined: 15.3.2004 09:02

Re: Kitechat-äänestys

Postby Samb0o » 28.1.2012 19:46

Mun mielestä nykyinen keskustelu on kyllä hyvä mutta ärsyttää puska jussit. Tämän takia tulee keskysteluihin otettua osaa tosi harvoin. äänestin vaihtoehtoa 2.
Samb0o
Advanced Member
 
Posts: 113
Joined: 13.9.2006 20:21

Re: Kitechat-äänestys

Postby MikkoV » 29.1.2012 14:20

risci wrote:MikkoV:

Jotta vältyttäisiin neliskanttisten pyörien uudelleenkeksimiseltä, niin miltä kuulostaisi esim. Wordpress-blogialusta höystettynä shoutboxilla? Silloin blogiin voitaisiin julkaista niitä kite-uutisia ja shoutbox korvaisi kitechatin? Wordpressiin saa kai monipuolisesti noita tunnistautumisvaihtoehtoja... ainakin google-tunnuksilla pitäisi onnistua.

Ongelma tässä on varmaankin se shoutboxin mobiilikäyttö, vai voisiko sen saada näkymään jossakin omassa osoitteessaan tyyliin www .purjelautaliitto. fi /kite/shoutbox?


Itse chätin toteutus on kyllä sen verran yksinkertainen, että sen saa kyllä sulautettua foorumin tai spll-sivujen shoutboksiksi. phpBB:n sisällön integrointi muihin sivuihin on huomattavasti hankalampaa. Olen myös hieman testaillut phpBB:n kirjautumisen yhdistämistä chätin viestisysteemiin, ei vaikuta mitenkään ylitsepääsemättömältä. Keskusteluissa simppeli mobiilikäyttöliittymäkin voidaan säilyttää, mutta kirjautuminen tulisi sinnekin. Kuitenkin kaikki nykyluurit / selaimet osaavat käsitellä cookiet, joten kirjautuminen toimisi samalla tekniikalla mobiilissakin.

Asioiden helpottamisen kannalta purje/leijafoorumien käyttäjätietokannat pitäisi kuitenkin yhdistää. Ei ole mitään järkeä rekisteröityä + kirjautua useaan paikkaan käyttääkseen about samoja foorumeita / keskusteluita. Mikäli porukkaa ei haittaa liiaksi, niin melkein laittaisin surf + kitefoorumit yhteen.

Samoin saman foorumi/keskustelu käyttäjäkannan integroiminen vaikka Wordpressiin, esimerkiksi juttujen kommentointia varten, olisi tosiaan nykypäivää. Näihin uusiin systeemeihin löytynee myös FB-tunnistautumisen valmiina plugineina, eli voisi käyttää esim. vaihtoehtoisesti phpBB-tunnuksia tai FB-tunnuksia kaikissa SPLL-palveluissa.

Monet edelleen harrastavat näitä lajeja ristiin (minä mukaan lukien), joten kahteen kertaan rekisteröinti+kirjautuminen ei kiinnosta. Eikä itseäni myöskään kiinnosta useamman erillisen systeemin ylläpitäminen.

Eli itseäni kiinnostaa edelleen:

1. Surf+kite käyttäjätietokantojen yhdistäminen
2. Yhteinen kirjautuminen foorumille + keskusteluihin + mahd. tulevaisuudessa nettisivuja varten...
3. Sisällön tuominen paremmin esille siten, etteivät esim. foorumin viestit tai nettisivujen paremmin toimitettu sisältö unohtuisi pelkässä chättitulvassa

Jos jollain on halukkuutta koodaustalkoisiin ja näiden tutkimiseen, niin ottakaa yhteyttä meilissä! Voidaan keskustella lisää mahdollisista ja järkevistä toteutuksista. Tarkoituksena on helpottaa näiden palveluiden käyttämistä, ei hankaloittaa sitä.
MikkoV
Member
 
Posts: 25
Joined: 16.1.2003 18:05

Re: Kitechat-äänestys

Postby karmatti » 31.1.2012 13:47

nykyinen chatti on ihan toimiva, mutta tuota kirjautumista kannatan itsekin, kun nythän homma on mennyt siihen, että pääosin kaikki keskustelu käydään chatissa, josta on sitten hemmetin vaikea etsiä tarvittavaa infoa kaiken pa*kan keskeltä.. toisin olisi, jos chatti olisi vaan "huutelukanava" tyyliin, "onko joku menossa laajikselle tänäiltana" tjsp ja se varusteista yms. keskustelu olisi pääosin bb:n puolella, jolloin esim. aloittelijoidenkin ois paljon helpompi hakea tarvittavaa infoa. nythän sinne ei kukaan kommentui juurikaan mitään, kun "pitää kirjautua ja esiintyä omalla nimellään" kun taas chatissa voi huudella täysin vapaasti.. itse ainakin selailen mielummin esim. foilzonea ym ulkomaalaisten foorumien keskusteluja ja sieltä löytääkin haluamaansa infon yleensä huomattavasti helpommin kuin tästä suomen bb:stä, joka on tätänykyä kuollut kuin hautausmaa. lisäksi chatista on nykyisen hakusysteemin takia perhanan hankala hakea mitään infoa..

lisäksi voisin tähän samaan hengenvetoon kommentoida tuota torin kommentointikieltoa (vaikkei se tähän keskuteluun nyt varsinaisesti kuulukaan), joka on jossain mielessä myös aika paska juttu. myynnissä on joskus tavaraa, mihin toivoisi vähän tarkempia faktoja ja joskus se myytävä tavara on ihan jotain muuta kuin mitä ilmoitetaan (tästä omakohtaiset kokemukset kaverin kautta..) jolloin ois hyväkin, että sinne vois vähän noottia pistää. varsinkin yli-innokkaille lajia aloitteleville on helpppo myydä lähes mitä tahansa vanhaa kalustoa, kun ne ei vielä ymmärrä varusteista paljoakaan, ja mikäli esim. mun kaveri ei ois kertonut ostoksistaan mulle heti kaupat tehtyään, ois sillä nyt +2 vuotta vanhempi leijamalli, mitä ilmoituksessa myytiin. onneksi nyt kävi hyvin, ainakin kaverille, vaan joku muu saattoi haukata kasan kakkaa..

-Kari
karmatti
Advanced Member
 
Posts: 49
Joined: 1.9.2008 07:52

Re: Kitechat-äänestys

Postby peejii » 31.1.2012 19:55

Ehdottomasti pitää pysyä samana vanhana.
peejii
Advanced Member
 
Posts: 69
Joined: 31.1.2012 19:51

Re: Kitechat-äänestys

Postby MikkoV » 1.2.2012 10:44

peejii wrote:Ehdottomasti pitää pysyä samana vanhana.


Onko jokin erityinen syy?

Tämän äänestyksen mukaan ylläpito näyttäisi olevan kaikkein kehitysaktiivisin tällä hetkellä.

Tässä nyt on ihan rehellisesti tarkoitus helpottaa ja monipuolistaa näitä web-palveluita. Ainakin bulletinille + chattiin kirjoittaminen helpottuu. Jokainen selain + puhelin osaa kyllä pitää tunnukset muistissa, jos ei halua niin sen salasanankin muistaa, jos vain käyttää päivittäin. Eikä mobiilikäyttöä tulla jatkossakaan unohtamaan.

Minulle tulee kommenttia myös niiltä, jotka eivät chattia seuraa tällä hetkellä / ovat lopettaneet sen seuraamisen. Heidän puoleltaan keskimäärin toivomus olisi enemmän asiallista sisältöä. Näitä nyt on useampia tapauksia, joten edelleen olen itse muutoksen kannalla.

Chatista viestit ja kysymykset katoavat noin viikossa ja bulletinilla kysymykset menevät helposti tyhjille korville. Ehkä bb:lle kirjoittamisen helpottaminen auttaa myös ihmisiä kirjoittamaan juttuja enemmän sinne. Pelkkä kirjautumisen lisääminen chattiin ei minusta vaikuta mitenkään ylivoimaiselta esteeltä kenenkään asialliselle kirjoittelulle.
MikkoV
Member
 
Posts: 25
Joined: 16.1.2003 18:05

Re: Kitechat-äänestys

Postby peejii » 2.2.2012 10:37

En ole mitenkään uudistuksia vaan kirjautumista vastaan. Mielestäni tämä homma on toiminut ilman kirjautumista hyvin jo vuosikausia.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on juuri niin yksinkertainen ja vaivaton kun olla ja voi. Nythän on jo Facen
ja monen muunkin kautta mahdollista keskustella kirjautuneena. Näitä yhteisöjä on meidänkin harrastuksen tiimoilla
jo monta . On vaan käynyt aivan selvästi ilmi että ne eivät ole korvanneet tätä chattia. Ne ovat enemmänkin toimineet
alueellisten harrastajaryhmien tarpeita tyydyttäen. Molemmat on hyviä ja toisiaan täydentäviä tässä tapauksessa.
Minun mielestäni ei siis kirjautumiselle ole mitään niin painavaa syytä, jotta se olisi tähän chattiin pääsyn edellytys.
Häiriköinti palstalla on todella minimaalista ja siihen nähden anonymius tuo pelkästään väriä keskusteluun.
Monta mielipidettä ja kantaa eri asioihin jäisi varmaan sanomatta nimimerkin takaa.
Nyt joku voi tokaista että kyllä pitää olla miestä kertomaan asiansa oikealla nimellään.
Tähän voi vastata että miehiäkin on monenlaisia ja myös asioita, sellaisia joita ei ehkä kannata edes
nimimerkin takaa kertoa. Joku pian leimaa ties millaiseksi.
Yritin nyt tällä sanoa vaan sitä, että nyt tulevat nekin mielipiteet esiin, jotka
muuten jäisivät pois. Totuuskin sieltä puun takaa saattaa yllättävän usein tulla :)
Puhumattakaan keskustelua vireyttävä vaikutus.

Eli huudellaan vaan vaikka puskasta, mutta hyvässä hengessä.

- J.L
peejii
Advanced Member
 
Posts: 69
Joined: 31.1.2012 19:51

Re: Kitechat-äänestys

Postby RedStar » 2.2.2012 11:38

Kannatan puskia itekki! Laitetaan rekisteröityminen vapaaehtoseksi. puskista huutelijoille sitte generoidaan nimimerkki. Näin ne jotka haluavat kirjoittaa nimellään (ja estää muiden kirjoittelun samalla nimellä) voivat sen tehdä kirjautumalla ja puskista voi edelleen huudella halutessaan.

Tähän tyyliin (alhaalta ylös):

Kalle: mikä video?
Late: Katoppa tämä video!!
puska345: molemmat toimii kyllä
puska123: no ei ole. hajoaa kuitenki
PekkaPuuPää: Kyllä pumppiksetki on hyviä
puska123: Pajat on kovia kamppeita
RedStar
Advanced Member
 
Posts: 56
Joined: 22.3.2010 19:09

Re: Kitechat-äänestys

Postby MikkoV » 2.2.2012 14:49

Ihan lyhyesti siis, minusta ongelma ei ole se huutelu. Minusta suurempi ongelma on se mitä jää puuttumaan sisällöstä ja se mikä hankaloittaa asiallista keskustelua ja tiedon löytämistä.

peejii wrote:En ole mitenkään uudistuksia vaan kirjautumista vastaan. Mielestäni tämä homma on toiminut ilman kirjautumista hyvin jo vuosikausia.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on juuri niin yksinkertainen ja vaivaton kun olla ja voi. Nythän on jo Facen
ja monen muunkin kautta mahdollista keskustella kirjautuneena. Näitä yhteisöjä on meidänkin harrastuksen tiimoilla
jo monta . On vaan käynyt aivan selvästi ilmi että ne eivät ole korvanneet tätä chattia. Ne ovat enemmänkin toimineet
alueellisten harrastajaryhmien tarpeita tyydyttäen. Molemmat on hyviä ja toisiaan täydentäviä tässä tapauksessa.
Minun mielestäni ei siis kirjautumiselle ole mitään niin painavaa syytä, jotta se olisi tähän chattiin pääsyn edellytys.


Minusta kirjautuminen taas voi lisätä asiapitoista sisältöä ja myös bulletinille kirjoittamista. Samalla näiltä sivuilta vähenee taas "yksi kirjautuminen". Minusta se on ehdottomasti kehitystä ja käytön helpottamista.

Osaatko sitten sanoa konkreettisempia kehityksen kohteita?

Häiriköinti palstalla on todella minimaalista ja siihen nähden anonymius tuo pelkästään väriä keskusteluun.
Monta mielipidettä ja kantaa eri asioihin jäisi varmaan sanomatta nimimerkin takaa.

Nyt joku voi tokaista että kyllä pitää olla miestä kertomaan asiansa oikealla nimellään.
Tähän voi vastata että miehiäkin on monenlaisia ja myös asioita, sellaisia joita ei ehkä kannata edes
nimimerkin takaa kertoa. Joku pian leimaa ties millaiseksi.

- J.L


Onko anonyymien mielipiteillä oikeasti mitään merkitystä? Oikea toiminta tapahtuu rannoilla eikä netissä. Rannalla kuitenkin jokainen esiintyy omalla nimellään ja naamallaan. Mikä estää esiintymästä myös netissä omalla nimellään ja naamallaan?

Yksi anonyymiyden ongelma on tiedon luotettavuus. Voiko uusi harrastaja esimerkiksi luottaa vastaukseen, jos hänen leijakysymykseen vastaa nimimerkki "patjat on parhaita"? Pelkästään leijakeskusteluakin seuraa yli 100 ihmistä päivässä, joten "patjat on parhaita" kommentti on täysin irrelevanttia ja nollatietoa.

Kun ihmisistä jää pidempi jälki keskusteluihin + foorumille niin uusikin palveluiden käyttäjä voi seurata keskustelua pidemmälle ja tehdä oman arvionsa nimimerkkien luotettavuudesta tiedonlähteinä. Ainakin minua kiinnostaa enemmän sisällön asiallisuus ja hyödyllisyys, kuin mahdollisuus satunnaiseen huuteluun. Huudella voi vaikka s24, yleisönosastolle tai iltalehteen... paitsi, että nekin ovat enemmän moderoituja kuin tämä palsta...

Minusta se anonyymiyden "vireyttävä" vaikutus on vain silmänlumetta. Ei omalla nimellä kirjoittaminen näytä fb:ssäkään haittaavan kommenttien heittämistä, vaikka "pomokin saattaa lukea". Minusta nettipalveluissa on parempi siirtyä 2010-luvulle ja tuoda paremmin myös oma henkilöllisyys esiin jutuissaan. Samoin kuin meillä on vastuuta oikeassa elämässä, on meillä myös vastuuta siitä mitä nettiin vuodatetaan. Ei se oikeasti ole mikään "pahan olon purkupaikka", vaan työkalu tiedon ja asioiden löytämiseen ja oikean elämän+harrastamisen helpottamiseen.

Kokeile peejii käyttää tuota kirjautumissysteemiä hetken, puhelinkin varmaan muistaa sen kirjautumisen hetken. Oikeasti mobiilistikin vähemmän näpyteltävää, kuin hankalassa nimi+numero systeemissä. Fiksaillaan käyttöliittymää ajan kanssa myös paremmin mobiililaitteille sopivaksi. Otetaan homma käyttöön sitten, kun sopii käyttötarkoitukseensa.
MikkoV
Member
 
Posts: 25
Joined: 16.1.2003 18:05

Re: Kitechat-äänestys

Postby peejii » 2.2.2012 16:45

Tämä nyt vaan on minun mielestä käyttötarkoitukseensa juuri sellainen kun pitääkin. Kuten jo aiemmin kirjoitin on Facessakin alan yhteisöjä
jotka eivät vaan ole täyttäneet tätä aukkoa. Porukka ei vaan niitä ole ottanut valtakunnallisesti omakseen. Tämä systeemi kun on yhden
klikkauksen päässä, niin vaikea ainakaan mitään yksinkertaisempaa keksiä. Kaikki oleellinen löytyy siis samalta sivulta ihan vain hiiren rullaa
pyörittämällä. Historioista löytyy sitten loput jos on jäänyt jotain väliin. Ja eiköhän tää olekin enempi sellanen puoli-reaaliaikainen chatti.
Verkkohan on noita "kehittyneempiä" chat versioita pullollaan. Jotenkin vaan tuntuu että ei ole vielä tullut vastaan näin simppeliä ja tähän
istuvaa systeemiä vastaan. Kaikenhan voi aina tehdä hienommaksi ja monipuolisemmaksi. Mutta jos vaakakupissa on pikkuisenkin vaikeutuva
käyttö vastineeksi, voi käyttäjien palaute olla yllättävän huonoa. Sen on itsekin huomannut, että jos joku homma vaatii pikkasenkin "turhaa" vaivaa
jää se tekemättä. Ellei ole joku välttämätön homma. Vähän sama homma kun esimerkiksi videotykin kanssa. Jos se ei ole valmiiksi paikallaan ja kankaat
seinällä, niin komerossa todennäköisesti nököttää. Senkin pitää toimia kuten töllön. Napista päälle ja pois. Muussa tapauksessa se seisoo kaapissa
turhan panttina. Tiedän mistä puhun, koska niitä seiso kaapissa parhaillaan kolme.
peejii
Advanced Member
 
Posts: 69
Joined: 31.1.2012 19:51

Re: Kitechat-äänestys

Postby MikkoV » 6.2.2012 15:33

Kehitysversiota voi kokeilla ja seurata osoitteessa:

http://purjelautaliitto.fi/chat/index.php?chatname=kite

Toistaiseksi kirjautumisen kanssa, sekä viestien lähetyksen kanssa tuntuu olevan vielä pientä säätämistä. Ratkon näitä ja yritän tehdä hommasta toimivaa.

Käyttöliittymän osalta chat-keskustelut ainakin tulevat selkeytymään ja yksinkertaistumaan. Samoin muille sivuille linkit käydään läpi. Chat-alustan uusiminen tulee myös helpottamaan ylläpitoa tulevaisuudessa.

HUOM: Mikäli foorumille kirjautuminen menee uuden chatin testailusta rikki, voi tyhjentää selaimen välimuistin/evästeet sekä toisissa selaimissa poistaa keksit phpBB-foorumin alareunasta:

http://www.purjelautaliitto.fi/kite/keskustelu/poista_evasteet.png
MikkoV
Member
 
Posts: 25
Joined: 16.1.2003 18:05


Return to Bulletin Boardin tiedotteet ym. / Board´s announcements etc.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron